5 Δεκ 2013

Τρεις γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!

Η διαμάχη για το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας έφερε σοβαρούς τριγμούς στην παράταξη Μπουτάρη. Όμως, όπως θα έλεγε και ο Shakespeare, "πολύ κακό  για το τίποτα"!
Και αυτό γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ΑΚΥΡΩΣΕ κάθε άλλη χρήση, ενοικίαση, παραχώρηση του χώρου πέρα από αυτήν του κοινόχρηστου χώρου!

Ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Καρούντζος προχώρησε σε ακύρωση αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούσαν τη διενέργεια διαγωνισμού για την παραχώρηση του πάρκινγκ, ενώ απέρριψε και τις προσφυγές που κατέθεσαν οι εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «ο δήμος Θεσσαλονίκης διά των αρμοδίων οργάνων του προέβη στον διαγωνισμό κατά παράβαση διατάξεων του νόμου που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους. Συγκεκριμένα, η πλατεία Ελευθερίας είναι χαρακτηρισμένος κοινόχρηστος χώρος και δεν παρέχει τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης κοινόχρηστων χώρων ως χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων παρά μόνο υπό την προϋπόθεση της μη αναίρεσης της κοινής χρήσης του κοινοχρήστου πράγματος ή της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από την επιφάνεια του κοινόχρηστου». 

Αλήθεια τόσοι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν το γνώριζαν αυτό; 

Να θυμίσουμε εδώ πως το θέμα του πάρκινγκ έφερε στην επιφάνεια την τεράστια κόντρα ανάμεσα στους αντιδημάρχους του Γιάννη Μπουτάρη, Γιώργο Αρβανίτη και Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο για διαφθορά με πρωτοκολλημένη επιστολή προς τον Δήμαρχο, και τον δεύτερο να απειλεί τον πρώτο με μηνύσεις!

reporterthess@yahoo.gr