31 Δεκ 2013

Πώς θα γλιτώσετε τις ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας

Να αποφύγουν τις ουρές στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έχουν οι πολίτες χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής ή την πιστωτική τους κάρτα.

Όπως είναι γνωστό το υπουργείο οικονομικών δεν στέλνει κανένα έντυπο για την πληρωμή των τελών και οι κάτοχοι των ΙΧ μέσω του συστήματος Taxis, μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη.

Στη συνέχεια για να αποφύγουν τις ουρές στις τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το e-banking εφόσον έχουν. Μέσω του e-banking γίνεται απευθείας χρέωση στον τραπεζικό λογαριασμό και ο πολίτης παίρνει απόδειξη.

Ωστόσο μπορείτε να πληρώσετε σε δόσεις αν χρησιμοποιήσετε για την εξόφληση πιστωτική κάρτα. Για την πληρωμή με πιστωτική δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος πιστοποιημένος χρήστης του e-banking. Πολλές τράπεζες μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών. Πρόκειται για υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων που είναι εξαιρετικά απλές και γρήγορες στη χρήση τους, χωρίς να χρειάζεται κανένας κωδικός, παρά μόνο τα σχετικά στοιχεία του κατόχου του ΙΧ και της κάρτας.

Αυτό που θα χρειαστούν είναι η κάρτα τους και τα στοιχεία της ταυτότητας πληρωμής.

news.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη