29 Νοε 2013

O Μπουτάρης θα εγακινιάσει την παραλία του Παπαγεωργόπουλου την Κυριακή

Επιτέλους ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, το υπέροχο παραλιακό μέτωπο, που οραματίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Νίκος Ταχιάος, που ..
συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της ιδέας. 
Το έργο πολεμήθηκε λυσσαλέα από την τότε αντιπολίτευση -και σήμερα διοίκηση- που έλεγε "όχι" σε όλα, αλλά σήμερα ενοχλείται όταν της κάνουν αντιπολίτευση. 
Tο βάφτισαν μάλιστα "εγκληματικό" -όπως και το Δημαρχείο στο οποίο στρογγυλοκάθονται τώρα- μέχρι και στο ...είδος των δέντρων είχαν αντιρρήσεις. Ήταν η εποχή που τα μπόλικα δολάρια των ιδρυμάτων, έπεφταν αφειδώς στη Θεσσαλονίκη για να φύγουν όσοι θεωρούν ότι η Θεσσαλονίκη είναι ελληνική πόλη, βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι χρήσιμοι ηλίθιοι), πήραν τα δολαριάκια και ξεχύθηκαν να αντιπολιτεύονται τα πάντα, με στυλ μπουλντόγκ. Επική θα μείνει η παρατήρηση Μπουτάρη, ότι η ανάπλαση ήταν σκάνδαλο, γιατί φύτεψαν δέντρα από την Ιταλία και όχι τη "μακεδονική δρυ" οι "μακεδονομάχοι" (έτσι αποκαλούσαν τους ανθρώπους που δεν ήταν σούργελα, τότε που έπεφταν τα δολάρια). Την παρατήρηση Μπουτάρη, που έμεινε στην ιστορία ως μνημείο γελοιότητας, αποδόμησε με χαρακτηριστικό τρόπο αργότερα ο Νίκος Ταχιάος, υπενθυμίζοντας ότι η "μακεδονική δρυς" φύεται σε υψόμετρα άνω των 800 μέτρων και όχι 10 μέτρα από τη θάλασσα....
Τέλος πάντων, οι τύποι που ήθελαν να αρπάξουν την εξουσία έκαναν ισοπεδωτική αντιπολίτευση στα πάντα, ο χρόνος τους γελοιοποίησε τελείως, αλλά σήμερα τους πονάει όταν ο Μάτης τους τσακίζει με ουσιαστική -όχι μπούρδες σαν τις δικές τους- αντιπολίτευση.
Δεν πειράζει, θα ξαναπεράσουν στην αντιπολίτευση, εκεί που τα κατάφερναν μια χαρά και θα ξανάχουν την ευκαιρία να ξυνίζουν για όλα και να τα βλέπουν όλα στραβά.
Μέχρι τότε ας απολαύσουμε όλοι μαζί την παραλία του Παπαγεωργόπουλου, που όπως κάθε πολιτικός που πρόσφερε στην πόλη του (και όχι στο "παγκόσμιο σύστημα" και τα περίεργα "ιδρύματα") βρίσκεται φυλακή κι εκεί θα παραμείνει (τουλάχιστον δεν τον δολοφόνησαν όπως τον Καποδίστρια, κάτι είναι κι αυτό): Για να προσφέρει το απαραίτητο άλλοθι στους άχρηστους αχυράνθρωπους  που τοποθέτησαν τα ιδρύματα, ώστε κάθε φορά που κάποιος θα κάνει παράπονα για την ανεπάρκεια των αχυρανθρώπων των "ιδρυμάτων", να του πετάνε "μα ο άλλος πήγε φυλακή", λες και αυτό ακυρώνει το έργο, που επιτέλεσε. Η φυλακή , φυλακή , αλλά το έργο του ενός είναι έργο που θα μείνει στους αιώνες και του αλλουνού, είναι έργο για κωμική επιθεώρηση ή φιλολογική ανάλυση με θέμα "η ακατάσχετη μπουρδολογία στο δημόσιο βίο".

«Ποδαρικό στην παραλία» θα κάνουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης και της παράδοσης της αναπλασμένης Νέας Παραλίας στους δημότες της Θεσσαλονίκης.

Σημείο εκκίνησης -και ώρα 12.00- της περιοδείας θα είναι η συμβολή της οδού Αγίας Σοφίας με τη Λεωφόρο Νίκης.

Το τμήμα της Νέας Παραλίας (από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τους Ναυταθλητικούς ομίλους) έχει ολοκληρωθεί σε 28 μήνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε η σχετική μελέτη και παραδίδεται στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης σε συνδυασμό με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης που γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησής της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη