4 Δεκ 2013

Χωρίς θέρμανση το αΤΕΙ Θεσσαλονίκης, παγώνουν τα παιδιά

Όπως συνέβη και με τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, έτσι και με την προμήθεια πετρελαίου. Τα κορόιδα που προμήθευαν τον μεγαλύτερο μπαταχτσή του κόσμου, το ελληνικό δημόσιο, τελείωσαν. Εξαντλήθηκαν από τις πρακτικές του κράτους, να τους αναθέτει το διαγωνισμό και να ...ξεχνάει να τους πληρώσει. Εν τω ...
μεταξύ, δεν ξεχνάει να τους ζητά το ΦΠΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο κερδών για υποτιθέμενα κέρδη που έχουν με βάση τιμολόγια κι όχι πραγματικά χρήματα που (δεν) εισέπραξαν.

Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω έλλειψης πετρελαίου οι χώροι του δεν θερμαίνονται, με αποτέλεσμα μαθήματα και εργαστήρια να γίνονται πλέον υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Ο διαγωνισμός που έγινε για την προμήθεια πετρελαίου, κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν προσήλθε κανείς προμηθευτής. 
Ο λόγος;
οι προμηθευτές πληρώνονται με καθυστέρηση μηνών και επιπλέον είναι δύσκολο γι’ αυτούς να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές τραπεζών, ύψους 5% επί του ποσού της σύμβασης για να προσέλθουν στον διαγωνισμό. Κάθε περιφερειακή ενότητα είναι αρμόδια για τους διαγωνισμούς προμήθειας πετρελαίου για όλα τα νομικά πρόσωπα που υπάρχουν στα γεωγραφικά της όρια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη