Αφιέρωμα: 25 χρόνια μετά τον ιστορικό χιονιά της Θεσσαλονίκης

16 Δεκ 2013

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη να στερείται διατάξεων που φέρνουν χιονοπτώσεις στην πόλη, τα προηγούμενα χρόνια..
όμως οι χιονοπτώσεις δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Στην κορυφή τέτοιου είδους κακοκαιριών κατά την πρόσφατη ιστορία της πόλης, βρίσκεται ο ιστορικός χιονιάς του 1988.
Οι Θεσσαλονικείς που τον έζησαν τον θυμούνται καθώς το ύψος του χιονιού ήταν πρωτοφανές και τα προβλήματα ακόμα και στο κέντρο της πόλης κράτησαν για μέρες.
Η χιονόπτωση ξεκίνησε το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου με τρομερή ένταση και σταμάτησε τα χαράματα της 18ης. Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή καθόλη της διάρκεια του διημέρου εκτός από μερικά μικρά χρονικά διαστήματα όπου σημειώθηκε ύφεση των φαινομένων.
Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν το ύψος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης να φτάσει τους 70-80 πόντους, ενώ στα γύρω ορεινά ξεπερνούσε τα 2 μέτρα. Οι αστικές συγκοινωνίες ακόμα και στο κέντρο της πόλης σταμάτησαν για 2 μέρες, ενώ τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό έκλεισαν για μια εβδομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η ΕΜΥ την προηγούμενη ημέρα της χιονόπτωσης προέβλεπε βροχές και καταιγίδες για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τελικά αυτές οι βροχές μετατράπηκαν σε χιονοπτώσεις εξαιτίας οριακών αλλαγών της θερμοκρασίας.
weather-experts, hellas weather
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη