Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

4 Δεκ 2013

Αθώοι όλοι για το δήθεν "σκάνδαλο της μεταφοράς μαθητών" στο δήμο Θεσσαλονίκης

"Σήμερα έγινε το δικαστήριο για τα λεωφορεία που τόσο πολύ μας είχαν διαβάλλει. Αθωωθήκαμε ομόφωνα όλοι. Ήταν τόσο καθαρό το ζήτημα που ούτε μάρτυρες υπεράσπισης δεν χρειάστηκε...
το δικαστήριο (θα κατέθετε Πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κτλ.). Στην δικογραφία υπήρχε μια έκθεση Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης η οποία όμως αφορούσε άλλη υπόθεση και ο άνθρωπος λέει γιατί με καλέσατε, δεν ξέρω την υπόθεση. Οι αθωωθέντες συζητούν να κάνουν αγωγές". δήλωσε στο taxalia ο εκ των κατηγορουμένων, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Δημητρίου.

Οι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο κάθισαν, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης επί των ημερών διοίκησης του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι. Οι εμπλεκόμενοι παραπέμπονται με βούλευμα να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για ανάθεση σύμβασης μεταφοράς μαθητών ύψους 150.000 ευρώ κατά το σχολικό έτος 2008-09.

Το ιστορικό

Τον Μάιο 2008 η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης υποβάλλει και εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη-διακήρυξη για μίσθωση 4 λεωφορείων για μεταφορά μαθητών του Δήμου. Την 2/7/2008 γίνεται ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν 6 εταιρείες. 
Απορρίπτονται 1+3 εταιρείες ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης (αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου, μηχανολόγους κτλ.) γιατί δεν πληρούν τους όρους της διακήρυξης-μελέτης που προβλέπει ποινή αποκλεισμού. 
Μία από τις τέσσερεις εταιρείες κάνει ένσταση η οποία απορρίπτεται από την Δημαρχιακή Επιτροπή ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης που είναι και η μόνη αρμόδια από το Νόμο, επειδή δεν είχε καταθέσει δελτίο τεχνικού ελέγχου και δύο ακόμα παραλείψεις που προβλέπονταν από την διακήρυξη. Στην συνεδρίαση αυτή της Δημαρχιακής Επιτροπής συμμετείχε και νομικός σύμβουλος του Δήμου. Η εταιρεία στην συνέχεια προσφεύγει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία απορρίπτει την ένσταση και στη συνέχεια προσφεύγει σε τρίτο βαθμό στην Επιτροπή του Άρθρου 152 εναντίον της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι εναντίον της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής σύμφωνα με τον Νόμο.
Στη συνέχεια η εταιρεία καταθέτει μήνυση όχι στην Δημαρχιακή Επιτροπή αλλά στην Επιτροπή Αξιολόγησης (Υπαλλήλους του Δήμου).
Ο ανακριτής όμως παραπέμπει όλα τα μέλη (9) της Δημαρχιακής Επιτροπής (τα μέλη συμμετείχαν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι ως Αντιδήμαρχοι) χωρίς να έχουν μηνυθεί από την εταιρεία και κάποια δεν ήταν μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής όταν κοινοποιήθηκε στο Δήμο η απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152.
Η παραπομπή είναι ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ αλλά εκδικάζεται στο εφετείο επειδή ένα μέλος της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής ήταν δικηγόρος και οι δικηγόροι δικάζονται απευθείας στο εφετείο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη