21 Νοε 2013

Και τώρα η λίστα Reichenbach

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Πεντηκοστή πέμπτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και εδώ ) και... τεσσαρακοστή έβδομη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Εδώ και μήνες, αν όχι χρόνο, διαβάζαμε ότι διάφοροι Γερμανοί απέδιδαν τη δυστυχία του ελληνικού λαού στο γεγονός ότι οι πλούσιοι δεν φορολογούνται. Η εδώ Kommandatur, στελεχωμένη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έκανε την πάπια. Συνέχιζε απλώς να ψηφίζει μέτρα μέσω των κ.κ. Τζαμτζή, Σταμενίτη, Τσουμάνη και λοιπών συνταγματικών δυνάμεων.
Τώρα που βγήκε ο Reichenbach και τους είπε «ιδού η λίστα των 1600, ιδού και το φορολογικό πήδημα», τί θα κάνουν; Θα πάνε το θέμα στη Βουλή; Θα ρωτήσουν τον Reichenbach πού βρήκε τα ονόματα, για να διαπιστώσουν, αν η λίστα συνετάγη νομίμως και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα κράτος δικαίου [εδώ γελάμε]; Ή μήπως θα ρωτήσουν τον Διώτη, με τον οποίον είχε συμφωνήσει ο Βενιζέλος ως προς το παράνομον της λίστας Lagarde; Θα πουν ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι ανεπαρκής λόγω των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα; Τους έχω ικανούς για όλα, αλλά εδώ μάλλον τα ψέμματα τελείωσαν.
Αλήθεια, πώς κατέληξε η ομάδα του Reichenbach σ’ αυτή τη λίστα; Δεν χρειάζεται νομίζω και τόση τεχνογνωσία. Θέληση χρειάζεται, η οποία απουσιάζει από την ελληνική πολιτική σκηνή.
Φαντάζομαι απλώς τον δικό μας μηχανισμό ελέγχου να εκαλείτο να εντοπίσει τους φοροφυγάδες π.χ. της Αλβανίας. Σε 1 χρόνο θα είχε φέρει εις πέρας την αποστολή, επειδή θα επρόκειτο για τους Αλβανούς και όχι για τους Έλληνες φοροφυγάδες. Πώς τα κατάφεραν, λοιπόν, οι Γερμανοί; Ελάτε τώρα, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Θυμηθείτε που είχε λεχθεί κάποτε ότι Γερμανοί έχουν εγκατασταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητούν στοιχεία. Όλοι διερρήγνυαν τότε τα ιμάτιά τους για το θράσος των Γερμανών να παραβιάζουν την [κουρελιασμένη] εθνική μας κυριαρχία. Τώρα όμως; Δεν μιλάει κανείς, εκτός από τον Αρούλη [βλ. Υ.Γ.]. Και τούτο, διότι είναι φανερό το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας που φορολογούνται ακρίτως για να προστατευθούν οι πλούσιοι που έγιναν πιο πλούσιοι στη διάρκεια της κρίσης.
Τελικά τί είναι η εθνική μας κυριαρχία; Να μην ελέγχονται οι έχοντες και κατέχοντες και να φορολογούνται αγρίως οι μη έχοντες και μη κατέχοντες. Μήπως οι Γερμανοί είναι μια κάποια λύση όσο και αν τους κατακρίνουμε; Διότι αυτοί ασφαλώς και γνωρίζουν αυτά που έγραφε το 1947 ο απεσταλμένος του Τρούμαν στην Ελλάδα Πόρτερ. Γνωρίζουν, επίσης, ότι τίποτε δεν άλλαξε έκτοτε και ότι οι συνεργάτες των κατοχικών προγόνων τους συνέχισαν να κυβερνούν αυτόν τον τόπο μέχρι σήμερα. Άρα, γνωρίζουν ποιοί και γιατί έχουν πλουτίσει παρανόμως. Και εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα δανεικά πίσω. Μόνον που αυτοί δείχνουν κάποια ευαισθησία για τον ελληνικό λαό. Κι’ αν δεν είναι ευαίσθητοι, τουλάχιστον έχουν αντιληφθεί ότι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο. Προκειμένου, λοιπόν, να γίνει καμμιά στραβή και να χάσουν τα λεφτά τους, θα πουλήσουν τώρα όλους τους συνεργάτες τους. Να δείτε που κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνισή της και η λίστα Χριστοφοράκου. Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Ας πρόσεχαν οι αχόρταγοι. Την προδοσίαν κ.λπ.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Ο υποκριτής Άρης Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ έγραψε άρθρο, όπου λέει: «Έκπληκτος διάβασα σε κυριακάτικη εφημερίδα χιλιάδες ονόματα συμπολιτών μας που είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής και θα ελεγχθούν και πριν προλάβω να διαβάσω τη λίστα των υπό δημοσία καχυποψία και διαπόμπευση συμπολιτών μας, διαπίστωσα έκπληκτος ότι αυτή η λίστα έχει συνταχθεί όχι από τις αρμόδιες Ελληνικές ελεγκτικές αρχές αλλά από τις γερμανικές, αρμόδιες για την καλή υλοποίηση της πολιτικής οικονομικής μας συμμόρφωσης! Αδύνατον να πιστέψω ότι αυτό έχει συμβεί. Αδύνατον να πιστέψω ότι αποδέχτηκαν τέτοια παρέμβαση στα εσωτερικά μας. Αδύνατον κυρίως να πιστέψω ότι την επομένη δεν υπήρχε καμία αντίδραση. Όχι φυσικά για να υπερασπιστεί τους καλούμενους να αποδείξουν τη φορολογική τους εντιμότητα πολίτες, αλλά για να προστατεύσουν την αξιοπρέπειά μας που κάθε μέρα βάλλεται και περισσότερο, και μαζί της τα στοιχειώδη δικαιώματα μιας δημοκρατίας που βάλλεται από το λαϊκισμό των άκρων και αμφισβητείται από το θυμικό που ζητά ενόχους για να εναποθέσει τις συλλογικές ευθύνες. Όμως υπάρχουν και όρια που η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια επιβάλλει.»
Αρούλη, όταν ψήφιζες Μνημόνια ήσουν πεπεισμένος ότι θα πληρώνουν μόνον τα κορόιδα και ότι θωράκιζες την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας; Άσε ρε. Σιγά την έκπληξη που δοκίμασες. Όταν κάποτε αποκαλυφθεί πόσοι από σας τα έχετε αρπάξει από τη Siemens, θα εκπλαγείς και πάλι; Ξεκαρφώσου αγόρι μου από τα σύννεφα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη