7 Ιαν 2014

Πού ήταν η Ραχήλ Μακρή των Φώτων;

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης, στις..
6 Ιανουαρίου εκκλησιάσθηκε στον Ιερό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη για την εορτή των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων. Μαζί με τη συνάδελφο του Ραχήλ Μακρή, Βουλευτή Κοζάνης, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια παρέστησαν στη ρίψη του Σταυρού που έγινε στο Κεράτιο κόλπο, όπου 35 πιστοί βούτηξαν για το Σταυρό.
Ο κ. Αβραμίδης αποδεχόμενος την πρόσκληση των «Μωμόγερων» και του «Φάρου Ποντίων», συμμετείχε στην εκδήλωση «ένα τραγούδι αποχωρισμού…», που πραγματοποιήθηκε στο TIM Show Center σε συνεργασία με τους Café Aman. Εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, με τη σύμβαση της Λωζάννης.
Στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο της MACKA (Τραπεζούντας) κ. Ertugrul Genc καθώς και με τον επικεφαλής των Café Aman, τον Ίμβριο κ. Στέλιο Μπερμπέρη. Πριν την εκδήλωση είχε συνάντηση με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο της Κωνσταντινούπολης κ. Νικόλαο Ματθιουδάκη και την επομένη στις 5/1 παραβρέθηκε σε Ποντιακή βραδιά, όπου συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Τραπεζούντα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη