23 Δεκ 2013

Αντώνιε Κάντα, ρίξε το κατοστάρικο που μου βούτηξες ….

Χιλιάδες Κάντηδες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας τρώγοντας τα λεφτά μας.   Άσε μας ρε Πάγκαλε που θα μας πεις ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
[Ογδοηκοστή έβδομη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), εβδομηκοστή ένατη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εικοστή όγδοη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

….. πλέον τόκων για το δάνειο που πήρα για να πληρώσω τη μίζα σου, πλέον δύο μηνιάτικων που έχασα από το μισθό μου ή δύο συντάξεων, πλέον τόκων επί τόκων που πλήρωσα για να ρυθμίσω το δάνειό μου με την τράπεζα, ώστε να μπορέσουν οι κυβερνήτες μου να τσοντάρουν για την αποπληρωμή του δανείου που πήραν για τη μίζα σου. Διάβασε τώρα από κει που είσαι σιδερόφρακτος τί λέγεται και εξ αιτίας σου.
«Θέλετε να πάω στους δανειστές μας και να πω ότι δεν σας πληρώνω;». Το ερώτημα αυτό αποτελεί την πεμπτουσία της «διαπραγματευτικής»  θέσης των κυβερνώντων έναντι της τρόικα. Αυτό το ερώτημα απηύθυνε προ ημερών στην αξιωματική αντιπολίτευση από του βήματος της  Βουλής  ο κ. Σαμαράς δια του κ. Στουρνάρα. Για να το κατανοήσουμε το ερώτημα, ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα.
Στο δικηγορικό γραφείο μου έρχεται ένας απελπισμένος άνθρωπος που μου δείχνει τα χαράτσια που οφείλει στο Δημόσιο και τα χρέη του στις τράπεζες και με ερωτά: «Τί μπορώ να κάνω; Δεν έχω δουλειά, ένα διαμέρισμα που μου άφησε η μακαρίτισσα η μάνα μου είναι ξενοίκιαστο δυο χρόνια τώρα, η γυναίκα μου απολύθηκε προχθές και έχουμε δυο παιδιά. Τους έχω κόψει τα αγγλικά και κάθε εξωσχολική δραστηριότητα. Με μεγάλη δυσκολία τρώμε τα όλως απαραίτητα για να επιβιώνουμε.  Πηγαίνουν σχολείο χωρίς λεφτά για κουλούρι. Η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα προ μηνός. Και τώρα κινδυνεύει το σπίτι μας με τόσους φόρους που πρέπει να πληρώσω. Θα μείνουμε και άστεγοι;». Μελετώ τα χαρτιά του και τον ερωτώ: «Σαν τι να κάνουμε δηλαδή;». «Δεν ξέρω, βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Θέλω να σώσω τουλάχιστον το κεραμίδι μου. Την αξιοπρέπειά μου. Δεν υπάρχει κάποια διάταξη νόμου, κάτι τέλος πάντων που να μπορεί να με προστατεύσει; Κάποια αρχή επιείκειας;». Τον κοιτώ και του απαντώ: «Δηλαδή, τί θέλετε να κάνω; Να πάω στις τράπεζες και να τους πω ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε;».
Αυτό μας λέει στην ουσία ο κ. Σαμαράς δια του κ. Στουρνάρα. Χωρίς, βέβαια να εξετάζει γιατί αυτός ο άνθρωπος, ήτοι ο λαός, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, τις οποίες μια χαρά τις βόλευε μέχρι το 2010. Χωρίς να μας εξηγεί γιατί εμείς όλοι έχουμε χρεωθεί τόσα δισ. Χωρίς να μας εξηγεί πώς συμβαίνει και ο κ. Κάντας και ο κάθε Κάντας απέκτησε € 16.000.000 από μίζα. Χωρίς να ερευνά πόσα από αυτά τα δισ., τα οποία οφείλουμε ως χώρα, αποτελούν μίζες, δηλαδή χρήμα των φορολογουμένων που έφυγε από το Δημόσιο Ταμείο και όδευσε στα θυλάκια των επιτήδειων. Χωρίς να ερευνά πώς πληρώθηκαν εκατοντάδες εκατομμυρίων για όπλα που ουδέποτε παραλάβαμε.  Χωρίς να μας εξηγεί γιατί θα πρέπει να πληρωθούν από το Δημόσιο Ταμείο οι οφειλές του Μεγάρου Μουσικής προς τράπεζες. Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν λέει στο Μέγαρο Μουσικής να πληρώσει τις οφειλές του όπως κάνει η χώρα προς τους δανειστές της;
Επίλογος: ιδού τί είπε ο τεράστιος Λοβέρδος στους δημοσιογράφους στα πλαίσια της εκδήλωσης των 58 [νάναι οι μέρες τους]. Μόλις αντίκρυσε το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος των συγκεντρωθέντων,  ανέκραξε: «Αν έμπαινε τώρα ένας εισαγγελέας, ζήτημα είναι αν θα γλύτωναν τη σύλληψη 200 απ’ αυτούς».  Τους γνωρίζει έναν-έναν ο Λοβέρδος που αφού διέλυσε τη χώρα μαζί με τον Γιωργάκη, απεσχίσθη από την πασοκοσυμμορία για να μας σώσει με τη «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα». Αφού τα λένε οι ίδιοι, γιατί να μην πιστεύω εγώ ευλόγως ότι το 95% αυτών που κατέλαβαν υπουργικούς θώκους, βουλευτικές έδρες και θέσεις σε οποιαδήποτε βαθμίδα του Δημόσιου Τομέα, από δήμαρχο μέχρι κλητήρα, είναι εκείνοι που δημιούργησαν το χρέος των € 270 δισ., με τα οποία ξεκίνησε ο Γολγοθάς του ελληνικού λαού την 04.10.2009;
Χιλιάδες Κάντηδες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας τρώγοντας τα λεφτά μας.   Άσε μας ρε Πάγκαλε που θα μας πεις ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη