23 Ιαν 2014

Καταρρέει η παράταξη Μπουτάρη, αναζητείται διέξοδος

"Η επιδερμική «καταγραφή» της δημόσιας παρουσίας του από τα αθηναϊκά ΜΜΕ που τον αβαντάρουν συνεχώς, δεν ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς και πολύ περισσότερο τους δημότες που ψήφισαν την παράταξή του"

Γράφει η ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Με τον ανασχηματισμό του διοικητικού σχήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γιάννης Μπουτάρης, αποδεικνύει ότι είναι αχάριστος! «Πούλησε» τους στενούς συνεργάτες του, αυτούς που έβαλαν πλάτη για να διατηρηθεί ως παράταξη η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», αυτούς που εκτέθηκαν πολιτικά για να γίνει ο ίδιος Δήμαρχος! Τους απογοήτευσε! Όσοι από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν δίπλα του και τον στήριξαν, δεν έχουν πλέον να πουν έναν καλό λόγο για την αφεντιά του! Κι αυτό βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι! 
Συγκεκριμένα, όσοι από αυτούς «τόλμησαν» να του ασκήσουν κριτική! Λες και διαθέτει το παπικό αλάθητο και δεν ανέχεται ή εκδικείται ανάλογα για την κριτική που υφίσταται! Ωστόσο, ο Γιάννης Μπουτάρης, ξέρει να κάνει διακρίσεις! Αντίθετα στηρίζει τον Χασδάι Καπόν, ίσως γιατί η καλή σχέση μεταξύ τους χρονολογείται από το παρελθόν! Επίσης, «περιέργως» εξακολουθεί να στηρίζει και τη Μαρία Πασχαλίδου! 

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι μια παρέα βολεμένων. Ο Γιάννης Μπουτάρης, διατηρεί ως «φίλους» μόνο όσοι του λένε καλά λόγια και δεν του φέρνουν αντίρρηση, ενώ όσοι εκφράζουν διαφορετική από τον ίδιον, άποψη, τους «απορρίπτει»! 

Τι αναδεικνύεται από όλα αυτά; Ό,τι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ενώνει την παράταξή του, αλλά τη διχάζει. Όπως ανάλογα διχάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης, με τις εριστικές δημόσιες τοποθετήσεις του. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν αντέχει την κριτική και το διάλογο, ακόμη και στην παράταξή του! Ο κατά τα άλλα «προοδευτικός», όπως τουλάχιστον θέλει να περνάει αυτό το προφίλ προς τα έξω! 

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει απλά με το αν υπάρχει ή όχι θέμα δημοκρατικής έκφρασης ή «ομερτά» ή φόβου ή ρεβανσισμού στο εσωτερικό της παράταξης Μπουτάρη! Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αν λειτουργεί εντός της παράταξής του, ως αρχηγός «κλίκας» που θέλει να έχει μόνο «κλακαδόρους» να τον χειροκροτούν συνέχεια! 

Το ζήτημα είναι ακόμη πιο συγκεκριμένο! Έχει να κάνει με την ποιότητα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ως αυτοδιοικητικού ηγέτη της πόλης, αλλά και της παράταξής του! 

Η επιδερμική «καταγραφή» της δημόσιας παρουσίας του από τα αθηναϊκά ΜΜΕ που τον αβαντάρουν συνεχώς, δεν ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς και πολύ περισσότερο τους δημότες που ψήφισαν την παράταξή του. Αυτό που ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς είναι μεταξύ άλλων, το ύφος άσκησης των δημαρχιακών του καθηκόντων και της συμπεριφοράς του! 

Στον απόηχο της «μνημειώδους» δήλωσής του, με την οποία χαρακτήρισε τους Θεσσαλονικείς «χωριάτες» και «κομπλεξικούς»! Τα ανησυχητικά σημάδια αλαζονείας και αυταρχικότητας, από την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη, είναι έντονα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μόλις μία θητεία! 

Ο Γιάννης Μπουτάρης με την συμπεριφορά του, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και κατώτερος του αξιώματός του, το οποίο του έδωσαν οι Θεσσαλονικείς με τη ψήφο τους και φυσικά όσοι ήταν δίπλα του και τον στήριξαν. Μεταξύ αυτών που τον στήριξαν και όσοι δεν αντέχουν να έχουν κλειστό το στόμα τους, απέναντι στη «λουδοβίκεια συμπεριφορά» του!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη