14 Δεκ 2013

ΠΑΟΚ - ΑΛΚΜΑΑΡ 2- 2 ( σαν ΔΕΝ…ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ !!)

του Βλάση Γωγούση

« Η ΑΛΚΜΑΑΡ ταξιδεύει με την Β ομάδα ( τους πιτσιρικάδες ) για να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη» , διάβασα προχθές...
στον αθλητικό τύπο .
« Θα …φάτε καλά» , σκέφθηκα , μονολογώντας ( διδάκτωρ …πράμα και τις πεζοδρομιακές εκφράσεις δεν τις ξέχασα .όπως βλέπετε !).
- 10 και κάτι , λοιπόν χθες βράδυ με το κομπιούτερ στόνα χέρι και την μπυρίτσα στ` άλλο , ξάπλα στον καναπέ, αρχίζω να βλέπω τον αγώνα στην T.V..
Όχι να βλέπω , ν` ακούω πρέπει να σας πω , ν` ακούω εκείνον τον ανυπόφορο και φλύαρο «σπήκερ» ( εκ …πρωτευούσης αν δεν κάνω λάθος …ορισθέντα ) , να μας διαβάζει τα….βιογραφικά όλων των παικτών της ΑΛΚΜΑΑΡ ( και αυτών που ήρθαν και αυτών που μείνανε στην Ολλανδία ( «μείναν στη Ολλανδία είπε, για να παίξουν….σοβαρό ποδόσφαιρο ! »).
Κλείνω τον ήχο ο δυστυχής με την λαχτάρα ν` απολάύσω - έστω και βουβά- την….. συντριβή των έρημων ..πιτσιρικάδων.
Και τι να δώ :
Μια φρέσκια, μια ολοζώντανη , μια ποδοσφαιρική ομάδα μεγάλων αξιώσεων να γυροφέρνει , να ταλαιπωρεί , να ξεφτελίζει τον …μεγάλο - δήθεν- ΠΑΟΚ !
Καλά , φίλοι μου αναγνώστες, ομάδα είναι αυτή που πάντα , σχεδόν, μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, μας φέρνει στο κατώφλι του…εγκεφαλικού και του εμφράγματος;;
Μιλάν οι …επαϊοντες για το…. «αήττητο» της Τούμπας ( μην πάει ο νους σας σε serie από νίκες, γι`αυτούς ,τους…επαϊοντες , και η ισοπαλία στο….αήττητο μετράει !) κι` αυτό το διατηρεί – τις πιο πολλές φορές - με την ψυχή στο στόμα - με κάποιο γκόλ , συχνά, στο «τσαφ» , την ώρα –όπως χθες- που εκπνέει η παράταση !
Εγώ από μικρός, αγαπημένοι αναγνώστες, έμαθα πως το «τόπι» το κλωτσάνε πάντα προς τα μπρός ( σπανίως προς τα πίσω ).
¨Ηξερα πάντοτε - έτσι παίζαμε και μεις μικροί,- χωρίς να μας το πει κανείς , πως βλέποντας την μπάλα, τρέχαμε πάνω της σαν τρελλοί, μην την προλάβει ο άλλος.
Ξέρω, πως θα μου πείτε :
- Γιατρέ μου, άλλαξε το ποδόσφαιρο, τώρα υπάρχουν ..«τριγωνάκια» υπάρχουνε «στημένα» , υπάρχουν σύγχρονες «κομπίνες» !!
Και θα σας απαντήσω :
- «Υπάρχει όμως και ψυχή, υπάρχει και φιλότιμο κι`αυτά ξεχνιούνται μες στ` αποδυτήρια !».
- Εχθές λοιπόν θυμήθηκα τα νειάτα μου, τον Κούδα, τον Σαράφη, θυμήθηκα την τάπα τον Παρίδη, τους Ασλανίδη, Γκουερίνο, Τερζανίδη, νοστάλγησα τον Φουντουκίδη που κατάβαζε….. ρολά σαν μπακ , τον Γούναρη (πιτσιρικά) και τόσους άλλους.
- Μόνο αυτό που μου τους θύμιζε ΔΕΝ ήτανε ο ΠΑΟΚ , ο ΠΑΟΚ ο νωθρός, ο ΠΑΟΚ ο…απαξιωμένος, ήταν οι νέοι , τα «τσικό» , ήταν όι «άπειροι»,( έτσι τους έλεγε και τους…ξεφώνιζε το βράδυ ο σπήκερ ο…πρωτευουσιάνος ), ήταν τα «δεύτερα» που ήρθαν αποφασισμένα να νικήσουν !
-
Ακόμα δεν κατάλαβα, αγαπητοί μου αναγνώστες !
-
Τους παίχτες τους ακριβοαποκτημένους , τους παίχτες που φοράνε την ασπρόμαυρη φανέλα,, ΔΕΝ τους ταϊζουν;;, ΔΕΝ τους πληρώνουνε, και κάτι άλλο : μόνο την τέχνη του…μηδέν –μηδέν τους μάθανε;;;
- Χωρίς να είμαι ειδικός –ένας φανατικός του ΠΑΟΚ φίλαθλος είμαι – μονάχα 5-6 παίχτες ξεχωρίζουν , 5-6 όλοι κι`όλοι είναι άξιοι να τιμάνε τη φανέλα που σας είπα !.
- Βλέπω επίσης κάποιους άλλους, άλλους άξιους , κάποια παιδάκια σαν τα «δεύτερα » της ΑΛΚΜΑΑΡ ) να τάχουν δώσει ….«δανεικά» - μη μπούνε στην ομάδα και …εκτοπίσουνε καμιά…βεντέττα !.
- Μιλάμε για ταλέντα φρέσκα, άξια σαν τον Γιάννου, τον Πόποβιτς, τον Πέγκα, ( κάτι ανάλογο σαν το σωτήρα τον…«παιδά» , τον χθεσινό 18ρη,τον Στέλιο Πόζογλου, , που μας ξεντρόπιασε στο παρά πέντε ! ).
-
Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει για τη σύνθεση – κάθε φορά - της 11δας , δεν ξέρω αν είναι ο προπονητής, ο πρόεδρος ή ο ιδιοκτήτης, βασίμως όμως υποπτεύομαι πως τελευταίος έρχεται ο ……πρώτος , ο προπονητής !.
Κάποιοι απ` τους παίχτες κουρασμένοι, μίζεροι, επιβραδυντικοί, κι` όλο η μπάλα πίσω – την σπρώχνουν κάπου κάπου και στα…φίλια δίχτυα !

Γι` αυτό σας λέω, ο ΠΑΟΚ ο μεγάλος, ο ΠΑΟΚ των μεγάλων προσδοκιών ,ο ΠΑΟΚ των νεανικών μου χρόνων , ΔΕΝ είναι αυτός που βλέπω από καιρό, αυτός που είδα χθες και όχι μόνο.

Τ`ορκίζομαι φίλοι αναγνώστες των xaliων:
Μένω στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας κι`αν ξαναδώ τον ΠΑΟΚ όπως χθες θα πέσω, θα.....σαλτάρω, εκτός, εκτός αν κάνω αυτό που μούπε χθες ο ψυχολόγος :
«Αλλαξε ομάδα βρε γιατρέ» !
Το πήρα απόφαση , λοιπόν, ένα παιχνίδι ακόμα σαν το χθεσινό τον έριξα τον…κύβο :
Θα γίνω ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ , θα γίνω …. ΓΑΥΡΟΣ, θα γίνω ….. ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ , λιμάνι εδώ λιμάνι εκεί κι` οι …διαιτητές μαζί μας !!
ΙΒΑΝ, με… «πιάνεις»;;;

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη