9 Δεκ 2013

Κάλεσμα προς ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Εδώ και ένα περίπου μήνα, οι Εμπορικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι της Χαλκιδικής έχουμε αποφασίσει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον μόνο τρόπο που μας έχει μείνει την λαίλαπα που λέγεται ΟΑΕΕ.

Όπως θα έχετε μάθει οι περισσότεροι, είτε από το Διαδίκτυο, είτε από τις ενημερώσεις των διαφόρων ομάδων που δραστηριοποιούνται εδώ και περίπου 6-7 μήνες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει μία πρωτοφανής κινητοποίηση σχετικά με τον ΟΑΕΕ, κάτι που τα διαπλεκόμενα κανάλια και ΜΜΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποκρύψουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το άλλοτε ευγενές ταμείο μας είναι στα όρια της κατάρρευσης, αν δεν έχει ήδη καταρρεύσει. Από τους 650000 ασφαλισμένους, οι 387000 χρωστάνε ποσά που κατά μέσο όρο κυμαίνονται από 5000-20000€. Αυτά τα ποσά, δεν έφτασε ο κάθε ένας από μας να τα χρωστάει γιατί είναι μπαταχτσής. Φτάσαμε, όλοι όσοι χρωστάμε, να χρωστάμε γιατί από ‘09 και μετά η πραγματική οικονομία, εμείς δηλαδή, δεχόμαστε μία πρωτοφανή επίθεση από θεούς και δαίμονες με σκοπό την πλήρη και ολοκληρωτική εξόντωσή μας. Σε αυτή την προσπάθεια για τον αφανισμό μας, τεράστιο ρόλο παίζει και ο ΟΑΕΕ με τις εξουθενωτικές και παράλογες εισφορές του, που σε καιρούς που το μεροκάματο για τον εργαζόμενο είναι πλέον στα 23€ (επίσημα), εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε ποσά που ξεκινάνε από τα 10€ και φτάνουν μέχρι και τα 20€ την ημέρα, σε ασφάλιση.

Ρώτησε ποτέ κανείς από αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις αν ο τζίρος μας έχει πέσει και πόσο; Ρώτησε κανείς τους πόσα χρήματα μένουν στην κάθε επιχείρηση μετά από έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, τα χαράτσια και όλα αυτά τα βάρη που μας φορτώνει ο κάθε ανίκανος πολιτικάντης που εκτελεί το συμβόλαιο θανάτου που έχει παραγγείλει η τρόικα και οι «σύμμαχοί» μας; Έχει κανείς από αυτούς επίγνωση των επιπτώσεων που θα έχει η εξάλειψη του μικρομεσαίου εμπόρου, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που σε όλη την Ευρωζώνη φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, αλλά στην Ελλάδα διώκεται;

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση πλέον δεν μπορεί να εξηγηθεί με την επίκληση της ανικανότητας απλά. Το καθεστώς δεν μας θέλει. Δεν είναι καλό να υπάρχουμε εμείς που σεβόμαστε τον καταναλωτή, τον εργαζόμενο, τον συνάδελφο. Θέλουν να εξαφανιστούμε για πάρουν την θέση μας οι πολυεθνικοί κολοσσοί και οι άψυχες επιχειρήσεις των αφεντικών τους.

Ε λοιπόν δεν θα τους περάσει!!!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, σε συνεργασία με ένα τοπικό δικηγορικό γραφείο της πόλης του, δημιούργησε μετά από προετοιμασία πολλών μηνών ένα εξώδικο προς τον ΟΑΕΕ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως το προοίμιο της δικαστικής μάχης. Το εξώδικο που μπορείτε να παραλάβετε από τους Συλλόγους σας, ή να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδαwww.espolygyrou.com είναι ένα καλογραμμένο νομικό κείμενο που περιγράφει με τον πιο σωστό τρόπο, αυτό που συμβαίνει σε όλους εμάς. Ζητάει από τον ΟΑΕΕ εξηγήσεις για το που πήγαν τα λεφτά του καθενός μας, ζητάει να δοθεί αναλυτικά το πώς προέκυψε η «οφειλή» που ο ΟΑΕΕ αναφέρει αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είναι ο τρόπος για να μπορέσει να κινηθεί μια ομαδική αγωγή εναντίον του ΟΑΕΕ και όσον προκάλεσαν την διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα και την μετατροπή του σε θηλιά στον λαιμό κάθε επιχειρηματία. Οι Εμπορικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι σε κοινή σύσκεψη αποφασίσαμε πως ο πιο σωστός τρόπος για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην αποστολή των σημειωμάτων από το ΚΕΑΟ, που έρχεται από την νέα χρονιά, είναι να ξεκινήσουμε μία δικαστική διαμάχη με τον ΟΑΕΕ, με πρώτο στόχο την πρόκληση καθυστέρησης στο σύστημα αλλά και μετά την ομαδική προσφυγή των χιλιάδων οφειλετών που χρεώνονται για παροχές που δεν απολαμβάνουν και καταλήγουν να είναι και ποινικά υπόλογοι για την αδυναμία πληρωμής των ληστρικών εισφορών του ΟΑΕΕ.

Για να καταλάβετε το πόσο υπολογίζει το σύστημα αυτή την κίνηση, τον προηγούμενο μήνα με το που άρχισαν να συγκεντρώνονται κάποιες χιλιάδες επιστολές προς τον ΟΑΕΕ, η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε αφ’ ενός το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στα σημερινά τους επίπεδα για 2 χρόνια, κάτι που πριν από 1 χρόνο ούτε καν δεχόταν να τεθεί σαν θέμα διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, πριν από 1 βδομάδα, ανακοινώθηκε πως στο ΚΕΑΟ θα μεταβιβάζονται μόνο τα ποσά άνω των 10000€ αντί των 5000€. Φυσικά, αυτό δεν έγινε γιατί αποφάσισαν να λυπηθούν εμάς. Είναι προφανές πως θέλουν να προλάβουν την κοινωνική έκρηξη που θα προκαλούσε η έναρξη των κατασχέσεων για ποσά που αντιστοιχούν σε εισφορές 4 διμήνων.
Όπως μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής, μόνο με την απειλή της δράσης, αναγκαστήκαν να συμμαζευτούν! Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν βγει η πρώτη δικαστική απόφαση που θα μας δικαιώνει…

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι γεγονός πως το σύστημα δεν μας θέλει ενωμένους. Δεν θέλει ανεξάρτητο συνδικαλισμό. Είναι πασιφανές πως οι κινήσεις που γίνονται έχουν σαν στόχο τον καθένα από εμάς. Η κομματοποίηση που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, γέμισε το συνδικαλιστικό κίνημα με ανθρώπους που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων των εκάστοτε κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων. Έτσι φτάσαμε στο σημείο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συνένωση των διαφόρων ατόμων σε ομάδες για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και την υπεράσπιση των συμφερόντων των διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών μονάδων να καταλήξει σε ένα κομματικά ελεγχόμενο μέσω χειραγώγησης των αντιδράσεων των κοινωνικών ομάδων και μία βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησης των πολιτών μέσα από ανούσιες στάσεις εργασίας και απεργίες της μίας μέρας και άλλων μορφών «αγωνιστικής γυμναστικής».

Πόσες φορές δεν έχουμε πει όλοι μας: «Γίνονται οι λαγοί κοπάδι;» Και όμως, πρέπει να γίνουμε κοπάδι. Πρέπει να συστρατευθούμε όλοι πίσω από τα τοπικά μας συνδικαλιστικά όργανα, τους εμπορικούς, επαγγελματικούς και βιοτεχνικούς συλλόγους μας. Πρέπει ο καθένας μας να μάθει πως δεν μπορεί κανείς να φέρει αποτέλεσμα αν είναι μόνος του. Πρέπει επιτέλους να κάνουμε πράξη το ρητό «Η Ισχύς εν τη Ενώσει». Πρέπει όλοι μαζί σαν μία γροθιά να γκρεμίσουμε αυτό το σάπιο σύστημα που μας έχει ρημάξει και πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Πρέπει να γίνουμε κοπάδι. Όχι λαγών, αλλά λύκων. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως δεν θα φυγομαχήσουμε αλλά θα σταθούμε σαν αγέλη απέναντι στον κάθε άεργο εκπαιδευόμενο μάγο που με τις ανοησίες και δουλειές του ποδαριού μας οδηγεί στην πλήρη καταστροφή οικονομικά, κοινωνικά αλλά και σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Η αρχή έγινε από τους Συλλόγους σας. Μαζευτήκαμε 23 και πιθανότατα θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι όσο περνάν οι μέρες. Αλλά η πραγματική δύναμη είστε ο κάθε ένας από εσάς. Πρέπει να αντιληφθείτε πως η επίθεσή τους έχει στόχο τον καθένα από μας αλλά και τις επόμενες γενιές. Τώρα είναι η ώρα να πούμε εμείς το δικό μας ΟΧΙ.

ΟΧΙ στην εξαθλίωση
ΟΧΙ στην υπονόμευση της πατρίδος
ΟΧΙ στην κατάλυση του κοινωνικού κράτους
ΟΧΙ στην διάλυση του κοινωνικού ιστού

Πόσα θύματα θα πρέπει να θρηνήσουμε; Πόσοι από μας πρέπει να χάσουν τις περιουσίες που αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν με ιδρώτα και αίμα; Πόσοι από μας θα πρέπει να πέσουν θύματα των τοκογλύφων που αγόρασαν κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις για να φτάσουμε εδώ.

Η επίθεση μας θα είναι συντονισμένη και καλοσχεδιασμένη. Η δικαιοσύνη είναι μαζί μας, γιατί το δίκαιο είναι μαζί μας.

Σταθείτε δίπλα ο ένας στον άλλο. Στηρίξτε τους συλλόγους σας και τις ενώσεις σας για να γίνει η φωνή όλων μας πολύ δυνατότερη. Στηρίξτε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που δεν έχουν γνώμονα ούτε το καλόπιασμα της κυβέρνησης, ούτε των βουλευτών. Όλοι τους είναι εναντίον μας και είμαστε εναντίον τους.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ