13 Δεκ 2013

Ήθελαν να προμοτάρουν τα "δικά τους" μαγαζιά!

 Μια περίεργη πρόταση έφτασε προχθές στο ΔΣ της Θεσσαλονίκης από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Χρυσίδου αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, την "έστειλε"...

Σύμφωνα με την πρόταση της κας Χρυσίδου ο Δήμος "άνευ δαπάνης" θα συμμετείχε σε κάποια εορταστικά δρώμενα. 





Το πρώτο σκέλος της εισήγησης είχε να κάνει με συναυλίες ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Φυσικά δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτά τα "μαγαζάκια" που θέλει να κλείσει ο Δήμαρχος επειδή τον ενοχλούν αλλά κάποια γνωστά καταστήματα, φίλα προσκείμενα στην Δημοτική Αρχή. Για παράδειγμα, πρώτο αναφέρεται το εστιατόριο Punto Es στο οποίο είναι μέτοχος ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας! Αλλά και αυτό να μην συνέβαινε, θα πλήρωνε ο Δήμος μουσικούς και προβολή για happening σε ιδιωτικές επιχειρήσεις; Έφριξε ο Πρόεδρος!

Το δεύτερο σκέλος της "εορταστικής" πρότασης είχε να κάνει με την συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα του MEGA «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ». Φυσικά άνευ δαπάνης, στην οποία θα συμμετείχαν πάνω κάτω κάποια από τα συγκροτήματα που θα συμμετείχαν και στο πρώτο σκέλος. 

Το άνευ δαπάνης τελικά όμως θα στοίχιζε το κατιτίς του. Για παράδειγμα αναφέρονται οι δαπάνες:


Ευτυχώς η πρόταση, που ήρθε εκτός ημερησίας διατάξεως φυσικά, απορρίφθηκε, και την τελευταία έστω στιγμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έσωσε την αξιοπρέπεια της Δημοτικής Αρχής!

Δείτε ολόκληρη την πρόταση:

                  ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
                                                                                                                                            
                                                                    
                                                                      
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                      Θεσσαλονίκη, 11-12-2013                    
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                      Αρ. πρωτ.: 2409     
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ                       
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Koυντουριώτου 17 - Τ.Κ. 54625
Πληροφορίες: Σ. Mιχαηλίδου                              
Τηλ.: 2313 318252                                                                                                                 
e-mail: s.michailidou@thessaloniki.gr   
                                                                                              Προς                                           
                                                                              το Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                 δια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού
                                                                                   κας Ε. Χρυσίδου

    ΘΕΜΑ: Α. Έγκριση: 1. Tης διοργάνωσης του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Guest ART»,  στις 18 και 19  Δεκεμβρίου 2013 σε καφέ μπαρ εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και της σχετικής δαπάνης. 2. Της άνευ δαπάνης συμμετοχής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, στην εκδήλωση του Mega Channel «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013 στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας. Β. Διάθεση πίστωσης ποσού 12.500,00€.


    Σχετικά με το θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
    Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού προτείνει τη συνέχιση των πολιτιστικών δράσεων στο κέντρο της πόλης, με τον τίτλο "Guest ART".
     Με την υπ’ αριθμ. 1854/13 Α.Δ.Σ. εγκρίθηκε η πραγματοποίηση, άνευ δαπάνης, της 1ης ημέρας του κύκλου εκδηλώσεων, στις 15 Δεκεμβρίου 2013 στη στοά Αλαμανή.
    Οι υπόλοιπες δράσεις θα συνεχιστούν στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2013 σε καφέ μπαρ εστιατόρια της πόλης, και αναλυτικά:
    Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
-  Κάλαντα της κρίσης στις 12:00 από τη Μάρθα Καρατζά και το σχήμα  «Καλικάνεργοι», στις συμβολές των οδών Δ. Γούναρη και Εγνατία, Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, Μητροπόλεως και Αριστοτέλους και επίσης Αριστοτέλους και Εγνατία.  
-   Συναυλία στο μπαρ ρέστοραντ «Punto Es» στις 15:30 με το «Jazz Trio», γνωστό συγκρότημα της πόλης μας, που το αποτελούν οι Λάκης Τζήμκας, Μάκης Στεφανίδης και Χάρης Καπετανάκης και θα παίξουν γνωστές jazz διασκευές.
- Συμβολική φωταγώγηση σε σημείο της πόλης στις 17:30, με χριστουγεννιάτικα φωτάκια, κεριά και φανάρια και τη συμμετοχή κοινού.    
-  Συναυλία στο καφέ «Ble΄» στις 18:30 με το κουαρτέτο  «Jazz Tropical»,  που το αποτελούν οι Γιάννης Οικονομίδης, Σπύρος Ρασσιάς, Δημήτρης Γιαλαμάς και Αλέκος Σπανίδης και θα παίξουν κλασικές, λάτιν και brazilian συνθέσεις.



-  Συναυλία στο καφέ μπαρ «Δωμάτιο με θέα» στις 19:30, με το σχήμα «Όπερα στο μπαλκόνι», που το αποτελούν ο  τενόρος Παναγιώτης Μανιάτης και η σοπράνο Βάσω Βαϊούλη και θα τραγουδήσουν γνωστές άριες, συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Νέπκα.
-   Συναυλία στο μπαρ «Citizen» στις 21:00 με το ντουέτο «Nuit de l’ art», που το αποτελούν οι Στέφανος Κεκέρογλου στο βιολί και Δημήτρης Αραμπατζής στο ακορντεόν και θα παίξουν γνωστές σύγχρονες και παραδοσιακές μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και Μ. Χατζηδάκη.
-  Συναυλία στο μπαρ ρέστοραντ «Λιόπεσι» στις 21:30, με το συγκρότημα «Γιαγιάκω», που το αποτελούν οι Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Διονυσίου και Κώστας Ιακώβου και θα παίξουν ρεμπέτικα και λαϊκά παλιά τραγούδια.
-   Συναυλία στο μπαρ «De facto» στις 21:30, με το «Jazz Friends Trio», που το αποτελούν οι Γιάννης Οικονομίδης, Μάκης Στεφανίδης και Λάκης Τζήμκας και θα παίξουν κλασικές και σύγχρονες jazz συνθέσεις, αυθεντικές και διασκευές.
-   Συναυλία  στο  καφέ  «Bar Code» στις 22:00,  με   το  κουαρτέτο  εγχόρδων  Concerto, που το αποτελούν οι Γιώργος Ζαχαρούδης, Γιώργος Ιωσηφίδης, Μαρίνη Πεϊκίδου και Γεωργία Πετμεζά και θα παίξουν συνθέσεις που γράφτηκαν για τον κινηματογράφο, κυρίως μοτίβα τάγκο.
-  Συναυλία στο καφέ «Έντεχνον» στις 22:30, με το δημοφιλές συγκρότημα Λωξάντρα, που το αποτελούν οι Νίκος Αγγούσης, Ρία Ελληνίδου, Φοίβος Αποστολίδης, Θανάσης Κουλεντιανός, Λουκάς Μεταξάς, Μάκης Μπακλατζής, Δημήτρης Παναγούλιας και Κυριάκος Ταπάκης και θα παίξουν διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια.
    Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
    Διήμερο bazaar έργων τέχνης (με τιμές έργων έως 150,00€) στις γκαλερί της πόλης Ειρμός, γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Νitra gallery (πρώην ΑΤΡΙΟΝ), Τint gallery, Χώρος 18 – Art stage, γκαλερί Λόλα Νικολάου και Τsatsis Artforum gallery. Tο bazaar θα επιμεληθεί και θα οργανώσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Θανάσης Καφετζής.
    Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
-   Παράσταση στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας στις 14:30, από την ομάδα «Jitterbugs», η οποία θα παρουσιάσει ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα του ΄30, του ΄40 και του ΄50, όπου το θέατρο, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και το design συναντούν τη μουσική και το χορό.  
-  Κάλαντα της κρίσης στις 18:00, από τη Μάρθα Καρατζά και το σχήμα «Καλικάνεργοι», στις συμβολές των οδών Δ. Γούναρη και Τσιμισκή, Τσιμισκή και Π. Μελά, Ικτίνου και Τσιμισκή και επίσης Αριστοτέλους και Τσιμισκή.      
- Συναυλία στο καφέ «Ερμής» στις 16:00, με το συγκρότημα «Ούτε σπόντα», που αποτελείται από τους Tζίνα Μιξαφέντη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιάννη Παπαγεωργίου, Αστέρη Τσαλίκη, Ηλία Ρότσια, Στέλιο Σιούλα και  Μανώλη Σταματιάδη, οι οποίοι θα παίξουν ποικίλο ρεπερτόριο απ’ ολο τον κόσμο, αλλά και δικές τους συνθέσεις.
-  Συναυλία στο μπαρ ρέστοραντ «Παπαρούνα» στις 18:00, με το «Jazz Friends Trio», που το αποτελούν οι Γιάννης Οικονομίδης, Μάκης Στεφανίδης και Λάκης Τζήμκας και θα παίξουν το ίδιο ρεπερτόριο με της προηγούμενης ημέρας.
-   Συναυλία στο καφέ «Μπορ ντε λο», ώρα 18:00, με το «Trio Gravity», που αποτελείται από τους Μάκη Στεφανίδη, Γιάννη Παπατριανταφύλλου και Αλέκο Σπανίδη και θα παίξει τραγούδια που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο.
-  Συναυλία στο «Urban bar» και στο «Spirto» στις 19:30, με τη μπάντα «Λουδίας», που αποτελείται από τους Βιολιστή Παναγιώτη, Λαόπουλο Φίλη, Μίσκο Πέτρο, Τοκατλίδη Χρήστο και Σωτηρίου Βασίλη και θα παίξει southern rock με ελαφρές blue grass πινελιές.




-  Συναυλία στο μπαρ «Froyd’s» στις 20:30, με τους Γιώργο Αετόπουλο και Κυριάκο Κουγιουμτζόγλου, που θα παίξουν τραγούδια από τη rock και έντεχνη μουσική σκηνή, αλλά και από τις προσωπικές τους δισκογραφίες.  Συμμετέχει ο Θανάσης Καρυπίδης στο βιολί.   
-  Συναυλία στο μπαρ ρέστοραντ «Kitchen bar» στις 21:00 με το κουαρτέτο «Jazz Tropical», που αποτελείται από τους Γιάννη Οικονομίδη, Σπύρο Ρασσιά, Δημήτρη Γιαλαμά και Αλέκο Σπανίδη και θα παίξουν το ίδιο με της προηγούμενης ημέρας ρεπερτόριο.
-   Συναυλία στο καφέ «Bazaar» στις 21:30, με τους «Swingleaks», που είναι οι Σωτηρία Κόλλια, Γιάννης Πετρόπουλος, Αγαμέμνων Μάρδας  και Χάρης Καπετανάκης και θα παίξουν γνωστά jazz κομμάτια από το ’60 μέχρι σήμερα.
-  Συναυλία στο μπαρ ρέστοραντ «ΚΑΠΕΛΑΣ» στις 21:30, με το «Different faces jazz trio», που αποτελείται από τους Φίλιππο Κωσταβέλη, Λάκη Τζήμκα και Βίκυ Αλμαζίδου και θα παίξει προσωπικές συνθέσεις του Λάκη Τζήμκα από τον προσωπικό του δίσκο "different faces",  αλλά και από άλλες δουλειές του.
-   Συναυλία στο «Fox Trot» καφέ στις 22:00 με τους «Cabaret Balkan».  Είναι οι Βασίλης Κομματάς και Βασίλης Θέμελης με τους Αγάπη Διαγγελάκη στο τραγούδι, Θοδωρή Μίσκα στην ηλεκτρική κιθάρα, Λεωνίδα Κυρίδη στο ηλεκτρικό μπάσο και Ηλία Μίσκα στα τύμπανα. Θα παίξουν μουσική από τα Βαλκάνια.
- Συναυλία στο μπαρ «Οval» στις 22:30 με τους «Stringless». Eίναι οι Βασιλική Αλεξίου, Albena Ivanova Kutova , Κατερίνα Μαυροφρύδου, Έλσα Μουρατίδου, Eljona Sinjari και Αλεξία Χρυσομάλλη και θα παίξουν παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 1930 και τα ρεμπέτικα, πολυφωνικά τραγούδια των Βαλκανίων, κέλτικα, γκόσπελ, αφρικάνικα, τούρκικα, ινδιάνικα και άλλα.
   Ακολούθως, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού προτείνει την άνευ δαπάνης συμμετοχή της, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, στην εκδήλωση του Mega Channel «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013 στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, με το παρακάτω πρόγραμμα:
-   Η Μάρθα Καρατζά και το σχήμα «Καλικάνεργοι» θα ξανατραγουδήσουν τα κάλαντα της κρίσης, στις 12:00.
-   Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία στις 12:30.
-   Ο Γιώργος Αετόπουλος και ο Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου θα ξαναπαίξουν τραγούδια από τη rock και έντεχνη μουσική σκηνή, αλλά από τις προσωπικές τους δισκογραφίες, στις 13:00. Συμμετέχουν οι Θανάσης Καρυπίδης στο βιολί και ο Μπάμπης Πετσίνης στα τύμπανα.
    Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων θα γίνει προμήθεια εντύπων, δαπάνης ποσού 2.086,08€, τριών αυτοστηριζόμενων λαβάρων, δαπάνης ποσού 177,12€ και θα υπάρξει ηχοφωτιστική κάλυψη, δαπάνης ποσού 6.500,00€, από τους μειοδότες των σχετικών διαγωνισμών ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ - ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο.Ε., WHALE GRAPHICS Α.Ε. και ΜΠΡΑΒΟΣ ΗΧΟΣ Ε.Π.Ε., αντίστοιχα.
   Επίσης θα γίνει φωτογράφιση των εκδηλώσεων, δαπάνης ποσού 418,20€ (Α.Δ.Σ. 1308/13).
   Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε την παρούσα εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρμόδιο κατά τα άρθρα 65 του Ν. 3852/10 και 158 παρ. 3 του Ν.3863/2006 προκειμένου να πάρει την παρακάτω απόφαση:





                                             ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Α. Εγκρίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναφέρεται στο σκεπτικό της παρούσας:
1.  H διοργάνωση του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Guest ART»,  στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2013 σε καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης.
2. Η  άνευ δαπάνης συμμετοχή της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού στην εκδήλωση του Mega Channel «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ», στις 21 Δεκεμβρίου 2013 στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
3. H συνολική δαπάνη ποσού 12.500,00€ για οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια εκδηλώσεων, αμοιβές καλλιτεχνών και καλλιτεχνική γραφιστική επιμέλεια εντύπων, σύμφωνα με το συνημμένο ενδεικτικό προϋπολογισμό.

Β. Διατίθεται πίστωση ποσού 12.500,00€, σε βάρος του Κ.Α. 6471.01.01 «Έξοδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων - Εκδηλώσεων», Υπηρεσίας 15, της Δ/νσης Πολιτισμού και Τουρισμού, του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013 και σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2033/13 Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης.

Γ.  Ορίζεται ότι η ανάθεση των απαιτούμενων εργασιών και δράσεων θα γίνει με απόφαση Δημάρχου, όπως ορίζουν οι διατάξεις των άρθρων 209 παρ.7 του Ν.3863/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 20 του Ν. 3731/2008 και 25 του Π.Δ. 60/2007, λόγω της ιδιομορφίας του αντικειμένου.

Συνημμένα:
Eνδεικτικός προϋπολογισμός

Εσωτερική διανομή:
-Γραφείο Aντιδημάρχου Πολιτισμού
-Δ/νση Πολιτισμού & Τουρισμού
-Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ
-Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης & Προβολής

                                                                               H Προϊσταμένη της
                                                                   Δ/νσης Πολιτισμού & Τουρισμού
                                                                    Β. ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ – ΜΗΤΡΑΚΑ



    
















ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                     
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ

                                                                         


                                                                        Θεσσαλονίκη,   11-12-2013



                           ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
   του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Guest ART»
 






-Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια εκδηλώσεων                       2.070,00€                           
-Aμοιβές καλλιτεχνών                                                                       9.930,00€
-Καλλιτεχνική γραφιστική επιμέλεια εντύπων                                      500,00€
                                                                                                       12.500,00€








   Η  Συντάξασα                                                       Η Προϊσταμένη του
                                                                       Τμήματος Διοικ. Υποστήριξης
                                                                                     & Προβολής
                                                                                          κ.α.α


  Σ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ                                                   Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΗΣ