14 Δεκ 2013

Έφυγε από τη ζωή η Δώρα Ευσταθίου - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο


"Έφυγε" από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής η πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Δώρα Ευσταθίου, μετά από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο. 

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. του δημοτικού βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός και μέλος της Επιτροπής Υιοθεσιών του Ιδρύματος.
H Δώρα, όπως την αποκαλούσαν όσοι την γνώριζαν, πάλευε για πολλά χρόνια με την επάρατη νόσο και με το έργο της συνέβαλε στη βελτίωση των παροχών προς όλους τους καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Με αγάπη κι ενδιαφέρον βοηθούσε όλους τους συλλόγους καρκινοπαθών και πέτυχε σε ένα μεγάλο βαθμό οι ασθενείς να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ασθένειά τους. Αθόρυβη και χωρίς να διαφημίζει το έργο της, προτιμούσε να είναι χρήσιμη σε πολλούς συνανθρώπους μας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίστοιχο έργο επιτέλεσε και στον Άγιο Στυλιανό βοηθώντας εγκαταλελειμμένα παιδιά να μεγαλώσουν αρμονικά και κυρίως, πολλά ζευγάρια που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, να υιοθετήσουν παιδιά.
Είχε διατελέσει αντινομάρχης Θεσσαλονίκης αφήνοντας και στο χώρο της αυτοδιοίκησης σημαντικό έργο.
Ο αδερφός της Θανάσης Θάνος, διευθυντής και στενότερος συνεργάτης του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, την αποχαιρέτησε αναρτώντας στο facebook μια φωτογραφία και γράφοντας:
 «Η Δωρα σήμερα έφυγε. Έφυγε ήρεμη στην αγκαλιά μας. Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά κάποια στιγμή κουράστηκε. Σας αγαπούσε όλους όπως την αγαπήσατε και εσείς! Για όλους είχε πάντα το πιο ζεστό της χαμόγελο και έτσι θα τη θυμόμαστε για πάντα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη