7 Δεκ 2013

Κάρολε σούρχεται

Πήρε το μάτι μου την είδηση πως όταν οι πολύτεκνοι  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός διεπίστωσε μετά μεγίστης εκπλήξεως ότι έχουν πετσοκοπεί τα επιδόματά τους και ..
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Εβδομηκοστή πρώτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html ), εξηκοστή τρίτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και δωδέκατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
               Πήρε το μάτι μου την είδηση πως όταν οι πολύτεκνοι  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός διεπίστωσε μετά μεγίστης εκπλήξεως ότι έχουν πετσοκοπεί τα επιδόματά τους και εν γένει η ζωή τους έχει γίνει αφόρητη. Δεν θυμόταν, ή δεν είχε καταλάβει, ο Κάρολος ότι αυτός είχε διαπράξει αυτά τα ωραία με μία από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε υπογράψει.
               Λοιπόν, Κάρολε, πρέπει να τελείς σε εγρήγορση από ‘δω και πέρα. Η προδοτική κυβέρνηση θέλει μεταξύ πολλών άλλων να άρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εν γένει να πριμοδοτήσει για πολλοστή φορά τους τραπεζίτες και τους γύπες, αλλοδαπούς και εγχώριους, που είναι πανέτοιμοι να εφορμήσουν επί των οικιών των Ελλήνων. Οι βουλευτές αντιδρούν και ως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι, προς  το παρόν, να ψηφίσουν νόμο που θα περιορίζει δραματικά την άρση των πλειστηριασμών. Αν δεν τον ψηφίσουν, όμως, θα παύσει τα μεσάνυχτα της 31.12.2013 η ισχύς της κυρωθείσης με νόμο ΠΝΠ που είχες υπογράψει περί αναστολής των πλειστηριασμών. 
               Το νου σου, λοιπόν, Κάρολε. Θα σου φέρουν ΠΝΠ που θα αίρει την αναστολή των πλειστηριασμών, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.  Μόνον ένα πράγμα μπορείς να πράξεις. Μη την υπογράψεις. Άσε την αναστολή να παύσει να ισχύει από 01.01.2014 και διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι περιμένεις να σου στείλει προς υπογραφή ΠΝΠ πανομοιότυπη με εκείνη που υπέγραψες την 18.12.2012, ώστε να υπογράψεις το εξής:
«Αναστολή πλειστηριασμών
1. Η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, όπως περιγράφεται στo άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Δεκεμβρίου 2012 (Α 246) και όπως η Πράξη αυτή κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 4128/2013, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 19 του ν. 3869/2010 (Α 130), όπως ισχύει, η φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014».
               Και να σου θυμίσω κάτι Κάρολε. Με την ίδια από 18.12.2012 ΠΝΠ είχες επιτρέψει να εισπράξουν οι μεγαλόσχημοι, με υπογραφή Μιταράκη, δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα, την ίδια στιγμή που ο Στουρνάρας έβαζε στη φυλακή ανθρώπους που όφειλαν € 50.000. Μην επαναλάβεις το έγκλημα.
               Και κάτι τελευταίο. Αν θέλεις, πες στην κυβέρνηση που θα σου ετοιμάσει τη νέα ΠΝΠ να προσθέσει το εξής εδάφιο: «Η αναστολή των πλειστηριασμών δεν ισχύει για τους άνδρες των ΜΑΤ και τους μέχρι τετάρτου βαθμού συγγενείς τους εξ αίματος και εξ αγχιστείας». Aν σου πει ο Μπαλτάκος ότι αυτό δεν γίνεται ως αντισυνταγματικό και εντελώς ανεύθυνο, δεν έχεις παρά να τον αποστομώσεις με την ακόλουθη ατάκα: «Μια ζωή ήμουν υπεύθυνος και προσηλωμένος με θρησκευτική ευλάβεια στο Σύνταγμα. Ας δείξω και λίγη ανευθυνότητα».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη