11 Δεκ 2013

Για όλα φταίει ο Πούτιν

Αν έδιναν εντολή να γίνει επανασύνδεση σε όλα τα νοικοκυριά συλλήβδην, δεν θα λυνόταν το πρόβλημα; Ή μήπως υπάρχουν μαζόχες που έχουν λεφτά και αφήνουν απλήρωτο τον λογαριασμό του ρεύματος για να τους το κόψει η ΔΕΗ, εξ ου και αυτοί δεν θα πρέπει να τύχουν επανασύνδεσης; 
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Εβδομηκοστή πέμπτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), εξηκοστή έβδομη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και δέκατη έκτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Το 2010 μας έφταιγε το υδροκέφαλο Δημόσιο και η διαφθορά που είναι στο DNA μας. Έπρεπε να γίνουν απολύσεις και κατάργηση άχρηστων οργανισμών που δεν έγιναν. Αντιθέτως, ιδρύθηκαν 43 νέοι οργανισμοί και έγιναν 23.000 νέοι διορισμοί. Σωτήριον έτος 2013 και δεν έχει απολυθεί δημόσιος υπάλληλος παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες των κυβερνώντων. Κάτι μου λέει ότι τα ίδια τα κόμματα υποδαυλίζουν τις απεργίες, ώστε να μην απολυθεί κανείς και να διατηρηθεί ατόφια η κομματική πελατεία. Πώς αλλοιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε χώρα εισέβαλε το ΔΝΤ απολύθηκαν τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα ούτε ένας;
Το 2010, επίσης, μας έφταιγαν οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες.
Το 2011 μας έφταιγαν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι κι’ από κοντά πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι. ΄Εφταιγαν και οι συγγενείς των αποδημησάντων συνταξιούχων που συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξη του νεκρού. Έφταιγαν και τα υψηλά μεροκάματα που φρέναραν την ανταγωνιστικότητα. Έφταιγε και η μεγάλη αποζημίωση που έπρεπε να καταβάλλεται λόγω απολύσεως.
Το 2012 μας έφταιγαν οι φαρμακοποιοί. Έφταιγαν και οι ανοιχτομάτηδες που εισέπρατταν επίδομα τυφλότητος. Έφταιγαν και οι γιατροί που χορήγησαν τα ψευδή πιστοποιητικά. Άντε και μερικοί επίορκοι του ΙΚΑ που υπεξήρεσαν εκατομμύρια.
Το 2013 μας φταίνε οι αγρότες που ξεκοκκάλιζαν τις παχυλές επιδοτήσεις. Μας φταίνε και οι φαρμακοβιομήχανοι. Το 2013 απολύθηκε επί τέλους ένας επίορκος δημόσιος υπάλληλος έπειτα από μία 12ετή διελκυστίνδα [πειθαρχικά, ποινικά, ΣτΕ], αλλά εξακολουθεί να μας δικάζει διοικητικός πρωτοδίκης που έχει καταδικασθεί για ασέλγεια εις βάρος του ίδιου του ανήλικου γιου του διαπραχθείσα το 2001. Το ίδιο έτος μας φταίνε και οι γιατροί, μας φταίνε και οι υπάλληλοι των ΑΕΙ. Μας φταίνε και οι εφοριακοί.
Κυρίως, όμως, μας φταίει το 2013 η υψηλή τιμή στην οποία μας προμηθεύουν φυσικό αέριο οι Ρώσοι. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε 30% παραπάνω από όσα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι στην ίδια εταιρεία που προμηθεύει αυτούς κι’ εμάς; Άρα, για όλα φταίει ο Πούτιν. Παρέλειψαν, βεβαίως, οι ενημερωτές μας να μας ενημερώσουν για τα εξής:
α] ποιός διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε τη σύμβαση με την Gazprom;
β] ανέκαθεν πληρώναμε περισσότερο από όσο οι άλλοι Ευρωπαίοι; Αν ναι, γιατί;
γ] πώς και μας τη βάρεσε ξαφνικά και ζητάμε μείωση της τιμής από τους Ρώσους και δεν ζητάμε από τους Γερμανούς την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων;
Ουδείς άλλος φταίει. Θα το δείτε. Μόνον ο Πούτιν.
Και τούτο, διότι δεν είναι δυνατόν να φταίνε οι κυβερνήτες μας που αενάως μεταρρυθμίζουν αυτή τη χώρα, αλλά αδυνατούν να εντοπίσουν τους αδύναμους που πρέπει να τους επανασυνδεθεί το ρεύμα Χριστουγεννιάτικα και με ψοφόκρυο, εξ ου και ζητούν τη συνδρομή των Δήμων που με τη σειρά τους αδυνατούν να εντοπίσουν αυτούς τους αδύναμους. Αν π.χ. έδινε ο Αρθούρος εντολή να γίνει επανασύνδεση σε όλα τα νοικοκυριά συλλήβδην, δεν θα λυνόταν το πρόβλημα; Ή μήπως υπάρχουν μαζόχες που έχουν λεφτά και αφήνουν απλήρωτο τον λογαριασμό του ρεύματος για να τους το κόψει η ΔΕΗ, εξ ου και αυτοί δεν θα πρέπει να τύχουν επανασύνδεσης; Κάτι σαν αμνηστία ρε παιδάκι μου, όχι διαγραφή χρεών, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί; Έστω κάτι σαν την επιστροφή των πινακίδων των αυτοκινήτων ενόψει εορτών. Λέω εγώ τώρα ο διαβόητος μιζεριασμένος μύωψ που δεν βλέπω ούτε τις μεταρρυθμίσεις που είναι κάτω απ’ τη μύτη μου. Όπως για παράδειγμα δεν βλέπω ότι στο διαρκώς μεταρρυθμιζόμενο κράτος απαιτείται απόφαση υπουργού για να καταβληθούν μια εβδομάδα νωρίτερα οι συντάξεις.
Α ρε Βλαδίμηρε μπαγαπόντη!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη