10 Δεκ 2013

Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Κούβελα

"Βιώματα. Πενία τέχνας κατεργάζεται" είναι ο τίτλος του καινούριου βιβλίου του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Υπουργού, Σωτήρη Κούβελα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την ..
προηγούμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Κυριακίδη.


Στο βιβλίο δίνονται απαντήσεις στο ερώτημα: "υπάρχει ελπίδα ή να τα παρατήσουμε;". Εδώ που φθάσαμε, μήπως η απόφαση "αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων" οδηγεί τελικά στη λύτρωση; Και αν όχι, τι;

Ο Σωτήρης Κούβελας στο σύντομο εισαγωγικό σημείωμά του μας προϊδεάζει για όσα ακολουθούν και για την απάντηση που δίνει ο ίδιος και 32 συνεργάτες που "συγγράφουν", μαζί του, το βιβλίο.

"Οι συνεργάτες, που αποτελούν τους ήρωες αυτού του βιβλίου με το παράδειγμά τους, χωρίς φλυαρίες και βαττολογίες, δίνουν την απάντηση: Ναι, υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Η καταστροφή δεν είναι αναπόφευκτη, να μην παραδοθούμε στο μοιραίο! Η "πτωχεία" να κινητοποιήσει με ευρηματικότητα και έξυπνες λύσεις τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο σε δράσεις, συνεργασίες, δίκαιες διεκδικήσεις, επιλογή κατάλληλης ηγεσίας σύμφωνα με το γνωμικό "πενία τέχνας κατεργάζεται" και προπάντων "με λογισμό και όραμα".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη