31 Δεκ 2013

Οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2014

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, βρήκε το πιό αποτυχημένο Υπουργείο Οικονομικών του κόσμου*  ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων, τις οποίες φυσικά θα αναγκαστεί να παρατείνει, με ευθύνη του κράτους και όχι..
των πολιτών!
Το παραμύθι με τον "Έλληνα της τελευταίας στιγμής" δεν περνάει πια. Της τελευταίας στιγμής είναι το κράτος, που ορίζει προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των μισθωτών, στις 30 Μαρτίου π.χ. και το ίδιο στέλνει τις βεβαιώσεις αποδοχών, στις ...10 Απριλίου. Ή ακόμη χειρότερα, δημιουργεί χιλιάδες ερωτηματικά (όπως έγινε πέρυσι με τους τόκους) στα οποία δεν απαντά.
Ούτε και φέτος θα απλουστευθεί η διαδικασία, ούτε και φέτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί το taxisnet, όχι επειδή "όλοι θα πέσουν την τελευταία στιγμή", αλλά επειδή το κράτος με την πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας και τα όλο και περισσότερα στοιχεία που ζητά, για να φακελώσει τους φορολογούμενους, κάνει εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη σύνταξη της δήλωσης.
Και το κακό είναι, ότι ενώ δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια οι πληροφορίες που ζητά το κράτος από τον φορολογούμενο (μόνο πόσες βρύσες έχουμε στα σπίτια μας δεν μας ρώτησαν ακόμη), δεν υπήρξε καμία εισπρακτική αποτελεσματικότητα, αφού οι ηλίθιοι γραφειοκρατίες και μανιώδεις -έως ψυχοπάθειας- συλλέκτες δεδομένων, έκαναν απαγορευτική κάθε οικονομική δραστηριότητα και βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση.
Η μανία τους για φακέλωμα κάθε οικονομικού στοιχείου, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας οικονομικής θεωρίας, αλλά βίτσιο της εξουσίας που έχουν να μας υποχρεώνουν να τους πούμε και πόσα λεφτά έχουμε σε κάθε τράπεζα και τι τα κάναμε τα λεφτά από ένα σπίτι που πουλήσαμε στο 1963.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ (κλικ για μεγέθυνση και μην συγχίζεστε που το ελληνικό (;) υπουργείο οικονομικών γράφει τις ημερομηνίες με το Αγγλικό σύστημα, δηλαδή πρώτα το μήνα και μετά την ημέρα!)

*(λόγω της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλει τους πολίτες και των ατέλειωτων υποχρεώσεων που δημιουργεί στους φορολογούμενους και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη