2 Δεκ 2013

Μόνος του παίζει ο γάβρος στο Πρωτάθλημα

Με τη χθεσινή νίκη επί του Εργοτέλη, τη 12η φετινή σε 13 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός δεν ισοφάρισε απλώς το ρεκόρ της περιόδου 1966-67, επί εποχής Μάρτον Μπούκοβι, αλλά ..
διατήρησε τη θέση του ως εξέχον μέλος του «κλειστού» ευρωπαϊκού «κλαμπ» των αήττητων στα εθνικά πρωταθλήματά τους συλλόγων.
Μετά και τη χθεσινή ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μπιλμπάο η ιδιότυπη αυτή λέσχη μετρά πια μόλις επτά ανίκητα συγκροτήματα στα 55 εθνικά πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου». Βασίλισσα της Ευρώπης, δίχως άλλο, είναι η Μπάγερν Μονάχου, με 12 νίκες σε 14 αγώνες στην μπουντεσλίγκα και 5/5 στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακόμη καλύτερα εντός των συνόρων τα πηγαίνει ο Ολυμπιακός, σε ένα σαφώς λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πάντως, ενώ στη συνέχεια, στατιστικά, ακολουθούν οι Σπάρτα Πράγας (13 νίκες σε 16 παιχνίδια) και Σέλτικ (10/13), όμως ακόμη περισσότερο με βάση το βαθμό δυσκολίας αξίζουν οι 11 νίκες σε 15 αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν του Λοράν Μπλαν.
Η Ρόμα ξεκίνησε επίσης εντυπωσιακά το φετινό καμπιονάτο, έκανε δέκα συνεχείς νίκες μα απόντος του (τραυματία) φυσικού ηγέτη της, του Φραντσέσκο Τότι, μέτρησε τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες αλλά παραμένει αήττητη, έστω κι αν την προσπέρασε στη βαθμολογία η Γιουβέντους.
Τελευταία αήττητη ευρωπαϊκή ομάδα είναι η Στεάουα Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, που έχει κερδίσει τα 9 από τα 13 παιχνίδια της.
Σε αυτή την άτυπη κατάταξη των ανίκητων ο Ολυμπιακός διατηρεί στατιστικά την καλύτερη επίδοση με τις 12 νίκες και τη μία ισοπαλία του (στο Αγρίνιο), ακολουθούμενος από τις Μπάγερν (12-2), Σπάρτα Πράγας (13-3), Σέλτικ (10-3), Παρί Σεν Ζερμέν (11-4), Ρόμα (10-4) και Στεάουα (9-4).
Εξαιρουμένων των αριθμών και λαμβάνοντας ως βασική παράμετρο τη δυσκολία κάθε διοργάνωσης, Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν είναι οι κυρίαρχες, πέραν πάσης αμφιβολίας.
Δίπλα τους αναδύονται τρεις άλλες ομάδες, που έχουν πάντως βιώσει μία ήττα: οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης από την ισπανική λίγκα με 13 νίκες σε 15 αγώνες και η Γιουβέντους με 12 νίκες σε 14 ματς, με τους «μπιανκονέρι» να μετρούν μάλιστα έξι συνεχή τρίποντα στην Ιταλία, μετά την ήττα τους στη Φλωρεντία (2-4), στις 20 Οκτωβρίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη