16 Νοε 2013

Είδηση για πολλά γέλια: "εισαγγελέας ζητά τη σύλληψη όσων διπλοπαρκάρουν"

Κάπως έτσι γελοιοποιείται στα μάτια των υπηκόων της μπανανίας η δικαιοσύνη.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να εφαρμοστεί το αυτονήτο. Καθισμένος στην πολυθρόνα του έδωσε εντολή...
στην τροχαία να συλλαμβάνει όποιον διπλοπαρκάρει.
Μάλιστα...
Δεν κατεβαίνεις εσύ στους δρόμους κ.εισαγγελέα να εφαρμόσεις τη διαταγή σου; Και δεν ξεκινάς, κάτω από τη μύτη σου; Κάτω από το γραφείο σου, μπροστά στο δικαστικό μέγαρο τα αυτοκίνητα είναι ΤΕΤΡΑΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ. Κατέβα μια μέρα από το γραφείο σου, άσε επιτέλους την πολυθρόνα σου και καθάρισε την 26ης Οκτωβρίου από το χάλι αυτό:


Ξεκίνα λοιπόν κ.Μαδεμλή από το "σπίτι" σου, το δικαστικό μέγαρο, να βάζεις τάξη και μετά σώζεις και την υπόλοιπη πόλη, μέχρι τα Κωνσταντινοπουλίτικα.

Στις 9 το βράδυ, κάθε βράδυ, η τροχαία Θεσσαλονίκης έχει διαθέσιμο ένα περιπολικό και συνολικά 3 ή 4 τροχονόμους. Εκείνη την ώρα, όλη η Θεσσαλονίκη είναι διπλοτριπλο-και τετραπλο-παρκαρισμένη. Πάνω από 100.000 οχήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα είναι διπλοτριπλοπαρκαρισμένα. Όλοι -όλοι, μα όλοι, όλοι λέμε, χωνέψτε το! όλοι!- οι δρόμοι είναι μέσα στην παρανομία. Αυτοκίνητα υπάρχουν παντού, σε διαβάσεις, σε στάσεις λεωφορείων, σε γωνίες, κλέινουν πιλοτές, κλείνουν πάρκα, κλείνουν εισόδους νοσοκομείων, κλείνουν λεωφορειόδρομους.
Δεδομένου ότι για να εκτελεστεί η εισαγγελική παραγγελία, για κάθε διπλοπαρκάρισμα από το 100.000 απαιτείται μια διαδικασία ωρών (διαπίστωση, σύλληψη, μεταγωγή στο τμήμα, βιβλίο συμβάντων, μήνυση, κράτηση τη νύχτα, προσαγωγή στο αυτόφωρο, δίκη κλπ), βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι και 3.000.000 τροχονόμους να είχε η Θεσσαλονίκη, θα έκαναν μια τρύπα στο νερό. Έλα όμως που έχει μόνο 3 ! Τι περιμένετε να κάνουν;
Θα δούμε ποτέ το πρόβλημα κατάματα;
Ο υποφαινόμενος κατήγγειλα πάνω από 200 φορές (και με όλους τους τρόπους) την παράνομη κατάληψη του χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, μπροστά στην εκκλησία του Αγ.Δημητρίου. Επί 15 χρόνια, το πάρκινγκ εκείνο (20 μέτρα όλα κι όλα) είναι κατειλημμένο από παρανόμως σταθμευμένα Ι.Χ. Πηγαίνει η τροχαία, παίρνει πινακίδες και όταν φύγει, πριν ακόμη απομακρυνθεί 100 μέτρα, ξαναγεμίζει με Ι.Χ  !
Δεν παλεύεται ο Έλληνας ρε! Δεν γίνεται με αστυνόμευση! Αν δεν συμβάλλει θετικά και φιλότιμα ο ίδιος ο πολίτης, δεν γίνεται τίποτε.
Άντε και στείλαμε στην Τσιμισκή 10 τροχονόμους με οδηγίες να πυροβολούν όποιον σταθμεύει παράνομα. Τι νομίζετε ότι θα γίνει; Θα φύγουν οι οδηγοί και θα κλείσουν τη Μητροπόλεως. Αν τους κυνηγήσουν κι από κει, θα πάνε στην Παύλου Μελά.
Πάρτε το χαμπάρι: δεν υπάρχει ελπίδα. Η ανθρώπινη Θεσσαλονίκη πέθανε  και δεν ανασταίνεται με τ-ί-π-ο-τ-ε. Δεν υπάρχει γιατριά καμία. Εδώ, δεν μπορείς να βάλεις τάξη σε ένα δρόμο 100 μέτρων, μπροστά στο γραφείο σου κ.εισαγγελέα, σε όλη την πόλη θα βάλεις; Γιατί δεν φωνάζεις τους γερανούς, να σηκώσουν τα διπλοπαρκαρισμένα πρώτα από το Δικαστικό Μέγαρο;

Σ.Γ.

Η ΕΙΔΗΣΗ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών προκάλεσε το "μπάχαλο" που επικρατεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Η παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης έχει "νομιμοποιηθεί" με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μαδεμλής με έγγραφη παραγγελία του προς τη Διεύθυνση Τροχαίας να ζητά να εφαρμοστούν τα... αυτονόητα.

Οπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα παράνομη στάθμευση σε λεωφορειολωρίδες, κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμια και γίνεται λόγος για διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οπως επισημαίνει μάλιστα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε πολλές περιπτώσεις τελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και ζητά να γίνονται συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Ακόμη ζητά να βγούνε στους δρόμους και οι γερανοί της Τροχαίας ώστε να "σηκώνουν" τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι "θέσεις στάθμευσης" περιπτέρων και καταστημάτων

Στο ίδιο έγγραφο που διαβιβάστηκε στους αξιωματικούς της Τροχαίας επισημαίνειται ότι «παρατηρείται η αυθαίρετη κατάληψη οδοστρώματος με διάφορα αντικείμενα από ιδιοκτήτες καταστημάτων ή περιπτέρων πράξεις οι οποίες συνιστούν αδικήματα του ΚΟΚ». Οπως αναφέρει ο εισαγγελέας «τα όργανα της Τροχαίας οφείλουν να βεβαιώνουν τις συγκεκριμένες παραβάσεις».

Τα ταξί που είναι... φουγάρα

Επίσης ο εισαγγελέας στην αναφορά του προς την Τροχαία επισημαίνει και το φαινόμενο αυτοκινήτων κυρίως ταξί «τα οποία εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες καυσαερίων με συνέπεια την έντονη ρύπανση του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος». Ζητά από τους αστυνομικούς της Τροχαίας τα οχήματα αυτά να εντοπίζονται άμεσα και να αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας τους όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη