14 Δεκ 2013

Ο ...Μαρλαφέκας αγοράζει την Pepsico HBH . Αλήθεια είναι.

Πώς ο Δαυίδ των αναψυκτικών εξαγοράζει τoν Γολιάθ
Πολύ κοντά στην εξαγορά της Pepsico HBH βρίσκεται η Λουξ Μαρλαφέκας. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβομάδες και όπως μαθαίνουμε ..
δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε οριστική συμφωνία.
Η Pepsico HBH η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συσσωρεύσει σημαντικές ζημιές στην ελληνική αγορά, ήταν ένα βήμα πριν την αποχώρηση της από την Ελλάδα, ενδεχόμενο που όπως φαίνεται τελικά εγκαταλήφθηκε.
Ηδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο του εργοστασίου εμφιαλωμένου νερού στο Λουκτράκι και έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη της.
Απ την άλλη πλευρά η πατρινή εταιρία Λουξ Μαρλαφέκας καταφέρνει να αυξάνει συνεχώς τα μερίδια αγοράς της (ανέρχεται στο 20%), έχοντας μάλιστα εκτοπίσει από την δεύτερη θέση την Pepsico HBH. Να σημειωθεί ότι η εταιρία κατάφερε μέσα στο 2012 να αυξήσει κατά 17% τις θέσεις εργασίας της, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης.
Την ίδια ώρα, η πατρινή βιομηχανία αναψυκτικών συνεχίζει τις προσπάθειες για διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιώντας ήδη εξαγωγές στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα, ενώ πρόσφατα στράφηκε στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση για τα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη.
Να σημειωθεί ότι η Λουξ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας (από 2007-2012) προχώρησε σε επενδύσεις συνολικά 13,3 εκατ. Ευρώ, οι οποίες έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ιδίων κεφαλαίων. Οι παραπάνω επενδύσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων στην έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2009 της νέας Βιομηχανικής μονάδας που βρίσκεται στο Αίγιο με στόχο την καθετοποίηση της παραγωγής της συσκευασίας P.E.T.

Πηγή: http://www.fpress.gr/epiheiriseis/item/13108-pos-o-dayid-ton-anapsyktikon-exagorazei-ton-goliath
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη