20 Δεκ 2013

Πριν τη Σαπουντζάκη το "κούρεμα"!

Το κλάδεμα των δέντρων κλάδεψε τον Καρούμπη!

Στην αντικατάσταση του αντιδημάρχου παιδείας, Αντώνη Καρούμπη, από τις προεδρίες των δύο σχολικών επιτροπών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιαννης Μπουτάρης, λίγο πριν αποχωρήσει από το ΔΣ για να πάει να παρακολουθήσει την Ζωζώ Σαπουντζάκη στο ΚΘΒΕ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η εισήγηση ήλθε ιδιοχείρως από τον ίδιο το δήμαρχο, λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δεν επρόκειτο καν για εισήγηση, αλλά για διαγραφή ονομάτων στην προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με οποία εγκρινόταν η τοποθέτηση του κ.Καρούμπη στην προεδρία των δύο σχολικών επιτροπών, οι οποίες προέκυψαν από τη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών ανα διαμέρισμα, για τις οποίες χρειάστηκαν δυο συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου καθώς στην πρωτη απόπειρα αποσύρθηκε το θέμα μετά από τις εντονες αντιδράσεις συμβούλων της Πρωτοβουλίας.

Ο κ.Καρούμπης είχε κατηγορηθεί από άλλα μέλη της διοίκησης ότι χρησιμοποίησε το πολύ γραφειοκρατικό αυτό σχήμα για να εξυπηρετήσει πελατειακές του σχέσεις και την επανεκλογή του.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η χθεσινή του εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για επτά έκτακτες επιχορηγήσεις για επείγουσες εργασίες ύψους 7.134 ευρώ (5.800 συν 23% ΦΠΑ).

Το θέμα ανάδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης, ο οποίος ρώτησε τον αντιδήμαρχο, πως προέκυψε η σύμπτωση όλες οι δουλειές που ανατίθενται να είναι στο ίδιο ποσό. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα του κλαδέματος δέντρων που στο θέμα 13 κοστολογούνταν με αυτό το ποσό για 66 δέντρα σε 15 σχολικά συγκροτήματα και στο θέμα 16 για 47 δέντρα σε 6 σχολικά συγκροτήματα.

Η απάντηση του κ.Καρούμπη ήταν ότι πρόκειται για διαφορετικό κλάδεμα  και ότι αυτό είναι το ανώτατο προβλεπόμενο ποσό.

Δηλαδή πρώτα αποφασίζουμε το ποσό και μετά το περιεχόμενο της δουλειάς για την οποία θα χρησιμοποιηθεί”, σχολίασε ο κ.Μάτης, ο οποίος καταψήφισε τις σχετικές δαπάνες.

Στην προεδρία της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τοποθετήθηκε ο κ.Κώστας Παπαθεοδώρου και της δευτεροβάθμιας ο κ.Πέτρος Λεκάκης.

Είναι όμως αμφίβολο αν η απόφαση θα επικυρωθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση, γιατί έχει πρόβλημα νομιμότητας καθώς την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να κάνει ο ίδιος ο κ.Καρούμπης, ο οποίος πάντως διατηρεί την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη