25 Νοε 2013

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙΣ ( τις παράδες....)

Γουστάρω κι εγώ να τσεπώνω κοντά 7-8 χιλιάρικα μηνιαίως ξύνοντας τα παπάρια μου στα κανάλια
Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας


Γένηκε που λέτε μάγκες σε κεντρικό χοτέλι εις τας Αθήνας εκδήλωσις λέει ίνα και παρουσιασθεί βεβλίον τι, δεμοσιογράφου τινός, ονόματι Κοτρώτσου. Να πω την αμαρτία μου δεν τον ήξερα το μόρτη . Περί της πολιτείας του και του τι καπνό φουμάρει έμαθα τώρα που τον κράξανε δημοσίως και.. αγρίως κάτι ταλαίπωροι απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοι του. Ομορφάντρας όμως δε λέω. Ναι ειδικά το ετούτο του που έλεγε και ο μακαρίτης ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Μάθαμε όμως κι εμεις οι άλλοι οι άσχετοι, ένεκα της φασαρίας να πούμε, ότι το πρόσωπο τυγχάνει λέει διαπλεκόμενος και μπατακσής. Μαγκιά του και αφού τον παίρνει να το κάνει.

Θα με πείτε . Ισα ρε Μήτσε που μας κουβαλήθηκες απέ την Τούμπα Θεσσαλονίκης (φάγαμε και το κατραπάκι απ το Γαύρο, αυτιά πεσμένα το λοιπόν) κι ασχολείσαι με παρουσιάσεις βιβλίων ανθρώπων που μόνο ακουστά έχεις ,παίζουν σε γήπεδα αλλιώτικα απ τα δικά σου , έχουν λυμένα τα βιοτικά τους προβλήματα, έχουν άκρες , ισχυρούς κολλητούς , αυτοεξυπηρετιούνται ούλοι μαζί και παίζουν τον παπά σε σένανε το κορόιδο και σ ούλα τα άλλα κορόιδα σαν και σένανε όπου φτιαχτήκασι δια να μαδώνται από τύπους σαν τον προλεγάμενο και τους ευρείας γκάμας να πούμε κολλητούς του. Όπερ και ασχολούνται με το πνέμα, γενικώς . Συ κατακαημένε πάλι, βροντοκοπάς τις χάντρες του κομπολογιού σου ένεκα ανεργία . Περί χρήμα άμα σε γυρίσουνε τ ανάποδα δεν θ ακουστεί ούτε ντρρριιιν κάλπικο στο πλακάκι. Το μεσημεράκι άπαξ και δεν ξηγηθεί το Δεσποινάκι μάσες , θα ρουφήξεις αέρα κοπανιστό αδερφέ μου που θα πάει σύγνεφο. Συ και ούλα μαζι τα φιλαράκια σου να κάνετε σούμα τα υπάρχοντα σας , ούτε το αρωματάκι που φορεί ο Αρούλης (τυχαία η αναφορά)δεν είστε σε θέση ν αγοράστε . Νομίζω?

Παρεμπιπτόντως πέτε μου δεν είναι ωραίο, μεγάλο και αληθινό και εθνικώς ανατάσιμο βιβαίους να υπερασπίζεσαι 1600 μεγαλοφοροφυγάδες της Σαλονίκης? .'' Έλληνες είναι ορέ αδέρφια'' ανέκραξε δεινώς ο Αρούλης ''Ανάθεμα στους Γερμαναράδες που στεγνά τους δόσανε κι εμείς τώρα πρέπει να βρούμε κάνα τερτίπι, κάνα κόλπο , καμιά επιτροπή τέλος πάντων , να τους σώσουμε. Σαν και τους άλλους πατριώτες της λίστας Λαγκάρντ ή τον αδερφό Παπακωνσταντίνου ή τον Γιάννο έστω με την αλτχάιμερ(ξέχασε να δηλώσει 3-4 κατομυριάκια . Ενεκα η αρρώστια που είπαμε)''.

Ποιούς το λοιπόν να υπερασπιστεί ο άθρωπος και για ποιους να φωνάξει ρε μόρτες ? Για τους ηλίθιους που τον ψηφίζουν? Για τους υπόλοιπους που τον ανέχονται? . Τα Hermes μαντηλάκια σου μέσα. Εμείς τα πληρώκαμε κι αυτά μη σου πω τίποτις που ξέρει ούλος ο κόσμος. Άντε και Θέ μου σχώρναμε

Δεν ημπορώ άλλο ρε μάγκες αυτή την επίθεση τρόμου από κανάλια ,πολιτικούς, Τροϊκανούς και όλους αυτούς τους διαόλους και τριβόλους που μας καθίσασι στο σβέρκο. 
Δεν την αντέχω αυτή την καθημερινή τρομοκρατία, την επένδυση τους στο φόβο που εξαπολύουν 24 ώρες το 24ωρο από πανταχόθεν και μας έχουνε τρελάνει . Με φτάνει το δράμα που ζω κι η αγωνία της επιβίωσης. Πρέπει να με τριβελίζετε το μυαλό αβέρτα μπάγκα? Έτσι για να με κόβονται τα ύπατα , να μην μπορώ να κάνω τίποτε, ούτε να σκεφτώ, ούτε ν αντιδράσω, ούτε να κουνήσω χέρια, πόδια .Ρε ακόμα ούτε να γ......σω?. Ρε με κάνατε την ψυχολογία ώσπερ λαμπόγυαλο σε μίξερ να πούμε. Τι θέτε να πετύχετε που δεν το επιτρέπω , δεν καταλαβαίνω. Επρεπε ήδη να σάς έχουμε πάρει με τα παλούκια και όχι να καθόμαστε να χαζεύουμε τα τερτίπια σας ωσάν χασκόψαρα. Λες ο πρόεδρας Πάνος νάχει δίκιο? 
Ρε με Φουραντάν μας ψεκάζετε?

Σε αντίθεση με την σκατόφατσα μου τυγχάνω άτομο ευαίσθητο και καλλιτεχνικώς ανήσυχο και θέλω κι εγώ ν ασχοληθώ μ ούλα αυτά τα ωραία που ασχολούνται αυτοί οι προαναφερόμενοι νταλαβερτζήδες.

Γουστάρω κι εγώ να τσεπώνω κοντά 7-8 χιλιάρικα μηνιαίως ξύνοντας τα παπάρια μου στα κανάλια , να το παρουσιάζω σαν εθνική ανάγκη να πούμε, να πείθω χαχόλους και μη ότι αν δεν σας σώσω εγώ μάγκες πάει και την γαμήσατε. Δες αυτόν τον πως τον λένε , με την μπάκα εκ Πέλλας, Τζαμτζή , τζαμπατζή , Σκατατζή , τέλος πάντων δεν έχει και τόση σημασία, αφού ούλοι συμφωνούν μαζί του (οι 299 και βάλε) επί της ουσίας, περί του κονόμι δηλαδή, απλά τον αφήκαν ν ακούσει το μπινελίκι των κολασμένων, να γαβγίζει στις τελεοράσεις , αντιπαθέστατος όντας , κάνοντας τη κορόιδα. Αμ η δήλωσις της χρονιάς απ τον άλλον(Καλαϊτζής?) όπου έχει έξοδα στο πλέντυ καθ ότι όπου γάμος και κηδεία η Βασίλω πρώτη? Και πρέπει να του τα πλερώνουμε. Ε κόφτο ρε μεγάλε ή γίνε παπάς να παγαίνεις στο τζαμπαντάν και να μας έρχεσαι κομμάτι φτηνότερος. Ο τηλεβιλιοπώλης υπουργός το ρίχνει στο παρτιζάνικο.. ''Αφέτε μας να τα τσακώνουμε ειδ άλλως βολευτές θα γένονται μόνον οι πλούσιοι''. Ενώ τώρα που γίνονται και οι φτωχοί(τέλος πάντων) σκίζονται να υποστηρίξουν την τάξη τους. Δεν κοιτούν ανέβουν κατηγορία. Τι απ τα δυο λες να γένεται ορέ μουμπούκο?

Δεν είναι πιασάρικο να πούμε ,να παριστάνω τον συγγραφέα, να γραφώ πράγματα που δεν εννοώ ,να κάνω τον υπερασπιστή φτωχών και αδυνάτων(, δες Τράγκας) να τους χώνω και κανά κωλοδάχτυλο ενίοτε με βολεύει(λαϊκιστί πάρτε τ αρ....ια μου εργαζόμενοι) και να κονομάω εκ του ασφαλούς πουλώντας ''δοςκαιμέναμπάρμπα'' αντιμνημονιακό επαναστατιλίκι? Σ αυτό ο Αρούλης μια και τον αναφέραμε είναι τουλάχιστον ειλικρινής Πάντως για να μην τους αδικέψω δεν ήταν ούλοι τους εκεί.

Κάποιοι έλιαζαν τα σκατοπαξίμαδα τους ένεκα χειμώνα. Άλλοι χτυπούσαν μεροκάματο στα κανάλια . Άλλοι υπερασπίζονταν μέχρι θανάτου φοροφυγάδες και ματσωμένους , Ο Κωστάκης προγραμματίζει τις διακοπές της εβδομάδας, ο Γιωργάκης τόριξε στην αναδάσωση(μα με την γλάστρα ρε γκάου? Αυτός μας κυβέρνησε ρε παιδιά? )
Ο Τατσόπουλος γαμεί κι όσους δεν πρόλαβε,παλιά μου τέχνη, ο Κομαντάντε Τσίπρας παριστάνει τον κάου μπόυ παρά τω Τέξας, καινούργια τέχνη, (κουφάλα εξουσία τι δεν κάνεις) , το ΚΚΕ στην κοσμάρα του( δεν λένε να ξεφύγουν απ τον Στάλιν. Τι κόλλημα κι αυτό) Οι Χρυσαυγίτες , (όσοι είναι έξω) είναι σε αναζήτηση μαγκιάς μετά απ όσα τους έκανε ο Δένδιας . Στείλαν αντιπροσώπους όμως. 

Από δεξιά έως τέρμα αριστερά(σύμπαν το σύστημα δηλαδή) Πάκηδες και Σάκηδες και Μπάκηδες, Λαλιώτηδες και Στρατούληδες , Μπογιόπουλοι(έλα ρε Σταλίνα. Με τους αστοκαθεστωτικούς?) και βεβαίως ο κύριος Νίκος. Όχι την Πόρσε δεν την είχε εκεί. Μόνο μια απλή ρακέτα για τένις(απ το Μοναστηράκι)καθ ό μετά την εκδήλωσις στο τένις κλαμπ της Κηφισίας, θα τον περίμενε ο Αλογοσκούφης περί παρτίδα να πούμε. Ούλοι εκεί για την ''συμμορία των Λύκων ''. Κι από κάτω οι απλήρωτοι. Κι ούτε μια Ρέιτσελ να ντρασκαλωθεί στα κάγκελα, ούτε μια Ζωή να επικαλεστεί έναν πρόχειρο εισαγγελέα τέλος πάντων, ( όμως ο Πατήρ-θεσμός Νίκος, παρών) ούτε επικλήθησαν δημοκρατίες και πλουραλισμοί και συνταγματικές εκτροπές από τον πανταχούθε παρόντα και τα πάντα πληρόντα Στρατούλη . Ούτε καν ο υπό δικτατορικόν ζυγόν διαβιών Β. Παπακωνσταντίνου. Έβγαζε δίσκο και δεν προλάβαινε. Τίποτις . Μόνο κάτι απλήρωτοι. Πιθανόν αλήτες . Για να διακόπτουν τοιούτου είδους εκδηλώσεις τι άλλο μπορεί να είναι κύριε Νίκο μας? Που πιθανόν νάχουν και παιδιά με ανάγκες , και χρέη σε δημόσιο και απλήρωτους λογαριασμούς και άλλα τέτοια κοινότυπα που ναι ωραία να τα πιπιλάμε στο γυαλί(αντιμνημονιακοί γαρ) να κονομάμε κιόλας αλλά όχι και όπου αλλού νάναι. Εμείς εδώ διακονούμε τον πολιτισμό. Δεν θ ασχοληθώμεν ποσώς με τα προβλήματα σας. Θα βγάλουμε απλά μια ανακοίνωσις περί των χρεών και μελλοντικών τους ρυθμίσεων, ούλα καλά και συνεχίζομεν το Κύριε ελέησον . Αλλά αποχώρισαν οι του Σύριζα . Ναιιιι. Βιβαίους και μόλις έμαθαν για το μπαταχτσιλίκι. Πριν δεν τόξεραν. Μωρ` τόξεραν αλλά δεν περίμεναν να τους χαλάσουσι την επικοινωνιακή μόστρα οι αλιτήριοι

Βγήκε όμως ο Notis ο Έλλην κι έκανε δηλώσεις περί Χρυσής αυγής και λοιπά. Πέταξε και καναδυό μπινελίκια , μασούσε και τη μαστίχα ωσάν γελάδι, κατακεραύνωσε τους πολιτικούς(καλά έκανε), εκστασιαστήκαν οι Χρυσαυγήτες και όχι μόνο λες κι άκουγαν τον Μεσσία, το πήραν σερί κορδόνι τα σκατοκάναλα και κάναν με τ αρχ.....α τους πανηγύρι. Κάτι έτρεξε στα γύφτικα. Ρε δε βλέπετε πως ο άνθρωπος μαγκίζει εκ του ασφαλούς ,είναι αμόρφωτος και με νοοτροπία πορτιέρη σκυλάδικου όπου και ιερουργεί? Μπλεχτήκαν εν τω μεταξύ Βανδήδες , Ρέμοι , ξυλοδαρμένοι Μάϊνες Τατσόπουλοι, αντιστασιακές Ακρίτες και πλείστοι άλλοι από κοντά σ ένα τουρλουμπούκι δηλώσεων άνευ άξιας, άνευ σημασίας . Αδελφές και παλληκάρια γέναμε μαλλιά κουβάρια Αυτήν την αισθητική προτείνετε για την Ελλάδα που ονειρεύεστε χρυσαύγουλα ντερβίσια μου? Αφήστε τον να γεμίζει τις νύχτες σας με τραγούδια (θεός να τα κάνει) ουίσκι και γαρούφαλα(μέχρις εκεί καλός είναι κι αφήτε τα σοβαρά και τα δύσκολα σε νοήμονες και πιο σοβαρούς ανθρώπους(και δεν εννοώ τους πολιτικούς).

Αυτά τα ολίγα και πιθανόν υπερβολικά περί παρουσίασης του βιβλίου και των γεγονότων που επακολουθήσαν έτσι για να κάνουμε ολίγον τι χαβά με το ίδιο το χάλι μας . Είναι ο ελάχιστος καλός τρόπος ν αντέξουμε τη θλιβερή μας πραγματικότης . Ανομίζω?

Μήτσος Τούφας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη