10 Δεκ 2013

Έβγαλαν πάλι τα μαχαίρια!

Επιθετικά απαντά ο Σίμος Δανιηλίδης στις καταγγελίες του Δημήτρη Ζιγκερίδη


Σε ρυθμούς ροκ & ρολ κινούνται Δήμαρχος και αντιπολίτευση στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εμφανίζεται άκρως ενοχλημένος από τις τελευταίες καταγγελίες του Δημήτρη Ζιγκερίδη, πως εγκαινιάζει παλιά έργα, και έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο TAXALIA την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια. Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: η καταγγελία δημοσιεύθηκε πρώτα στον προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Ζιγκερίδη στο Facebook, από όπου την πήραν και οι συντάκτες του TAXALIA. Το ότι δημοσιεύτηκε δύο φορές είναι αποτέλεσμα κακού συγχρονισμού (δημοσιεύτηκε με διαφορά κάποιων ωρών από δύο διαφορετικούς συντάκτες), διορθώθηκε αργότερα και καμία σκοπιμότητα δεν υπάρχει πίσω από αυτό. 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου:

«Αναξιόπιστος κι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον...»
● Απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην καταγγελία
του κ.Δ.Ζιγκερίδη, που αναρτήθηκε στα «taxalia.blogspot.com»

Με αφορμή την καταγγελία του επικεφαλής της «Δυναμικής Ενότητας Πολιτών» κ. Ζιγκερίδη, και η οποία αναρτήθηκε σήμερα στο ιστολόγιό σας υπό τους τίτλους «Εγκαινιάζει τα ...εγκαινιασμένα ο Σίμος Δανιηλίδης» και ‘‘Προεκλογικά εγκαίνια για τον Σίμο Δανιηλίδη’’, σας αποστέλλουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία παρακαλούμε να αναρτήσετε και να δημοσιοποιήσετε:

«Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών κ. Δημήτρης Ζιγγερίδης ...ξανακτύπησε. Προέβη σε μια νέα καταγγελία με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του 1ου Λυκείου Πεύκων και της νέας πτέρυγας, όπως επίσης και του Βρεφικού-Παιδικού Σταθμού επί της Γρυπάρη και Κάλβου. Η καταγγελία αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, αν και ...κάπως άργησε, γι’ αυτό και δεν μας εξέπληξε. Αντίθετα, άλλοι, και ιδιαίτερα όσοι τον εμπιστεύθηκαν, αλλά ακόμη και στενοί του συνεργάτες, εκπλήσσονται καθημερινά όλο και περισσότερο από τη στάση ανευθυνότητας που επέλεξε να ακολουθήσει.
»Ως εκ νέου -κατά δήλωσή του- υποψήφιος δήμαρχος, και μάλιστα με μια θητεία ετών στα αυτοδιοικητικά, όφειλε να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα για το πώς λειτουργούν οι δήμοι, πότε εγκαινιάζονται τα έργα, ποιες διαδικασίες και πότε ακολουθούνται σε κάθε περίσταση.
»Η άγνοια, και ιδίως για κάποιον που ...ονειρεύεται να γίνει δήμαρχος στη θέση του δημάρχου, δεν δικαιολογείται ούτε στο ελάχιστο. Όταν, όμως, η άγνοια περί τα κοινά γίνεται μόνιμο καθεστώς, τότε αυτός που τη διαθέτει καθίσταται αναξιόπιστος κι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, ακόμη περισσότερο όταν γνωρίζει την αλήθεια και συνειδητά την προσπερνά μεταχειριζόμενος ψευδολογίες. Όταν ο πολιτικός-αντιπολιτευτικός λόγος είναι αποτέλεσμα καταστάσεων που προδίδουν ...τρικυμία εν κρανίω, τότε μόνο αναγκαίος και χρήσιμος δεν είναι για τα κοινά.
»Κάπως έτσι φθάσαμε και στη νέα αυτή καταγγελία που αποσκοπεί στο να πλήξει τη δημοτική αρχή, και προσωπικά το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, χάριν των προσωπικών, μικροπαραταξιακών και μικροκομματικών του συμφερόντων. Εάν, λοιπόν, ο κ.Ζιγκερίδης, δεν γνωρίζει -πράγμα καθόλου απίθανο ως μονίμως απών ή απερχόμενος-, οφείλουμε να τον πληροφορήσουμε ότι:
  1. Τα εγκαίνια ενός έργου πραγματοποιούνται εφόσον αυτό έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί πλήρως. Αυτό συνέβη και στις δυο περιπτώσεις που επικαλείται, αφού τόσο το 1ο ΓΕΛ όσο και ο βρεφικός και παιδικός σταθμός της Γρυπάρη στα Πεύκα, ολοκληρώθηκαν πλήρως με τη διευθέτηση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων. Το μεν Λύκειο ως σχολική μονάδα ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη προσθήκη της νέας πτέρυγας τεσσάρων αιθουσών και άλλων βοηθητικών χώρων, τη διαμόρφωση ειδικών αιθουσών στο κυρίως κτίριο και τον πλήρη εξοπλισμό του με σύγχρονο διδακτικό υλικό. Στη δε περίπτωση του βρεφικού-παιδικού σταθμού, αυτό έγινε επίσης πρόσφατα με την ολοκλήρωση των εργασιών στον αύλειο χώρο, που παρέμεινε σε εκκρεμότητα εξαιτίας αντιδράσεων περιοίκων για την αξιοποίηση χώρου που αποτελούσε τμήμα κοινόχρηστου πεζοδρόμου.
  2. Στις παραπάνω μονάδες ουδέποτε έγιναν εγκαίνια για να ευσταθεί το ...λογοπαίγνιο περί ‘‘εγκαινίων των εγκαινιασμένων έργων’’. Εκτός εάν συγχέει κανείς τους αγιασμούς που τελέστηκαν κατά την έναρξη του σχολικού έτους με την τελετή εγκαινίων, ή αντιμετωπίζει δυσκολία στο να διαχωρίσει τους αγιασμούς της 11ης Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια...
  3. Τόσο ο βρεφικός-παιδικός σταθμός (που ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και όχι στο ΕΣΠΑ!) όσο και το 1ο ΓΕΛ, όπως πολύ καλά γνωρίζει αλλά για δικούς τους λόγους θέλει να αγνοεί, και πολύ περισσότερο να αποκρύπτει την αλήθεια, είναι έργα που ναι μεν ξεκίνησαν πριν τη συγχώνευση των δήμων, αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης οι εργασίες σταμάτησαν και τα έργα κινδύνευαν να μην ολοκληρωθούν ποτέ, αφού υποβλήθηκαν αγωγές και διατάχθηκε διακοπή εργασιών λόγω έλλειψης πόρων. Τα έργα αυτά, όμως, ολοκληρώθηκαν με τους σκληρούς αγώνες της δημοτικής αρχής, τη χρηματοδότησή τους από λεφτά του δημοτικού ταμείου, όπως έγινε με το βρεφικό-παιδικό σταθμό (1.000.000 €), όπως με δημοτικούς πόρους κατασκευάστηκε και η νέα πτέρυγα στο λύκειο (650.000 €). Κι αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά...

»Διαβάζοντας, όμως, κανείς προηγούμενες καταγγελίες του κ.Ζιγκερίδη περί ανύπαρκτου, μηδενικού έργου και για ‘‘φτωχή τριετίας της μιζέριας’’, και συγκρίνοντάς τες με τη σημερινή καταγγελία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα: πότε επιτέλους λέει την αλήθεια και πότε όχι; Και πότε οι καταγγελίες του είναι βάσιμες και ουσιαστικές περιεχομένου και πότε κούφιες και ανάξιας προσοχής;
»Πώς μπορεί, λοιπόν, να εξηγηθεί το γεγονός ότι τη μια καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ‘‘παραγωγή εγκαινίων’’ για ‘‘προεκλογικούς καθαρά σκοπούς’’ και την άλλη να μιλά για ‘‘φτωχή τριετία μιζέριας’’; Για να κάνει κάποιος εγκαίνια θα πρέπει να έχουν γίνει έργα. Αυτό τουλάχιστον λέει ο απλός κοινός νους... Και τα έργα που μνημονεύονται υπάρχουν, είναι ορατά, τα βλέπουν και τα χαίρονται οι συνδημότες μας. Εκτός εάν για τον κ.Ζιγκερίδη τα έργα είναι ...αόρατα!
»Αν, όμως, επιμένει στα περί ‘‘παραγωγής εγκαινίων’’, τότε και ο ίδιος ομολογεί με τον τρόπο του ότι έργα γίνονται, ασχέτως εάν δεν διαισθάνεται ότι έτσι διαψεύδει τον εαυτό του. Σίγουρα, πάντως, τον διαψεύδει ο πλούσιος απολογισμός μιας παραγωγικότατης τριετίας, που μέσα στο 2011-2013 εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή δημοπρατήθηκαν συνολικά 116 έργα συνολικού προϋπολογισμού 80 και πλέον εκατ. ευρώ! Και τα έργα δεν σταματούν προ των εκλογών επειδή σε κάποιους θα βόλευε, αλλά έρχονται από περιόδους μη προεκλογικές και συνεχίζονται ανεμπόδιστα. Και έργα έγιναν πάρα πολλά, από την αρχή της θητείας της διοίκησης του δήμου. Μήπως και το 2011, και το 2012 ήταν έτη εκλογών; Μήπως κάποιοι θέλουν να ανακόπτεται η ανάπτυξη και να παγώνουν τα έργα μήνες πριν τις εκλογές; Με τέτοιες παλαιοκομματικές, αναχρονιστικές και χρεωκοπημένες λογικές θα πάει ο τόπος μπροστά;
»Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία της πλούσιας δράσης μας είναι στη διάθεση του καθενός. Αυτά, όμως, τα στοιχεία θέλει σκοπίμως να τα αγνοεί ο κ.Ζιγκερίδης, σε αντίθεση με τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που τα χαίρονται και ξέρουν πολύ καλά να αγνοούν τους μηδενιστές και τους κινδυνολόγους.
»Δυστυχώς για αυτόν, και ενδεχομένως και για άλλους που συνταυτίζονται με τις απόψεις και τις τακτικές του, η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών επιφυλάσσει πολλές ακόμη ...δυσάρεστες εκπλήξεις, τόσο για τον κ.Ζιγκερίδη όσο και για τους ελάχιστους που έμειναν συν αυτώ, αλλά πολύ ευχάριστες για τις τοπικές κοινωνίες. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών πάει μπροστά με έργα. Οπότε, πολλά εγκαίνια ακόμη έχουν να δουν στο μέλλον, όσο κι αν θέλουν να λάμπουν δια της απουσίας τους από τις σχετικές τελετές...
»Τέλος, αντιλαμβανόμενοι  το δράμα και την αγωνία του κ.Ζιγκερίδη για την κατοχύρωση της ιδιότητας του υποψηφίου δημάρχου στην παράταξή του, στην οποία έμεινε μόνος αφού σχεδόν όλοι τον έχουν εγκαταλείψει εξαιτίας των επιλογών του και του αδιέξοδου δρόμου που χάραξε κι ακολουθεί, τον διαβεβαιώνουμε ότι τα όρια της κατανόησης, συμπόνιας και η ανοχή μας έχουν ακόμη περιθώρια. Τον καταλαβαίνουμε, λοιπόν, τον κατανοούμε και τον συμπονούμε...».




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη