19 Νοε 2013

Η TV100 δεν ανήκει στο Δήμαρχο

Διάβασα πριν λίγα λεπτά στο TAXALIA...

Γράφει η δημοσιογράφος Κατερίνα Νικολάου

...την ανακοίνωση του Χρήστου Μάτη, στην οποία καταγγέλλει πως, τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν αντίγραφο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και η ΔΕΠΘΕ αρνείται.


Από την (μικρή; πικρή;) εμπειρία μου στην τηλεόραση, έμαθα πως η μη απόδοση αντιγράφου προς κάθε ενδιαφερόμενο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όπως μάλιστα με ενημέρωσε και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κοινοποιήσει την αίτηση στο ΕΣΡ, να καταγγείλει σε δεύτερη φάση πως δεν του δίνεται αντίγραφο και το ΕΣΡ να επιβάλλει πρόστιμο στο κανάλι που δεν δίνει το υλικό, είτε το υλικό περιέχει κάποια συκοφαντία είτε όχι, απλά και μόνο επειδή δεν έδωσε το υλικό. 

Αυτά σε απλά ελληνικά. 

Το ότι ένα ΔΗΜΟΤΙΚΟ μέσο αρνείται να δώσει αντίγραφο είναι δύο φορές πιο επαίσχυντο αφού ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως ανήκει στους Δημότες και λειτουργεί για την προαγωγή των δικών τους συμφερόντων. 

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι χαρακτηριστικό της (δημοκρατικότατης) νοοτροπίας που επικρατεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στη ΔΕΠΘΕ. Ο Δήμος και κατά συνέπεια οποιαδήποτε επιχείρηση συνδέεται με αυτόν, δεν είναι τσαρδί κανενός και δεν έχει κανείς δικαίωμα να "προστατεύει" με τέτοια αθέμιτα μέσα τον οποιονδήποτε.

Update: Τελικά η ΔΕΠΘΕ έδωσε το αντίγραφο 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη