18 Δεκ 2013

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: Η συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Ηλιάδη στο Βελλίδειο

"Ο Κωνσταντινίδης μου ζήτησε δανεικά" !
"Η ΚΜΑ ζήτησε να διαχειριστεί τις εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό"!
Ολόκληρη η ομιλία:

Καλησπέρα σας.
Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε τον απαιτούμενο χρόνο να πω αυτά που θέλω. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτά που θα πω θα είναι αποδεκτά απ’ όλους. Δικαιούμαι όμως να εκφράσω τις απόψεις μου, όχι γιατί θα επιχειρήσω να κάνω το άσπρο μαύρο, αλλά γιατί αυτό απαιτεί η διαδικασία της σημερινής συνέλευσης.
Παρακαλώ να με ακούσετε. Λίγη υπομονή. Σεβαστείτε την ομάδα και τις δύσκολες στιγμές που περνάει.
Και επειδή ερμηνεύονται διαφορετικά τα γεγονότα θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι η απόφαση της παραίτησης μου ήταν δεδομένη μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη για δύο λόγους: πρώτον γιατί η κακοήθεια και οι μηχανισμοί απαξίωσης κυριαρχούν σε ομαδούλες ανθρώπων του συλλόγου. Δεύτερον γιατί είχα υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που δεν βρω επενδυτή θα φύγω τον Δεκέμβριο.
Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της ΚΜΑ επιχείρησε να πάρει το δικό της επικοινωνιακό λάφυρο και την Παρασκευή 13/12/2013 αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη απέναντι στην διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ζήτησε μάλιστα να διαχειριστεί και τις εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το θεωρώ προσβλητικό γιατί δεν έδωσα την εικόνα ότι έκανα παρατυπίες στα έσοδα που διαχειρίστηκα. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι το δ.σ. της ΚΜΑ έπαιξε εξαιρετικά τον ρόλο του ελεγκτή.

Κύριοι
Σαφώς και οι στιγμές που περνάει ο ΑΡΗΣ που όλοι αγαπάμε δεν είναι ανάλογες της μεγάλης ιστορίας του και της δυναμικής που έχει αυτός ο σύλλογος.
Από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να αποτελέσω το εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να θαφτούν όλα τα εγκλήματα που έγιναν στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ από το 2004 μέχρι το 2012 υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Εχω αντιληφθεί ότι εντέχνως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα μαζί με τους συνεργάτες τις τύχες της ομάδας η προσπάθεια αυτή μέρα με την ημέρα όλο και μεγάλωνε.
Επιστολές αμφισβήτησης τον δεύτερο κι όλας μήνα, φημολογία για επενδυτές βουνά και τηλεφωνήματα σε πιστωτές ώστε να μην προχωρήσουν σε συμφωνίες.
Δεν έχω στόχο να αποποιηθώ τα λάθη που έχω κάνει. Χρησιμοποιώ το πρώτο ενικό πρόσωπο γιατί στο τέλος μίας προσπάθειας οι ευθύνες καταλήγουν στον πρόεδρο. Τις επωμίζομαι χωρίς πολύ μεγάλη σκέψη. Η χαρά έχει πολλούς γαμπρούς η λύπη κανέναν.
Η ανθρωποφαγία στην οποία έχουν επιδοθεί οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο στον ΑΡΗ από όλους εκείνους που κρατάνε το on off ενός κουμπιού που απαξιώνει και ισοπεδώνει τα πάντα όταν το αποφασίσουν. Κρατάει χρόνια αυτή η παθογένεια. Αλλωστε το γεγονός ότι η ομάδα έχει να πάρει τίτλο 43 ολόκληρα χρόνια τα λέει όλα.
Ξεκαθαρίζω σ’ αυτό το σημείο ότι δεν εννοώ τους οπαδούς τους οποίους ευχαριστώ για την προστασία που παρείχαν στον ΑΡΗ, που απέφυγαν τις ακρότητες και κράτησαν μία ώριμη στάση.
Το να τσαλακωθεί ο Ηλιάδης προκειμένου να αδειάσει την καρέκλα του ήταν εύκολο. Αυτό μπορεί να γίνει και με τον επόμενο και με τον μεθεπόμενο και πάει λέγοντας.

Στο ποδόσφαιρο το να κάνει κάποιος αντιπολίτευση δεν θέλει ιδιαίτερες ικανότητες. Λουφάζει στη γωνιά του μέχρι να κάνει η ομάδα τα πρώτα στραβοπατήματα και μόλις αρχίσουν τα αγωνιστικά προβλήματα ορμάει σαν την ύαινα επάνω του προκειμένου να τον κατασπαράξουν.
Στον ΑΡΗ αυτές οι ύαινες είτε γιατί πιστεύουν ότι παραγοντικά έχουν τις ικανότητες του Νίκου Καμπάνη, είτε γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους ξεμπροστιάσω, θα αποκαλύψω τα οικονομικά τους εγκλήματα και ίσως να τιμωρηθούν καιροφυλακτούσαν προκειμένου να μου επιτεθούν.
Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους έδωσε όλο το δικαίωμα.
Θα πρέπει να αποφασίσουν όμως οι επικριτές μου: ο Ηλιάδης με την ομάδα να έχει άλλους οκτώ βαθμούς θα ήταν καλός, ενώ τώρα με συνοδεύουν όλα τα κακά του συλλόγου; Συμφωνώ ότι το κακό αγωνιστικό αποτέλεσμα δημιουργεί θυμό και συγχρόνως αγωνία για το αύριο.
Γιατί όμως ο ΑΡΗΣ είναι κακός αγωνιστικά; Γιατί δεν έχει την πολυτέλεια των μεταγραφών που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες.
Γιατί δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές; Γιατί έχει χρέη τα οποία δεν τα δημιούργησα εγώ.
Για τον σχεδιασμό της ομάδας μπορούμε να συζητάμε πολλές ώρες, αλλά σίγουρα δεν θα συμφωνήσουμε σε πολλά σημεία. Στο ποδόσφαιρο σχεδιάζεις επί χάρτου, αλλά κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος.

Το καλοκαίρι οι μεταγραφές που έγιναν βάσει βιογραφικών έδιναν την αίσθηση ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει μία αξιόπιστη ομάδα. Στην πράξη δεν μας βγήκε το αποτέλεσμα όπως το θέλαμε και αυτό είναι πιο πάνω απ’ όλα. Συμφωνώ και δεν ψάχνω δικαιολογίες.
Δεν αδικώ τους φιλάθλους του ΑΡΗ που είναι θυμωμένοι από τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Θεωρητικολογίες μπορούν να ακουστούν πολλές. Δεν υπάρχει όμως κανένα εγγυημένο πλάνο στο ποδόσφαιρο.
Δεν θα πω περισσότερα γιατί η ομάδα συνεχίζει τη μάχη της επιβίωσης.
Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν την εμπιστοσύνη του κόσμου για να αποδώσουν αυτό που μπορούν. Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.
Θεωρώ όμως απαράδεχτο να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης η αγωνιστική πορεία της ομάδας. Ακόμη το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ ταλανίστηκε πολλές φορές από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα γιατί αποφάσισε η διοίκηση να μην ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις των Παπαζαχαρία και του Παπαστεριανού ποδοσφαιριστών με τους οποίους ο ΑΡΗΣ σώθηκε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε δεν εξυπηρετούσε την ομάδα.
Εάν τα πρόσωπα είναι πάνω από τον ΑΡΗ σημαίνει ότι η ομάδα έχει χάσει τη δυναμική της.

Συναρειανοί σας θυμίζω κάποια πράγματα:
1. Δεν διοίκησα ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ανέλαβα μαζί με τους συνεργάτες μου ως διαχειριστής των προβλημάτων του ΑΡΗ που ήταν τεράστια.
2. Υποσχέθηκα συνετή διαχείριση και αυτό έκανα. Θα μπορούσα να ακολουθήσω την πολιτική των ακριβών συμβολαίων που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις, η ομάδα να ήταν ψηλά βαθμολογικά, αλλά να μεγάλωνε η «μαύρη τρύπα».
3. Εκανα ότι μου ζήτησαν οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί για τον φάκελο του 99. Δηλαδή πέτυχα για πρώτη φορά τη συναίνεση του δημοσίου και προχώρησα σε διακανονισμούς με τους πιστωτές. Τα υπόλοιπα ήταν σχεδιασμός από τις προηγούμενες διοικήσεις. Το γιατί απορρίφθηκε ο φάκελος το γράφει η απόφαση του δικαστηρίου. Εσφαλμένα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι απορρίφθηκε γιατί δεν καλύπτονταν το πλάνο βιωσιμότητας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δημιουργήθηκε υπεραισιοδοξία για μία προσπάθεια η οποία έχει μικρό ποσοστό επιτυχίας
7
απ’ όλες τις εταιρείες που υποβάλουν φάκελο. Ακόμη το 2013 δεν είναι 2004 όταν υποβλήθηκε η αίτηση για το 44. Η αίτηση για το 99 έχει πολλαπλάσιο βαθμό δυσκολίας, ενώ από το δικαστήριο δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι μετά την απόφαση για το άρθρο 44 η ομάδα δημιούργησε 32 εκ. χρέη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είμαι νομικός. Σε μία δικαστική μάχη υπάρχουν και διαφορετικές εκτιμήσεις. Από πού βγαίνει όμως ότι ο Ηλιάδης έσφαλε στο χειρισμό του 99;
Μετά την απόφαση τη στιγμή που έχουμε το δικαίωμα της έφεσης δημιουργήθηκε ένα κλίμα καταστροφής. Αφετηρία του ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τα χρέη. Τα χρέη τα οποία επιχειρήσαμε να διαχειριστούμε. Στοχοποιήθηκα με μεθόδους Γκαίμπελς γιατί βοηθούσε και η κακή αγωνιστική πορεία της ομάδας.
Το επιχείρημα; Οτι θέλω να ρίξω την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Κάποιοι τσίμπησαν το τυράκι και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο μου.

Κύριοι σας θυμίζω ότι παρέλαβα ταμείο 168 ευρώ και μία ομάδα με ποδοσφαιριστές απλήρωτους.

Ακόμη πιστωτές, μάνατζερ, προπονητές, νυν και υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζαν τον ΑΡΗ με μεγάλη καχυποψία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην έχω διαπραγματευτικά όπλα στις συζητήσει και να απαιτούν όλοι εκχωρήσεις είτε από τα έσοδα του ΟΠΑΠ είτε από τη NOVA προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνίες. Συνολικά ακόμη υπάρχουν 1.251.926,33 ευρώ σε εκχωρήσεις.

Αναφέρω κάποια νούμερα τα οποία έχουν αξία:

Πέτυχα διαγραφή ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ύστερα από συζητήσεις με τους πιστωτές.
Πέτυχα διαγραφή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ χρεών από προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Αφήνω στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι 15/01/2014.
Ρύθμισα χρέος περίπου 610.000 ευρώ προς την ΕΠΟ ώστε να εκδοθούν τα δελτία των μεταγραφών και 98.000 ευρώ προς τη Super League.
Ολες οι συμβάσεις είναι υπέρ των συμφερόντων της ΠΑΕ σε αντίθεση με αυτές των προηγούμενων διοικήσεων που ήταν υπέρ των αντισυμβαλλομένων.
Για παράδειγμα οι προπονητές που απολύονται έχουν όρο ότι θα πάρουν μόνο τα δεδουλευμένα και δύο μισθούς αποζημίωση και όχι όλο το συμβόλαιο τους.
Ο Ουντόζι ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα έχει ρήτρα 1.000.000 ευρώ την οποία θα διεκδικήσουμε εάν δεν επιστρέψει.
Οι λόγοι που έφυγε δεν έχουν να κάνουν μόνο με το οικονομικό.
Σαφώς και υπάρχουν εκκρεμότητες προς τους παίκτες αλλά είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάρει μία δόση την περασμένη Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά έκλεισε τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Μετά την απόφαση της ΚΜΑ την περασμένη Παρασκευή ήμουν υποχρεωμένος να αποχωρήσω. Εδωσα εντολή στο λογιστήριο να τους δοθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία που θα τους ζητηθούν. Παραλαμβάνουν ένα τακτοποιημένο λογιστήριο, έχουν ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες και συμπαραστάθηκα στην νέα διοίκηση στις δικαστικές υποθέσεις που είχε χθες. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια για την ομαλή διαδοχή της διοίκησης.
Από τα οικονομικά στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΚΜΑ προκύπτει από κατά τη χρήση μου μέχρι 30/11/2013 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε έσοδα 2.750.299 ευρώ και έξοδα 2.749.784 ευρώ.

Κύριοι δημιουργήθηκε η εικόνα ότι ο Ηλιάδης οδήγησε τον ΑΡΗ στα όρια της διάλυσης. Σε μία χρονική περίοδο όπου η ομάδα χρειάζεται συσπείρωση και χρήματα κάποιοι επένδυσαν στην καταστροφολογία και στην απαξίωση μου.
Είναι αλήθεια ότι πέτυχαν τον σκοπό τους, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι απαξιώνοντας τον πρόεδρο επηρεάζεται η ομάδα και χάνει ο ΑΡΗΣ την διαπραγματευτική του ικανότητα στα κέντρα των αποφάσεων.
Για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην Super League είναι η αμφισβήτηση γιατί απαξιωνόμουν από την εσωστρέφεια του ΑΡΗ.

Συναρειανοί

Εγινε πολύς λόγος για τις χορηγίες που υποσχέθηκα. Δεν ήταν ένα πυροτέχνημα προκειμένου να κερδίσω τις εκλογές. Πιστεύω ακόμη και τώρα ότι ο κόσμος θα με ψήφιζε ακόμη και χωρίς τον μανδύα των χορηγιών γιατί ήθελε εξυγίανση της ομάδας Είχα υποσχέσεις από συγκεκριμένες εταιρείες και το απέδειξα με έγγραφα.

Ομολογώ ότι έκανα λάθος χειρισμούς. Εάν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα λειτουργούσα διαφορετικά.
Το καλοκαίρι μέσα στην αγωνία όλων μας για την υπαγωγή στο άρθρο ακούσθηκε και η άποψη από νομικούς να μην ολοκληρώσω τις χορηγίες πριν την απόφαση για το 99. Εκτίμησα ότι μετά την κατάθεση του φακέλου θα εύρισκα απέναντι μου από τους υποψήφιους χορηγούς το ίδιο κλίμα του καλοκαιριού. Δυστυχώς όμως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, η διοικητική μου φθορά και τα δεδομένα της αγοράς δημιούργησαν νέες συνθήκες στις συζητήσεις με τους χορηγούς.
Από τους ενδιαφερόμενους χορηγούς άλλοι είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον εγγράφως και άλλοι προφορικά. Υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας, αλλά το περιβάλλον της ομάδας άλλαζε μέρα με την ημέρα.
Ολοι με ρωτούσαν: να δώσουμε χορηγία για σένα, αλλά θα σε αφήσουν να τελειώσεις τη χρονιά; Διάβαζαν και άκουγαν την πολεμική που μου γινόταν.
Επειδή ομολογώ ότι αισθάνομαι ηθικά εκτεθειμένος απέναντι στον κόσμο του ΑΡΗ
υπόσχομαι ότι θα ενεργοποιήσω από σήμερα όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να φέρω χορηγίες στην ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, αλλά βάζω ως μοναδική προϋπόθεση ο ΑΡΗΣ να μην διοικείται από ανθρώπους που οδήγησαν την ομάδα στην οικονομική καταστροφή.


Επειδή δεν φοβάμαι τις ευθύνες θα σας θυμίσω τι σας είχα υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι και τι από αυτά έκανα, τι δεν έκανα και γιατί δεν τα έκανα.
Υποσχέθηκα ότι θα τιμωρηθούν οι επίορκοι παράγοντες εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους μετά τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ.
Εμμένω σ’ αυτή τη θέση μου και γι’ αυτό ζήτησα την παραλαβή του πορίσματος και τη διαχείριση του προς όφελος της ενημέρωσης του κόσμου από την ΚΜΑ.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο έλεγχος θα πρέπει να τελειώσει με την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα. Αυτό ίσως τρομάζει όλους εκείνους οι οποίοι έστησαν πόλεμο φθοράς εναντίον μου προκειμένου να μην ολοκληρώσω το σχέδιο εξυγίανσης.
Είχα πει ότι μετά το πόρισμα επιβάλλεται να γίνει έκτακτη συνέλευση της ΚΜΑ με κύριο θέμα τα αποτελέσματα του πορίσματος.
Επιμένω και σ’ αυτή την άποψη μου.
Είχα υποσχεθεί ότι με την έκδοση της απόφαση του 99 να εξαγοράσω την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μαζί με συνεργάτες μου που βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδος.
Πρώτον δεν το έβαζα ως τετελεσμένο γεγονός. Δεύτερον ήταν και είναι αλληλένδετο με την απόφαση για το 99.
Τα δεδομένα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά καθώς επιλέχθηκε από κάποιους να μπω στη μηχανή του κιμά γιατί αυτό τους συνέφερε.
Επειδή οτιδήποτε άλλο πω αυτή τη στιγμή θα παρεξηγηθεί, δηλώνω ότι επί του θέματος της προσέλκυσης επενδυτή δεν έχω πει την τελευταία λέξη.

Δηλώνω επίσης ότι στην αγωνία μου να σωθεί οικονομικά ο ΑΡΗΣ έδειξα μεγαλύτερη απ’ όσο πρέπει εμπιστοσύνη στον κ. Κωνσταντινίδη. Από τη στιγμή που στις 6 Δεκεμβρίου μου ζήτησε δανεικά προκειμένου να πληρώσει υποχρεώσεις για την εφημερίδα στην οποία δηλώνει ότι έχει επιχειρηματική σχέση έκοψα κάθε επαφή μαζί του. Η απαίτηση του αποδεικνύεται από τα μηνύματα που μου έστελνε με SMS. Ο Κωνσταντινίδης δεν ήταν μέσα στα αρχικά μου πλάνα για την εξεύρεση επενδυτή, ούτε η εμφάνιση του άλλαξε τα σχέδια μου.
Ηδη έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου να του υποβάλει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.
Οι υποχρεώσεις ΠΑΕ θα μπορούσαν να είναι πληρωμένες εάν δεν κατέβαλα 1.000.000 για ρυθμίσεις παλαιών χρεών όπως μου υποδείχθηκε για την υπαγωγή στο άρθρο.
Εάν δεν πλήρωνα περίπου 600.000 στην ΕΠΟ και 98.000 στη Super League για προηγούμενες υποχρεώσεις.
Eάν δεν ανανέωνα το συμβόλαιο του Διούδη με εκχωρήσεις.
Εάν αρνούμουν να πληρώσω παλιά χρέη προς Αγκάνθο και Πουλίδο συνολικά 50.000 ευρώ που ήταν περσινές υποχρεώσεις.


Επειδή κατηγορούμαι δημοσίως ότι θέλω να ρίξω την ομάδα στη Γ’ εθνική.
Επειδή κατηγορούμαι ότι δεν έκανα ότι υποσχέθηκα και κυρίως δεν βρήκα επενδυτή.
Επειδή η εσωτερική διαπλοκή είναι περισσότερο ισχυρή από τους αντιπάλους.
Επειδή δεν βρέθηκε με στοιχεία ο «πατέρας» του ορφανού δανείου των 400.000 ευρώ, ούτε που πήγαν τα λεφτά που πάρθηκαν τον Απρίλιο του 2012.
Επειδή μου χρεώνεται η μη υπαγωγή στο άρθρο 99 ενώ πήραμε συναίνεση κράτους και έγιναν διακανονισμοί με τους πιστωτές.
Επειδή τα τηλεοπτικά των φιλικών αγώνων είχαν προπωληθεί.
Επειδή ζήτησα συσπείρωση και σύμπνοια και δεν την πέτυχα.
Επειδή τον Αρη εξακολουθούν να τον δηλητηριάζουν αυτοί που τον κατέστρεψαν και τον χρέωσαν.
Eπειδή δεχόμουν απειλές μαζί με τα μέλη της οικογένειας μου ακόμη κι αν δεν δρομολογούσε εξελίξεις η ΚΜΑ είχα πάρει τις αποφάσεις μου για παραίτηση.
Ευχαριστώ όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αντιλαμβάνομαι τον θυμό τους από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά να είναι σίγουροι ότι
επιχείρησα με όλες τις δυνάμεις να μειώσω το χρέος της ΠΑΕ και να την οδηγήσω προς την εξυγίανση.
Εκείνο που δεν υπολόγισα είναι η κακοήθεια και η παραπληροφόρηση, αυτό το δηλητήριο που διαλύει τα πάντα και το οποίο με νίκησε.
Με τους υβριστές μου δεν έχω τελειώσει ακόμη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη