21 Νοε 2013

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΙΝ ο ΗΡΑΚΛΗΣ

του Βλάση Γωγούση
Διάβασα πριν λίγο σ taxalia ότι το Υπουργείο Οικονομικών ( για το… βιλαέτι των Στουρνάρα- Σταϊκούρα μιλάμε !), με έγγραφο που απέστειλε στην ...
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αιτείται την διάλυση του «ΓΣ Ηρακλής» .

Λίγο παρακάτω διάβασα ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έλεγε:

«Ύστερα από την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , με το οποίο ζητείται η διάλυση του σωματείου «Γ. Σ. Ηρακλής», επειδή ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός», το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.
Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα, να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου-ΓΣ.ΗΡΑΚΛΗΣ , όμως κατά πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλων των παρατάξεων- εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) - αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, και πλέον η διάλυση του ιστορικού συλλόγου, που αριθμεί αισίως 105 χρόνια ύπαρξης λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, είναι στην τελική ευθεία ».
Κύριε Τζιτζικώστα, κύριε Απόστολε Τζιτζικώστα, εγώ που υπήρξα γιατρός και φίλος του αείμνηστου πατέρα σου Γιώργου , θέλω να σου πω λίγες λέξεις αναφερόμενος στο παραπάνω περιγραφέν «σκηνικό» , μέσα στο οποίο η προσωπική σου παρουσία θα έπρεπε να παίξει αποφασιστικότερο ρόλο. Συνηθισμένος να παρακολουθώ τις αξιόλογες δραστηριότητές σου, και την αυτοπρόσωπη παρουσία σου στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής ( εγκαίνια, θεμελιώσεις, παρελάσεις, σύγκλιση συσκέψεων διαφόρων αρχών κ.α.π.) θα περίμενα άμα λήψει του τελεσιγράφου «περί διαλύσεως του ιστορικού Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ» , ο οποίος έχει κατακτήσει συνολικά 56 ομαδικούς τίτλους σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε όλα τα αθλήματα που διατηρεί και ο οποίος κύριε ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ δανείστηκε τα χρώματά του (μπλε και άσπρο) από την κυανόλευκη ελληνική σημαία για να δηλώσει την εθνικότητα των μελών του , θα περίμενα , επαναλαβάνω, να συγκαλέσεις πάραυτα ευρύτατη ΣΥΣΚΕΨΗ στην οποία θα εκαλούντο οι Βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού, οι Δήμαρχοι της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλεως καθώς και οι 3 μητροπολίτες.
Την απόφαση αυτής της συνάξεως θα έστελνε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σαν απάντηση στους ….αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών , ενός Υπουργείου που ΟΥΤΕ καν θα διανοείτο να εκδώσει παρόμοιο έγγραφο εάν επρόκειτο περί ενός εκ των σωματείων του Π.Ο.Κ. ( ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ- ΑΕΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ). , διότι την επομένη οι κ.κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ και ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ , θα αναπαύονταν εις τα παγκάκια του…Ζαππείου !

Είναι πλέον ή βέβαιον , ότι οι λεβέντες της αμαρτωλής πρωτεύουσα, πάνε το θέμα να το περάσουν "ντούκου" , γλυκοκοιτάζοντας συγχρόνως και την τεράστια περιουσία του Γηραιού¨( Καυτατζόγλειο και άλλα ανυπολόγιστης αξίας ακίνητα), χωρίς να διανοούνται ότι αν επιμένουν να εφαρμόσουνε - κατ` εξαίρεση τον νόμο, νόμο που τον θυμούνται όταν πρόκειται να τον εφαρμόσουν στην …..Τουρκιά ( έτσι αποκαλούνε οι πρωτευουσιάνοι τον Βόρειο χώρο, δυστυχώς ) θα έχουνε κακά ξεμπερδέματα !.
Απόστολε , στην περίπτωση του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ( μπαγιάτικο κουσούρι η καθαρευουσιάνικη γενική - ο ΗΡΑΚΛΗΣ του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ- ) η απειρία σου προφανώς , εξυπηρετεί - άθελά σου - τους άνομους σκοπούς των …αρμοδίων του Υπουργείου.
Αλλά ποτέ ΔΕΝ είναι αργά.
Στη θέση σου θα ανακαλούσα το έγγραφο που έστειλα προς τις δικαστικές αρχές και θα προχωρούσα στις ενέργειες που παραπάνω σου πρότεινα. ( ευρεία σύσκεψη βουλευτών κλπ.).

Τελειώνοντας θα σε παρακαλούσα να μας γνωρίσεις :το σκεπτικό βάσει του οποίου μειοψήφησε το Κ.Κ.Ε.


Νάχεις την αγάπη μου

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Ακράδαντα πιστεύω ότι σε περίπτωση διάλυσης του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, η αντίδραση των (αθόρυβων αλλά πάμπολλων και φανατικών ) οπαδών και φίλων του «Γηραιού» θα ανατρέψει εκ βάθρων τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης !.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη