11 Δεκ 2013

Καμιά εικοσαριά υπάλληλοι και 4 ειδικοί σύμβουλοι ασχολούνται με τις δημόσιες και διεθνείς σχέσεις και την επικοινωνία του Δήμου

...κι όμως ακόμα ο Δήμος προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως τα πράγματα για τους εργαζόμενους στον τομέα του Τύπου και των Δημοσίων σχέσεων είναι άσχημα στην χώρα μας πόσο μάλλον στην μικρή πόλη μας. Αυτό δεν πάει να πει όμως πως θα πρέπει να "βολεύει" ο καθένας όπως ξέρει και μπορεί "τα δικά" του άτομα ή να προσλαμβάνει αβέρτα προσωπικό ενώ υπάρχει ήδη αφθονία!

Έτσι διαβάζουμε στη Διαύγεια πως η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προσέλαβε με τετράμηνες συμβάσεις δύο δημοσιογράφους για να στελεχώσουν ουσιαστικά το γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 (aka πανηγυράκι). 

Δείτε το απόσπασμα: 



και βρείτε εδώ όλη την απόφαση.


Ας δούμε τώρα πόσοι εργαζόμενοι υπάρχουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με τους τομείς της επικοινωνίας, δημοσίων και διεθνών σχέσεων καθώς και την διοργάνωση φεστιβάλ και εκδηλώσεων και την σχετική τους επικοινωνία:


Αυτοτελές τμήμα Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων με 16 εργαζομένους και μία προϊσταμένη.












Ειδικό γραφείο επικοινωνίας και προβολής για θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας με έναν εργαζόμενο.




Τμήμα πολιτισμού και τουρισμού με 8 εργαζόμενους στο τμήμα οργάνωσης εκδηλώσεων και φεστιβάλ!




Τμήμα εθελοντισμού νεολαίας και Διοικητικής βοήθειας (άραγε το πλέον αρμόδιο για ένα φεστιβάλ νέων;)











Κι άλλο γραφείο τύπου αρμόδιο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό!






Κάπως μπόλικα ε; Σε αυτά να μετρήσουμε και τις τέσσερις ειδικές συμβούλους του Δημάρχου με αντικείμενο την Επικοινωνία και Προβολή του Δήμου καθώς και τις Εσωτερικές και Εξωτερικές Δημόσιες Σχέσεις του...





Να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε πολλά από συν-bloggers σχετικά με την μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΚΕΔΗΘ τα οποία αν ισχύουν καθιστούν το γεγονός απαράδεκτο. Ταυτόχρονα έχουν ουσιαστικά διαλυθεί οι κοινωνικές δομές της ΚΕΔΗΘ χάριν της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η ΚΕΔΗΘ να κλείσει ως μη παραγωγική και ζημιογόνος. 

O δε Δήμαρχος συχνά πυκνά αναφέρει πως υπάρχει πληθώρα υπαλλήλων στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κι όμως κάθε τρεις και λίγο απευθύνεται σε εξωτερικούς συνεργάτες. 

Σε καμία περίπτωση δεν μεμφόμαστε συναδέλφους, όμως είναι απαράδεκτο πολλοί συνάνθρωποί μας να μην έχουν τα προς το ζην (δεν λέω να φάνε ή ρεύμα για να μην κατηγορηθώ για λαϊκισμό) και οι κοινωνικοί φορείς να δίνουν χρήματα για να προσλαμβάνουν άτομα ενώ υπάρχουν ήδη ανάλογοι υπάλληλοι στους δήμους και ενώ διατείνονται πως δεν έχουν χρήματα για να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη.

Επίσης πόσο νόμιμο είναι να δημοσιεύεται η απόφαση μήνες ολόκληρους αφού ελήφθη η απόφαση; Δείτε: ελήφθη η απόφαση στις 5 Ιουνίου (όπως αναφέρεται στο έγγραφο), η σύμβαση ξεκίνησε στις 25 Ιουλίου και στο Διαύγεια ψευδώς αναφέρεται πως ελήφθη 26 Νοεμβρίου! Εδώ τίθεται σοβαρό ζήτημα νομιμότητας και περιμένουμε την απάντηση της κυρίας Πασχαλίδου αλλά και του Δημάρχου!




reporterthess@yahoo.gr