8 Δεκ 2013

Τελικά τι απέγινε η δίκη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;

Στις 16 Απριλίου 2013, η Ελευθεροτυπία γράφει:

Με καθυστέρηση 14 ετών κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 43 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Η ακροαματική διαδικασία, αν και ξεκίνησε χθες, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς το δικαστήριο χρειάστηκε να διορίσει συνήγορο υπεράσπισης μίας εκ των κατηγορουμένων και στη συνέχεια διέκοψε για τις 24 Απριλίου.

Στις 19 Νοεμβρίου 2013, μετά από 7 μήνες δίκης, η "Άποψη"  -τελείως λανθασμένα- γράφει για "καμπάνα" από την εισαγγελέα. Η εισαγγελέας όμως μόνο προτείνει ενοχή,. δεν αποφασίζει, ούτε μοιράζει ποινές:
Εισαγγελική «καμπάνα» για 7 από τους συνολικά 52 κατηγορούμενους στο σκάνδαλο με τις μετοχές -φούσκες. Οι εφτά για τους οποίους η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για κακουργήματα είναι γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι που φέρονται ως οι «ενορχηστρωτές» του σκανδάλου.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για κακουργηματική απάτη από κοινού, κατ” επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι :
Παν. Κονταλέξης, χρηματιστής, Γεωρ. Μπατατούδης, μέτοχος της Ιντερσατ, Παν Πανούσης, μέτοχος της Αττικατ, Σπ. Τασσόγλου και Κων. Στέγγος της Τεχνικής Ολυμπιακής , και για άμεση συνέργεια στην απάτη οι Δ.Ράνιος ,χρηματιστής και Ιωαν. Μούστος .

Οπότε:

-μάθαμε πότε ξεκίνησε η δίκη
-μάθαμε τι πρότεινε ο εισαγγελέας
-Δεν μάθαμε όμως την απόφαση !

Εσείς μπορείτε να τη βρείτε πουθενά; (την απόφαση, όχι την πρόταση της εισαγγελέως !)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη