18 Δεκ 2013

Ζορίζονται οι Τούρκοι: "Οι S - 300 νέο πρόβλημα στο Αιγαίο που πρέπει να ρυθμιστεί"

Ο συντάκτης Fikret Ertan σε άρθρο του στη διαδικτυακή εφ. ZAMAN, πραγματεύεται το ζήτημα του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 και πώς το τελευταίο δύναται να...
αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία. O Ertan καταγράφει το ιστορικό timeline του ρωσικού συστήματος, αρχίζοντας από το 1997, όταν και η Κυπριακή Δημοκρατία είχε προβεί στην αγορά του. Το εν λόγω άρθρο (η τελευταία παράγραφος ειδικά) είναι ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος και η μελλοντική ενσωμάτωσή του στην αντιαεροπορική ομπρέλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

O Ertan καταλήγει στο άρθρο του:

[...] Από την άλλη, μετά από 15 χρόνια, προκύπτει και για μας το θέμα των S-300 ως πρόβλημα. Διότι, η Ελλάδα, την περασμένη Παρασκευή, κατά την άσκηση που έκανε στην Κρήτη με την ονομασία «Λευκός Αετός-2013», δοκίμασε, για πρώτη φορά πρακτικά, τους S-300 και η δοκιμή χαρακτηρίστηκε πετυχημένη. Περίεργο το γεγονός ότι, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Αβραμόπουλος, είπε πως μία στρατιωτική δοκιμή είναι μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στη νότια Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα, που είχε για χρόνια σε αναμονή τους S-300, τώρα πλέον τους έχει δοκιμάσει και βέβαια με αυτό υπονοεί ότι είναι έτοιμοι να τους χρησιμοποιήσει. Έναντι τίνος; Βεβαίως και έναντι της Τουρκίας. Διότι η Ελλάδα δεν έχει με κανέναν άλλον γείτονά της οποιοδήποτε στρατιωτικό και αεροπορικό πρόβλημα, αλλά μαζί μας έχει πολλά αεροπορικά και θαλάσσια προβλήματα. Με τη νέα εξέλιξη, θα πρέπει και η Τουρκία να εκλαμβάνει τους ελληνικούς S-300 ως ένα πρόβλημα νέο, το οποίο σε περίπτωση που απαιτηθεί θα πρέπει να ρυθμιστεί.

stylianou.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη