20 Δεκ 2013

Σταθάκης, Μηλιός, Τσακαλώτος: καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς!


Φαντάζεστε τι πίκρα είχε φάει απο μεγαλόσχημους καθηγητές πανεπιστημίου της εποχής του, ο μεγάλος Γερμανός πολιτικός Ότο Βίσμαρκ, για να πει αυτήν την ιστορική φράση;
Θυμηθείτε ακόμη από το πρόσφατο ελληνικό πολιτικό μας παρελθόν, πόσοι από
δαύτους δεν υπουργοποιήθηκαν από τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου και δεν τα έκαναν...σαλάτα;
Από την εποχή του Εθνάρχη Καραμανλή ακόμη, ο πολιτικός κόσμος της χώρας έψαχνε τους λεγόμενους τεχνοκράτες, τους θεωρητικούς, άλλες φορές για να τους συμβουλευτεί και άλλες για να τους χρησιμοποιήσει σαν ακριβό αξεσουάρ στο πολιτικό του γραφείο ως συμβούλους.
Επί Σημίτη έφτασαν στο ανώτερο επίπεδο άσκησης εξουσίας, δημιουργώντας την εικονική πραγματικότητα στους πολίτες της πλαστής ευημερίας με δανεικά και των ψεύτικων στατιστικών στους ...'ανόητους' Ευρωπαίους!
Ο ελληνικός λαός γνώρισε τη σκοτεινή πλευρά των θεωρητικών οικονομικών ...στην πράξη! Και μάλιστα από ανθρώπους που έζησαν την οικονομία μέσα από τα βιβλία τους και όχι μέσα από την πραγματική οικονομία.
Αυτοί λοιπόν οι ξερόλες...καθηγητές, μας οδήγησαν πότε με τις βαρύγδουπες συμβουλές τους και πότε με τις πολιτικές τους αποφάσεις ως υπουργοί, στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα.
Αυτήν την κατηγορία των Ελλήνων λοιπόν επιστράτευσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Αλίμονο όμως, οι διαδοχικές επιστημονικές αερολογίες που εκσφενδονίζουν καθημερινά πότε με τη θεωρία της δραχμής και πότε με τη θεωρία του 'σχίζω το μνημόνιο είμαι αλάνι τσαμπουκάς εγώ' επαναφέρουν στη θύμηση των παλιότερων το θρυλικό τρίο στούτζες!
Αυτή τη φορά όμως δεν γελάει κανείς!
Ούτε καν οι κάουμπόυδες του Ώστιν στο Τέξας όταν άκουσαν τον Τσίπρα να τους μιλά:

Χάι μάι νέιμ ις Αλέξις εντ άι σέι...YES

Α.Κ.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη