8 Ιαν 2014

Σε απόγνωση οι ορυζοπαραγωγοί

Με αφανισμό κινδυνεύει η παραγωγή ρυζιού στην Ελλάδα. Τρώμε εισαγόμενα ρύζια και μένουν αδιάθετα τα ελληνικά! Τι είπαν στον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη, οι εκπρόσωποι των παραγωγών.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ορυζοπαραγωγοί. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρόεδροι των Συνεταιρισμών παραγωγής ρυζιού Χαλάστρας, Καμπούρης  Αχιλλέας, Κράβας Λεωνίδας και Αδένδρου, Φωτεινός Ευθύμης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, Τσιχήτας Χρήστος με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εξ αιτίας της αδυναμίας διάθεσης της παραγωγής τους.

Η φετινή παραγωγή ρυζιού δεν μπορεί να διατεθεί  εξ αιτίας κυρίως της αθρόας εισαγωγής ρυζιού χωρίς δασμούς από Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και της ματαίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του επισιτιστικού  προγράμματος διανομής ρυζιού για το έτος 2013.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από τον Βουλευτή και από την πλευρά των αγροτών, μέσω ΠΑΣΕΓΕΣ και να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να βρεθεί λύση.

Τόσο οι εκπρόσωποι των ορυζοπαραγωγών όσο και ο Σάββας Αναστασιάδης αναγνώρισαν πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει λόγος καλλιέργειας ρυζιού αφού δεν θα μπορεί να διατεθεί στις αγορές. Όπως μάλιστα προειδοποιούν, οι κάτοικοι των περιοχών που εξαρτώνται από την παραγωγή ρυζιού θα βρεθούν σε αδιέξοδο αφού στα συγκεκριμένα εδάφη δεν μπορεί να καλλιεργηθεί κανένα άλλο προϊόν, ενώ η Χώρα θα χάσει μία δυναμική καλλιέργεια.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη