13 Νοε 2013

Ιωαννίδης: «Πάνω από όλα το μυαλό»


Αθλητικομάνα, που όμως χάνει τα παιδιά της, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο βουλευτής, με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την ομάδα του Άρη και τα θέματα που έπεσαν στο… τραπέζι, αλλά κι εν γένει τη συμπρωτεύουσα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Θεσσαλονίκη έχει βγάλει τεράστιους παίκτες, αλλά παράλληλα έχει αφήσει την πόρτα ανοιχτή, με αποτέλεσμα να μεταγράφονται στις ομάδες της Αθήνας. Παραδέχθηκε, επίσης, πως του λείπει ο πάγκος, αλλά προτιμά να απέχει για να περνάει περισσότερη ώρα με την κόρη του που από τότε που γεννήθηκε είναι η προτεραιότητά του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη συνάντηση που είχε με τον Άρη: «Μου έκαναν το τραπέζι και καθίσαμε και μιλήσαμε για το πώς είναι το μπάσκετ του Άρη. Ήταν ωραίο απόγευμα. Το θέμα της Θεσσαλονίκης είναι πως πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Στο θέμα μπάτζετ δεν μπορεί να συγκριθεί με τους μεγάλους της Αθήνας. Η Θεσσαλονίκη είναι αθλητικομάνα και έχει βγάλει τεράστιους παίκτες. Μιλήσαμε και με παίκτες και με τον προπονητή και είπαμε ιστορίες».

Για τα θέματα που συζητήθηκαν: «Δεν μιλήσαμε για τα εκατό χρόνια. Αυτά τα αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης. Ήταν ωραία εκδήλωση, καθίσαμε, φάγαμε και συζητήσαμε για το τι είναι μια ομάδα και τι στοιχεία πρέπει να έχει. Πρέπει να υπάρχουν αρχές για να πάει μπροστά μια ομάδα».

Για τα στοιχεία που έχει ο Άρης και για τους τομείς που πρέπει να δουλέψει: «Ο Άρης έχει καλά τρεξίματα και άλματα, αλλά θέλει πιο πολύ μυαλό. Δεν μετράει εάν θα μπει το καλάθι ή όχι, αλλά άμα έπρεπε να γίνει το σουτ. Είτε μπει το καλάθι είτε όχι μετράει άμα η επιλογή είναι σωστή. Το μυαλό πρέπει να παίρνει τις σωστές εντολές και να τις δίνεις στο κορμί. Ο ενθουσιασμός είναι καλός, αλλά το μυαλό μπαίνει πάνω από όλα».

Για τη δουλειά του Βαγγέλη Αγγέλου: «Ο Βαγγέλης Αγγέλου κάνει πολύ καλή προσπάθεια, έχει φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα. Δεν πρέπει να αγχώνονται οι παίκτες, καθώς όλα θα κριθούν στα πλέι οφ».

Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Θα πρέπει όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να γίνουν φυτώρια, χωρίς να πουλούν παίκτες. Θα πρέπει να έχουν τους παίκτες μέχρι την καλή ηλικία των 23-24. Τα παιδιά που βγαίνουν μέσα από τις ομάδες πρέπει να διαχειρίζονται σωστά. Μην ξεχνάμε ότι ο Ηρακλής έβγαλε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαδόπουλος και ο Σχορτσανίτης. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον σε παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Παπανικολάου. Στη Θεσσαλονίκη αφήσαμε τις πόρτες ανοικτές. Με αυτούς τους παίκτες ο Ολυμπιακός έγινε πρωταθλητής Ευρώπης».

Για το εάν του λείπει ο πάγκος: «Μου λείπει ο πάγκος, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Από τότε που γεννήθηκε η μικρή έγινε η προτεραιότητά μου. Η ζωή του προπονητή είναι δύσκολη και θέλει πολλή δουλειά και ενασχόληση. Είχα δόξα και χρήματα, αλλά σταμάτησα γιατί ήθελα η μικρή να ακούει τη φωνή μου. Πήγα στη Βουλή, όπου μπορούσα να έχω παραπάνω χρόνο».

Για το γεγονός πως πρέπει να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα: «Στο ΕΑΚ Θεσσαλονίκης υπάρχει ένα συμβούλιο το οποίο όρισα εγώ. Πρόεδρος εκεί είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Έχουν γίνει σεμινάρια για το πώς χρησιμοποιούνται οι απινιδωτές. Θα κάνω εισήγηση στη Βουλή για να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα, καθώς η ζωή δεν έχει κόστος. Είναι ανεκτίμητης αξίας».

Πηγή: onsports
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη