9 Νοε 2013

Mommy, I Promise We Will Never Be Hungry Again!

O αστικός μύθος, που θέλει ένα κοριτσάκι το οποίο άφησε η μητέρα του σε ίδρυμα, επειδή..
δεν μπορούσε να το ταϊσει, έφτασε και στα ξένα ΜΜΕ μέσω του huffingtonpost.com και της συντάκτριάς του Justine Frangouli-Argyris, η οποία αναπαράγει το viral.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει στοιχεία ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά προέκυψε από μια -μάλλον υπερβολική- αφήγηση μιας κοινωνικής λειτουργού σε ίδρυμα, το Πάσχα του 2012. 
Λογικά δεν έχει ειπωθεί έτσι ακριβώς κι όταν οι σχέσεις μητέρας - παιδιού είναι τόσο σφιχτές, καμία μάνα (με τέτοια αγάπη) δεν αφήνει το παιδί της. Όλο και κάποιοι γείτονες, φίλοι, συγγενείς, εκκλησία κλπ, θα βοηθούσαν να βρει ένα κομμάτι ψωμί το παιδί.
Πιασάρικο το θέμα, αλλά μάλλον κατασκευασμένο και μάλλον δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Δεν κερδίζει καμία χώρα, με το να τη λυπούνται. Τη χώρα μας πρέπει να τη σέβονται και να εκτιμούν κι όχι να τη βλέπουν σαν επαίτη, που ζητά ένα ξεροκόμματο από τα αποφάγια των πλουσίων συμμάχων μας. Κι αν κάποιοι πολιτικοί μας ήταν (και ίσως είναι) τόσο ξεφτίλες που ρήμαξαν τον τόπο με τις λαμογιές και τις λαϊκιστικές επιλογές τους, δεν είμαστε όλοι τόσο ξεφτίλες.
Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά στην Ελλάδα και ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος σε σοβαρά προβλήματα.

το viral

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη