Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

22 Ιαν 2014

Μαφιόζικες μέθοδοι εκβίασης επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη!

Ταινία εμπορικής κατασκοπίας θυμίζει το σκηνικό που εκτυλίχθηκε σε Καλοχώρι και Πανόραμα!

Εξιχνιάστηκε απόπειρα εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος δύο ημεδαπών - 67χρονου διαχειριστή και 47χρονου διευθυντή πωλήσεων εταιρίας αντίστοιχα

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο Καλοχώρι και το  Πανόραμα, συνελήφθησαν 42χρονος ημεδαπός -ιδιοκτήτης εταιριών τροφίμων και 34χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και νόμου περί όπλων.

Προηγήθηκε χθες καταγγελία των παθόντων, σύμφωνα με την οποία ο 67χρονος την 14-01-2014, δέχθηκε απειλές από τους συλληφθέντες κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, απαιτώντας η εταιρία του να μην πουλά τα προϊόντα της σε συγκεκριμένη εταιρία.

Επίσης, ο 47χρονος κατήγγειλε ότι την 20-01-2014, μετέβη σε εταιρία του 42χρονου, όπου ο τελευταίος μαζί με τον 34χρονο αλλοδαπό, τον παρακράτησαν παράνομα, του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και με χρήση σωματικής βίας και απειλών κατά της ζωής του ιδίου, του συνεταίρου και της οικογενείας του, απαίτησαν την διακοπή πώλησης των προϊόντων τους σε συγκεκριμένη εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της εταιρίας των παθόντων με την εν λόγω επιχείρηση, κατά το έτος 2013, ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 67χρονου.

Επιπρόσθετα, ο 42χρονος απαίτησε από τον 47χρονο καταγγέλοντα να μην πουλά σε πελάτες, προϊόντα της εταιρίας που διευθύνει, σε τιμή χαμηλότερη απ΄ ότι πουλά ο ίδιος.    

Σε έρευνες σε οικίες, οχήματα, επαγγελματικό χώρο και σε ελέγχους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα σπρέι πιπεριού.

Τέλος, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος κατείχε ένα πιστόλι, το οποίο είχε παραδώσει για φύλαξη – απόκρυψη σε 20χρονο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο επίσης συνελήφθη για παράβαση νόμου περί όπλων. 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη