25 Δεκ 2013

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη

Δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις; Έχεις πονοκέφαλο; Τσούξιμο στο λαιμό; 
Από το νέφος των τζακιών και των αυτοκινήτων είναι. Προσευχήσου να φυσήξει, γιατί οι "αρμόδιοι" δεν μπορούν να ..
πάρουν μέτρα. Το μόνο που μπορούν να πάρουν είναι ...δρόμο. Αν είδες το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, θα είδες έναν τύπο από τη Θεσσαλονίκη, που άναψε το τζάκι του και απάντησε όπως γράψαμε χθες "ρε δεν πα΄να λέτε ό,τι θέλετε. Εγώ θα καίω το τζάκι μου".
Και αυτός είναι ο "μέσος Έλληνας", που είναι φύση και θέση αντιδραστικός. Και να έχει λεφτά για άλλη θέρμανση, το τζάκι θα κάψει, αφού του είπε το κράτος "μην καίτε το τζάκι για κύρια θέρμανση". Κι επειδή οι συνέπειες της ρύπανσης δεν είναι ορατές άμεσα, ώστε να τον ευαισθητοποιήσουν ή να τον τρομάξουν, θα συνεχίσει να καίει ξύλα -ακόμη κι αν έχει λεφτά για φυσικό αέριο ή αιρ-κοντίσιον- για να "τη σπάσει στο κράτος". Για να κάνει την επανάστασή του. 
Γιατί, αυτή την εποχή, ο ελληνικός λαός είναι ποτισμένος μέχρι το μεδούλι από μίσος για το κράτος και γενικότερη αντιδραστικότητα. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να πειθαρχήσει (μισεί άλλωστε την πειθαρχία) και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα, αν δεν φυσήξει.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ουσιαστικής και πραγματικής αντιμετώπισης του προβλήματος, παρά μόνο ένας: η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ. για πολλές ώρες την ημέρα.
Απαγόρευση καύσης ξύλου, δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να εντοπίσεις ποιός καίει τζάκι, να μπουκάρεις στο σπίτι του και να του το σβήσεις. 
Επομένως, στηρίζεσαι στο φιλότιμό του, που όμως, ο οργισμένος Έλληνας, αυτή την εποχή δεν διαθέτει και επιζητά να κάνει την αντίστασή του στο κράτος, ακόμη κι αν αυτή η "αντίσταση" σημαίνει καρκίνο για τα παιδιά του. Επειδή δεν τον βλέπει άμεσα τον καρκίνο, δεν πιστεύει ότι θα συμβεί σε αυτόν και ικανοποιείται πρόσκαιρα ότι κάνει "αντίσταση στα λαμόγια τους πολιτικούς", αφού δεν μπορεί να τους τιμωρήσει αλλιώς.
Βεβαίως, το μόνο που κάνει, είναι κακό στην υγεία του (στη δική του κι όχι στου πολιτικού που μένει σε μακρινά προάστεια) και κακό στην υγεία των παιδιών του, αλλά είπαμε: οι συνέπειες δεν είναι άμεσα ορατές και αυτό είναι το άκρως επικίνδυνο.
Άρα το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει το κράτος, αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ.
Επειδή όμως αυτό είναι πολύ αντιδημοφιλές, οι "αρμόδιοι" δεν θα κάνουν τίποτε ουσιαστικό, παρά μόνο κάποια ημίμετρα, όπως κλείσιμο εργοστασίων (λες και έμεινε καμιά καμινάδα στη Θεσσαλονίκη) κι άλλα χαζά, για να δέιξουν ότι κάτι κάνουν.

Φύσα αεράκι λοιπόν, γιατί ...τη βάψαμε ! Θα πνιγούμε από την κάπνα !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη