5 Δεκ 2013

Γράμμα για το Δήμαρχο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου.Φτάνει πιά.

Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε,σε ότι αφορά την προσφώνηση μην το παίρνεις επάνω σου γιατί από την μία η στοιχειώδης αστική ευγένεια και από την άλλη οι σεβαστοί γονείς μου, αλλά ...
και οι σεβαστοί δάσκαλοι μου,μου έμαθαν ότι όταν απευθύνομαι σε κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία αλλά και εκπρόσωπο θεσμού της κοινωνίας,υποχρεούμαι να τον αποκαλώ υποχρεωτικά "κύριε".

Σου γράφω,μέσα από το πάντα φιλόξενο και τα πάντα ανεχόμενο μπλογκ της Θεσσαλονίκης το taxalia, έχοντας στο μυαλό μου μιά σκηνή από μιά παλιά Ελληνική ταινία (Ορατότης μηδέν νομίζω ο τίτλος της, όπως μηδέν είναι η ορατότητα γιά βελτίωση της ζωής στην πόλη μας), όπου ο πρωταγωνιστής της Νίκος Κούρκουλος φωνάζει με αγωνία και τρόμο ζωγραφισμένα στο πρόσωπο του "όχι άλλο κάρβουνο,όχι άλλο κάρβουνο μωρέέέέέέ", μόνο που στην δική μου ταινία, παίζει τον ρόλο του μόνιμου κάτοικου της Θεσσαλονίκης, όπου με την ίδια αγωνία και τρόμο στο πρόσωπο του τρέχει στους δρόμους του κέντρου,με κατεβασμένα παντελόνια και βρακιά και ουρλιάζει: "όχι άλλη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μου,όχι, φτάνει πιάάάά".


Τί έγινε αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε; Φοβήθηκες ότι τις προάλλες που αυτοχαρακτηρίστηκες ως "κακός π....ης",οι δημότες της Θεσσαλονίκης και ειδικά οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου δεν σε πίστεψαν και βάλθηκες να τους το αποδείξεις γιά πολλοστή φορά στην πράξη;

Σήμερα λοιπόν, με τον λαμπρό αυτόν ήλιο διαπίστωσα ότι οκτώ ακόμα θέσεις στάθμευσης επί της Αγγελάκη, λίγο πριν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, παραχωρήθηκαν για την δημιουργία χώρου στάθμευσης-αναμονής ταξί.  Το οδόστρωμα είχε διαγραμμιστεί και είχαν τοποθετηθεί και οι ανάλογες πινακίδες,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.Αυτό έλειπε από την περιοχή; Γιατί ας πούμε δεν την έκανες λίγο πιό κάτω,που έχει και κέντρο διασκέδασης,όπου θα ήταν και περισσότερο χρήσιμη,κάτι δεν σου το επέτρεπε; Και μη μου πείς ότι θα εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι που έρχονται στα ιατρεία γιατί θα πεθάνω από τα γέλια.


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

  • Δημιούργησες χώρους στάσης-φορτοεκφόρτωσης γιά φορτηγά, όπου μόνον φορτηγά δεν τις χρησιμοποιούν, παρά μόνον τα επαγγελματικά αυτοκίνητα των καταστηματαρχών και όχι μόνον, όπου βρίσκουν αδαπάνως χώρο στάθμευσης, χωρίς να έχουν ελεγθεί ποτέ.
  • Παραχώρησες θέσεις στάθμευσης στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ γιά ασθενοφόρο και μόνον ασθενοφόρο δεν έχω δει σταθμευμένο ποτέ, παρά μόνον αυτοκίνητα ιατρών και υπαλλήλων και όχι μόνον. 
  • Σε όλο το μήκος της Αγγελάκη, πολλά αυτοκίνητα των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων καταλαμβάνουν παρανόμως θέσεις στάθμευσης και ποτέ οι επιχειρηματίες δεν ελέγθηκαν γι'αυτό.
  • Οι βενζινάδες στην Αγγελάκη , στην Δεσπεραί και στην Εθν.Αμύνης κρατούν και χρησιμοποιούν γιά ίδιο όφελος θέσεις στάθμευσης, χωρίς ποτέ να έχουν ελεγθεί γι'αυτό.
  • Η Δ/νση Αρχιτεκτονικού ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ εκμεταλλεύεται γιά στάθμευση υπαλλήλων της, όλες τις θέσεις στάθμευσης στην συμβολή των οδών Αγγελάκη και Νικοτσάρα (δέκα νομίζω) γιά τις ώρες λειτουργίας της και μάλιστα διαθέτει και υπάλληλο γιά την διευκόλυνση των προς στάθμευση αυτοκινήτων που απομακρύνει και επανατοποθετεί τους απαγορευτικούς κόκκινους κώνους.
  • Κάθε φορά που λόγω πορειών και άλλων εκδηλώσεων απομακρύνονται οι κάδοι απορριμάτων από την Αγγελάκη (δεν γνωρίζω αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλους δρόμους), επανατοποθετούνται όλο και λιγότεροι, παρά τις επώνυμες τηλεφωνικές οχλήσεις στο αρμόδιο γραφείο Παράδειγμα:στην Αγγελάκη, από την Σβώλου μέχρι την άκρη της στον αριθμό 39, υπήρχαν επτά (7) ή όκτώ (8) κάδοι και εδώ και καιρό υπάρχουν μόνον τρεις (3), με τα γνωστά δύσοσμα και ρυπαρά αποτελέσματα. Μήπως γνωρίζεις κατόπιν ποίου αιτήματος απομακρύνθηκε ο κάδος μπροστά από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα διάφορα απόβλητα των ιατρείων να μεταφέρονται στους ελάχιστους ανύπαρκτους κάδους;
  • Είχες πει ότι στόχος σου είναι να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο και εσύ με τα έργα σου διευκολύνεις τους αυτοκινούμενους επισκέπτες του κέντρου σε βάρος των κατοίκων του. Σου θυμίζω τις προεκλογικές σου ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ γιά τον περιορισμό και τον αυστηρότατο έλεγχο της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα, την πάταξη της διπλοτριπλοστάθμευσης, θέσεις στάθμευσης γιά τους μόνιμους κατοίκους, την καθαριότητα και την ευταξία της πόλης, δεσμεύσεις που σε έκαναν Δήμαρχο αλλά δυστυχώς έρχονται μόνον στον ύπνο σου πλέον, σαν εφιάλτες, να σε ταράξουν.
  • Τι απέγινε ο έλεγχος και η τιμωρία όσων αφισοκολλούν όπου τους αρέσει (πάρτυ νεολαιών, θέατρα, ταβέρνες κλπ); Και μου πεις ότι δεν έχεις Δημ.Αστυνομία γιατί όλα όσα σου αναφέρω υπήρχαν και επί ύπαρξης της. 
  • Δημιουργείς λεωφορειολωρίδες χωρίς να έχεις φροντίσει γιά το που θα πάει ο κάτοικος το αυτοκίνητό του, πεζοδρομείς την Νίκης και τσιμέντο και μπουκιές να γίνει όλη η υπόλοιπη πόλη, ενέργειες χωρίς την παραμικρή σκέψη γιά τα αποτελέσματα τους.
  • Κλείνοντας θέλω να σε ενημερώσω ότι όσο και να προσπαθήσεις , δεν πρόκειται ποτέ σου να καταφέρεις να διώξεις από τα σπίτια τους τους κατοίκους του πολύπαθου κέντρου και επίσης ότι δεν είναι αρκετές οι ψήφοι που προσδοκάς από διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών σε σχέση με τον αριθμό των ψήφων που χάνεις από τους μόνιμους κάτοικους του κέντρου.


Διατελώ υμέτερος
Χαρίλαος Ε.Παπαδόπουλος
κάτοικος του κέντρου και εξαπατηθείς

ΥΓ. Έχεις σκοπό να πεζοδρομήσεις πολλά δρομάκια ακόμα; Το ρωτώ γιατί σηκώνει ακόμα αρκετές καφετέριες η πόλη μας.