19 Δεκ 2013

«Θαρσείν χρη» Μιχαλάκη! Όχι αποθρασείν..

Το να γράψεις για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών που έχει γίνει σκέτο «έσχες» αποτελεί τόσο κοινό τόπο που γίνεται κουραστικό, γελοίο, γραφικό. 
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Ογδοηκοστή τρίτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), εβδομηκοστή πέμπτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εικοστή τέταρτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Το να γράψεις για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών που έχει γίνει σκέτο «έσχες» αποτελεί τόσο κοινό τόπο που γίνεται κουραστικό, γελοίο, γραφικό. Θυμάμαι απλώς ότι ο πρώτος που αγωνίστηκε για την καθιέρωση του «πόθεν έσχες» ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου στη διάρκεια του ανένδοτου αγώνα. Πριν από 50 χρόνια! Τελικά και αυτός ο θεσμός ευτελίστηκε. Όπως και όλα τα άλλα που συνθέτουν την πολιτική σκηνή της χώρας μας.
            Τί νόημα έχει να ασχολούμεθα με τούτο το τετριμμένο πράγμα; Εγώ απλώς θα γράψω σήμερα ότι είναι προσφυέστατη η ιδέα που είχε πέρυσι ο δημοσιογράφος Θανάσης Νικολαΐδης [δεν θυμάμαι σε ποιο ιστολόγιο τη διάβασα, αλλά η πατρότης τού ανήκει]: δίπλα από  κάθε μούρη που μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας από τα τηλεπαράθυρα να αναρτάται μία μικρή πινακίδα, όπου θα αναγράφεται το συνολικό εισόδημά της, το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεών της και χρεωγράφων,  ο αριθμός των ακινήτων της και τα ποσά που έχει εξαγάγει στο εξωτερικό. Απλώς για να ξέρουμε ποιός μας κάνει μαθήματα δημοσιονομικής προσαρμογής, αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ανάκαμψης, επανεκκίνησης, σκληρής δουλειάς, αισιοδοξίας κ.λπ.
            Αλήθεια, πώς και δεν κατάφερε ο Μιχάλης Λιάπης να μη συλληφθεί; Οδηγούσε λέει ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και δεν είχε μαζί του άδεια οδήγησης. Α ρε Μιχάλη, κάποιος μαλάκας αστυφύλαξ δεν σε πρόσεξε καλά, με αποτέλεσμα να καταλήξεις στο μπαλαούρο, αντί να σου αποδοθούν οι δέουσες υπουργικές τιμές. Εσύ ρε, που για πάρτη σου έκλεισε το ξαδελφάκι σου ολόκληρη Βουλή, να συλληφθείς για τέτοιο «πταίσμα»;  Από «πόθεν έσχες» πώς πας Μιχαλάκη; Κάποιοι είχαν γράψει για € 178.000.000 και έδειχναν εσένα πονηρά, αλλά το θέμα ξεχάστηκε [http://olympia.gr], επειδή, λέει, απειλούσες με μηνύσεις και αγωγές, μέχρι που τελικά ελέχθη ότι  άλλος ήταν ο γαλάζιος υπουργός και όχι ο Λιάπης. Ποτέ, βεβαίως, δεν μάθαμε ποιος ήταν ο άλλος, ο οποίος, επίσης λέγεται ότι, είχε αποκτήσει το ποσό αυτό από αγοραπωλησίες ακινήτων.
            Αυτά φέρνει η ασυδοσία, η ατιμωρησία και η αποθράσυνση. Αλλά και με πλαστές πινακίδες ρε πούστη μου; Σαν τον τελευταίο νυκτόβιο μαφιόζο; Νισάφι πια! Τον εξάδελφο τον έχεις χεσμένο, αλλά τον θείο σου δεν τον σκέφτηκες; Θα μου πεις ότι το αδίκημά σου είναι κάτι σαν το αναψυκτήριο του Μαγγίνα ή το αυθαίρετο το Σουφλιά. Όπως κάνει κι’ ο τελευταίος Έλληνας, κατά πως έλεγε ο Μαγγίνας. Όχι ρε πούστη μου, δεν αντέχω να είσαι κατ’ εικόνα και ομοίωσή μου, δεν αντέχω να μου αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί. Δεν αντέχω να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να βλέπω τη μουτσούνα σου. Άκου ‘κει πρώτος σε ψήφους στη Β΄ Αθηνών. Δεν πά-ει άλ-λο με τα λα-μό-για ρε γα-μώ το!  

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση   

Υ.Γ. 1] Αναζητώ προς αγοράν [για να τον συνδράμω ως αναξιοπαθούντα] το ένα εκ των τριών βιβλίων που έχει συγγράψει ο ανωτέρω λαμόγιος υπό τον τίτλο «Για Ένα Νέο Ήθος». Πάσα βοήθεια από το κοινό δεκτή. [σοβαρολογώ, μη νομίζετε ότι κάνω πλάκα. Διαβάστε βικιπαίδεια].
            2] Θα διέπραττα ατόπημα, εάν δεν αναφερόμουν στο πράγματι θεόπνευστο tweet που διάβασα χθες: «Προς αστυνομικούς: Προσοχή! Αν ο Λιάπης σας κάνει τον χαζό, μη μπερδευτείτε. Δεν προσποιείται!».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη