26 Δεκ 2013

Χαμός με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ 2013:

Μεγαλοστελέχη της Ε.Τ.Ε. εξευτελίζουν τους συναδέλφους και την Τράπεζα! Με τις «ευλογίες» της ηγεσίας του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.!


ΠΑΝΙΚΟΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ ,ΑΠΕΙΛΕΣ , ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ…
Με το πιστόλι στον κρόταφο, και κάτω από κλίμα πανικού και αβεβαιότητας, εκατοντάδες συνάδελφοι καλούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να πάρουν αποφάσεις που θα σημαδέψουν τη ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους.
Το αναμενόμενο – εδώ και καιρό-πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες αλλά κυρίως οι διαδικασίες που ακολουθούνται από πλευρά της Διοίκησης για την «επιτυχία» του, εξευτελίζουν τους συναδέλφους μας αλλά και την ίδια την Εθνική Τράπεζα…
Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες σκηνές τριτοκοσμικές από τους συναδέλφους που συνωστίζονται για να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες μιας ασαφούς εγκυκλίου για την εθελουσία που επιτείνει την σύγχυση αντί να διευκολύνει! (Λες και δεν θα μπορούσε η Διοίκηση να στείλει καταστάσεις στις μονάδες με τα ονόματα και τα ποσά και η διαδικασία αυτή να γίνει συντεταγμένα)
Φυσικά αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι… Εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας πανικού ώστε να αναγκαστούν οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν, ‘κακήν κακώς’ από την Τράπεζα. Το σκηνικό αυτό της παρακμής συμπληρώνεται από πιέσεις και απειλές που αγγίζουν τα όρια του εκβιασμού σε βάρος συναδέλφων που είναι αναποφάσιστοι ή και αρνητικοί για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εθελουσίας. Οι πιέσεις ασκούνται κυρίως από μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που προέρχονται από την …Αγορά (κυρίως από άλλη τράπεζα που έχει καταγγελθεί πολλές φορές για την αντεργατική της κουλτούρα με την οποία είναι εμποτισμένα τα στελέχη της) Φυσικά δεν υπολείπονται της απαράδεκτης αυτής τακτικής και κάποια-λίγα ευτυχώς- γηγενή στελέχη της ΕΤΕ, συνάδελφοι που λέει ο λόγος, που λειτουργούν ως σύγχρονοι γενίτσαροι σε βάρος των συν/φων τους.

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.!
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΕΤΕ μετέχει ενεργά στο σκηνικό αυτό, προωθώντας τα σχέδια της Διοίκησης… Με την «ανοχή», την απάθεια και την αδιαφορία της για τον εξευτελισμό που υφίστανται οι συνάδελφοι αλλά και τη ζημιά που θα προκύψει στα Ταμεία…
Ξεπουλάνε για άλλη μια φορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων. Αφού αποφάσισαν να πετσοκόψουν το εφάπαξ κατά 40% , αδιαφορούν για την ζημιά που θα υποστούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τόσο ο Λογ/μος Επικούρησης, όσο και το ΤΥΠΕΤ! Δεν έχουν λάβει καμία μέριμνα για την ενίσχυσή τους!
Αποκρύπτουν δε από τους υπό έξοδο συναδέλφους, ότι μόλις ολοκληρωθεί η εθελούσια, θα υποστεί επίθεση και ο Λογ/μος Επικούρησης με στόχο την συρρίκνωση της Επικουρικής Σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους!
Τελικά είναι πράγματι τόσο ανίκανοι όσο φαίνονται, ή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία;
Σε κάθε περίπτωση είναι έκθετοι απέναντι στους συναδέλφους μας ,αλλά και την ιστορία του ΣΥΕΤΕ . Είναι οι νεκροθάφτες των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζόμενων και συνταξιούχων!
Είναι μια ηγεσία ανάξια, ανιστόρητη, κατώτερη των περιστάσεων και πρέπει να λογοδοτήσει!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…
Την επόμενη μέρα στην ΕΤΕ, τίποτα δεν θα θυμίζει την Τράπεζα που γνωρίζαμε, που δουλέψαμε και περάσαμε μέσα σε αυτήν τα πιο δημιουργικά μας χρόνια…
Όλα όσα σήμερα συμβαίνουν, ενισχύουν την άποψη ότι η ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο στυλοβάτης της Εθνικής Οικονομίας θα είναι το επόμενο θύμα των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, σε βάρος του λαού και του τόπου!

Γιώργος Θ. Δημητρόπουλος
Συνταξιούχος ΕΤΕ
gdim2002gr@ath.forthnet.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη