17 Δεκ 2013

Περί «διαγωνισμών»

Δεν άκουσα, το ΕΣΡ να ασχολείται με τους "διαγωνισμούς" που προκηρύσσουν τα διάφορα ΜΜΕ. Π.χ. στείλτε γραπτό μήνυμα στον τάδε αριθμό και θα μετάσχετε στην κλήρωση για μια τοστιέρα.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Ογδοηκοστή πρώτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), εβδομηκοστή τρίτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εικοστή δεύτερη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Το ΕΣΡ, αν και στερείται νομίμου συνθέσεως πλέον λόγω λήξεως της θητείας του Προέδρου του, όπως έχει ήδη κρίνει το ΣτΕ, εξακολουθεί να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν ή υποτίθεται ότι παραβιάζουν τον νόμο. Συνήθως παραβάτες είναι οι μη πειθαρχούντες στα μνημονιακά κελεύσματα, οι οποίοι και υφίστανται τα πρόστιμα, τα οποία στη συνέχεια ακυρώνονται από το ΣτΕ λόγω μη νομίμου συνθέσεως του ΕΣΡ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν κατόρθωσαν, λέει, να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του διαδόχου του κ. Λασκαρίδη, εξ ου και αυτός παραμένει στη θέση του ανερυθριάστως, μολονότι υπήρξε ανώτατος δικαστής [αρεοπαγίτης], άρα εξ ορισμού άγρυπνος φρουρός και λάτρης της νομιμότητος. Αρνείται, μάλιστα, όπως λέγεται, να παραιτηθεί, μήπως και τα κώματα αναγκαστούν να εντοπίσουν τον διάδοχό του. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να συγκεντρώνει τα προσόντα του Προέδρου του ΕΣΡ και να τυγχάνει της εμπιστοσύνης των κωμάτων για να διαδεχθεί τον κ. Λασκαρίδη. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος, για τον οποίον ο κ. Λασκαρίδης είναι αναντικατάστατος εις πείσμα της περίφημης ρήσης του Ντε Γκωλ «Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους».
Δεν άκουσα, πάντως, το ΕΣΡ να ασχολείται με τους περίφημους διαγωνισμούς που προκηρύσσουν τα διάφορα ΜΜΕ. Π.χ. στείλτε γραπτό μήνυμα στον τάδε αριθμό [κόστος € 1,5] με την ένδειξη δείνα και θα μετάσχετε στον διαγωνισμό για την απόκτηση € 1000 ή ενός αερόθερμου ή μιας τοστιέρας. Κάποιος εκφωνητής, μάλιστα, μπερδεύτηκε και σε μία έκρηξη ειλικρίνειας αναρωτήθηκε αν αυτό το πράγμα είναι διαγωνισμός για να συνέλθει στο τέλος και να αποφανθεί ότι «πράγματι είναι διαγωνισμός, αφού πρόκειται για συμμετοχή σε διαγωνισμό»!!!!!!!
Πρόκειται σαφώς για λαχνό, ήτοι για κλήρωση, η οποία απαγορεύεται άνευ αδείας της Αρχής ήδη από το έτος 1887 με τον νόμο ΑΧΛ, ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, εξ ου και αποτελεί τη βάση για την έκδοση διαφόρων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με τα κρατικά κ.λπ. λαχεία. Έχουν χορηγηθεί  τόσες άδειες στα ΜΜΕ; Δεν νομίζω!
Είναι προφανές ότι από τους διαγωνισμούς αυτούς τα ΜΜΕ αποκομίζουν κέρδος, όπως αποκομίζουν κέρδος τα κρατικά λαχεία. Χίλια τηλεφωνήματα προς € 1,5 έκαστο = € 1500 μείον  € 50 η αξίας της τοστιέρας = κέρδος € 1.450.  Γιατί το ΕΣΡ δεν επιλαμβάνεται του θέματος αντί να καταχερίζει τους ευάριθμους αντιμνημονιακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη