18 Νοε 2013

Άδεια τραπέζια και ελληνικά στη διαπασών το νέο σκηνικό πια στη Βαλαωρίτου

Ξεθώριασε η εναλλακτική πρόταση, αρχίζουν τα "σκυλάδικα";
Ήταν χειμώνας του 2009 - 2010 όταν άρχισε να φυσάει αέρας ανανέωσης στην περιοχή της Βαλαωρίτου, εκεί που κάποτε κυριαρχούσαν οι βιοτεχνίες και τα παλαιά υφασματοπωλεία και..
τα άλλα μαγαζιά χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις άρχισαν να αποτελούν παρελθόν για την περιοχή, η οποία άρχισε να γεμίζει με σύγχρονα εστιατόρια, καφέ, μπαρ και άλλοι χώροι διασκέδασης.

Πολύ γρήγορα η περιοχή της Βαλαωρίτου έγινε πόλος έλξης για τους εκατοντάδες φοιτητές και νέους της Θεσσαλονίκης,

Κάθε κατάστημα με πιτζάμες που έκλεινε στην περιοχή έδινε τη θέση του σε ένα μπαρ και η αυθαιρεσία ήρθε μαζί με το χάος το ίδιο γρήγορα. Και όπως χαρακτηριστηκά ανέφερε η Παράλλαξη, λίγους μήνες νωρίτερα, τα πρώτα εναλλακτικά μαγαζιά που άνοιξαν στην περιοχή τονίζοντας το διαφορετικό χαρακτήρα της άρχισαν να αλλάζουν χέρια και να κλείνουν, και όσα κρατήθηκαν με αξιοπρέπεια όπως το Ελβις, το Ladoze και το Παρτιζάν πολλές φορές τραυματίζουν την εικόνα τους από άλλα μπαρ αμφιβόλου αισθητικής που έφεραν μαζί τους έναν τρομακτικό ανταγωνισμό.

Κυριακή βράδυ και η Βαλαωρίτου δε θυμίζει σε τίποτα την εναλλακτική γειτονιά με τις μπυραρίες και τα φοιτητικά μπαράκια. Η ορχήστρα ενός ελληνάδικου αντηχεί στους κάθετους δρόμους, παράλληλα της Ι. Δραγούμη ενώ λίγα μέτρα παρακάτω τα ηχεία ενός σκοτεινού μπαρ παίζουν Παντελίδη στη διαπασών.

Τριγύρω ελάχιστοι πια νεαροί, οι περισσότεροι με μία μπύρα στο χέρι.

Τόσο γρήγορα ξεθώριασε το όνειρο της Βαλαωρίτου;

thousandnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη