15 Ιαν 2014

Πάλι αφήνουν απ' έξω το Λαγκαδά!

Αλλά ο Σάββας Αναστασιάδης θα παλέψει για να μην μείνει έτσι αυτό!

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης δεν ξεχνά ποτέ την γενέτειρά του, τον Λαγκαδά κι έτσι όταν έμαθε πως ετοιμάζονται νέα σιδηροδρομικά δρομολόγια πέριξ της Θεσσαλονίκης που όμως δεν περιλαμβάνουν το Λαγκαδά δεν μπορούσε παρά να παρέμβει.

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Θεσσαλονικιός βουλευτής ζητά την αναβίωση της σιδηροδρομικής γραμμής που λειτούργησε την περίοδο  1917-1947, Λαγκαδά- Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας.

Αναλυτικά αναφέρει στην ερώτησή του: 


Τις τελευταίες ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα το νέο « Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα- Προστασία Περιβάλλοντος της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης»,  σύνδεση με τις δορυφορικές ως προς αυτή πόλεις.



   Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται  νέες σιδηροδρομικές γραμμές που συμπεριλαμβάνουν τις διαδρομές Θεσσαλονίκη-Αεροδρόμιο- Περαία- Αγία Τριάδα- Ν. Μηχανιώνα- Επανομή- Ηράκλεια- Ν. Μουδανιά και Θεσσαλονίκη- Χαλκηδόνα- Πέλλα- Γιαννιτσά- Σκύδρα.



   Χωρίς να έχουμε καμία αντίρρηση για τον εν λόγω σχεδιασμό, τον οποίο και ενισχύουμε σας επισημαίνουμε τα εξής:

   Επειδή στις δορυφορικές πόλεις της Θεσσαλονίκης ανήκει και η Επαρχία Λαγκαδά επανέρχομαι σε μία πρόταση που είχαμε καταθέσει το 2005 στο Υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί , επαναχαραχθεί , να λειτουργήσει και να ενταχθεί στο προαστιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης η σιδηροδρομική γραμμή που λειτούργησε την περίοδο  1917-1947, Λαγκαδά- Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας.

   Η γραμμή αυτή την περίοδο του μεσοπολέμου εξυπηρετούσε την εμπορική και επιβατική κίνηση της περιοχής.

   Η επαναλειτουργία της εν λόγω γραμμής θα ενισχύσει τις αναπτυσσόμενες περιοχές τις Επαρχίας Λαγκαδά, θα συντελέσει στην ανάδειξή τους, θα βελτιώσει την πρόσβαση στις παραθαλάσσιες περιοχές  του Στρυμωνικού κόλπου, με  φτηνό, ασφαλές, γρήγορο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.

    Για τους  πιο πάνω λόγους ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Είναι  στις προθέσεις σας να εντάξετε στο πιο πάνω σχέδιο την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά-Αγ. Βασιλείου- Σταυρού- Ασπροβάλτας;



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη