11 Δεκ 2013

Εκδήλωση με θέμα: «Κρίση και Σύνταγμα» στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Αμφιθέατρο ‘Στέφανος Δραγούμης’...

Λεωφόρος Στρατού 2

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου, το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με αφορμή τη συζήτηση για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την αναθεώρηση του Συντάγματος, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:

«Κρίση και Σύνταγμα»

Εισήγηση: Γιώργος Τσεμπελής
«Κριτική του Ελληνικού Συντάγματος
από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης»

Παρέμβαση: Ξενοφών Κοντιάδης
«Πώς (πρέπει να) αξιολογούμε το Σύνταγμα;»

Παρέμβαση: Θεόδωρος Χατζηπαντελής
«Η έννοια της αντιπροσώπευσης σήμερα. Πρόσωπα ή Κόμματα;»


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο

Ο Γιώργος Τσεμπελής είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην έδρα Anatol Rapoport του Πανεπιστημίου του Michigan. Σπούδασε μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και το Παρίσι (Engineering Doctorate in Mathematical Statistics, Pierre et Marie Curie University) και στη συνέχεια πολιτικές επιστήμες (PhD, Washington University). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια UCLA, Duke, Stanford και Washington. Οι μελέτες του ειδικεύονται σε θέματα Συγκριτικής Πολιτικής και Πολιτικών Θεσμών, ενώ αρκετά άρθρα του έχουν βραβευθεί από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Επιστημών.

Ο Ξενοφών Κοντιάδης είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Dimitris-Tsatsos-Institut für Europäische Verfassungswissenschaften (Γερμανία). Πρόσφατες δημοσιεύσεις: Constitutions in the Global Financial Crisis (Ashgate 2013) και Engineering Constitutional Change (Roultedge 2012).

Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Συμμετείχε στην ειδική επιτροπή για την Διοικητική Αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην επιτροπή για την αναμόρφωση του Εκλογικού Νόμου. Σχεδίασε το εκλογικό σύστημα εκλογής των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αμφιθέατρο ‘Στέφανος Δραγούμης’
Λεωφόρος Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

RSVP | Κρατήσεις θέσεων μέχρι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 14.00

Πληροφορίες/κρατήσεις
Δίκτυο Ναυαρίνο
Τ: 2310 260 322/ Ε: info@navarinonetwork.org/ www.navarinonetwork.org
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη