23 Δεκ 2013

Οι αριθμοί πίσω από το Νέο Έργο στην Δ. Μακεδονία

Την έναρξη ενός από τα σπουδαιότερα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα και που αφορά στη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας ανακοινώθηκε εχθές στην Κοζάνη.
Το εν λόγω έργο αποτελεί ιδιωτική επένδυση που ανέρχεται σε περίπου  46 εκατ. άνευ
επιβάρυνσης του Κρατικού Προϋπολογισμού και προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία μιας σύγχρονης και πρότυπης Μονάδας επεξεργασίας των σκουπιδιών αστικού τύπου της περιφέρειας με ανάκτηση ανακυκλωσίμων υλικών κατα 35% , και μέγιστης εκτροπής βιοαποδομήσιμου κλάσματος κατα 80%, επιτρέποντας την πλήρη περιβαλλοντική συμμόρφωση της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με τις σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες.
 Παράλληλα οδηγεί σε χαμηλότερο τέλος συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων συγκρινόμενο με τη σημερινό κόστος της, λαμβάνοντας υπόψη και την αναμενόμενη επιβολή του τέλους ταφής ανεπεξέργαστων απορριμμάτων. Τέλος μέσω της υλοποίησης του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω απο 150 νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια της κατασκευής και πάνω απο 130 νέες θέσεις εργασίας στη λειτουργία (25 έτη).
Μπορούμε βάσιμα πλέον να μιλάμε για το τέλος της εποχής των προστίμων από την ΕΕ και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και την αρχή μις εποχής περιβαλλοντικής φροντίδας και προστασίας σε συνδυασμό με την Ανάπτυξη ενός νέου δυναμικού κλάδου στην ελληνική οικονομία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη