14 Ιαν 2014

Ύμνοι των Σκοπιανών για τον Κοντομηνά

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς συνελήφθη στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένα τραπεζικό σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων που...
έφερε στην Ελλάδα ζημία 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κοντομηνάς ο οποίος χτίζει στα Σκόπια συνεδριακό κτήριο και ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην πλατεία «Μακεδονία», κατηγορείται μαζί με άλλους 24 κατηγορούμενους για συνενοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς και τραπεζικής απάτης για χορήγηση δανείων χωρίς εγγύηση από την ελληνική Post Bank.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των 129 σελίδων της αθηναϊκής διερευνητικής έκθεσης, μέρος της ηγεσίας της τράπεζας κατά την περίοδο 2008-2012 χορήγησαν τεράστια δάνεια σε Έλληνες επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση, προκαλώντας ζημία στη χώρα ποσού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Ο Κοντομηνάς θα πρέπει να απαντήσει γιατί πήρε το δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ και να διευκρινίσει στο δικαστήριο το δάνειο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά για προσωπικό πλουτισμό και οι εγγυήσεις που αναφέρθηκαν είναι ανύπαρκτες.
Ο Έλληνας μυστηριώδης επιχειρηματίας, τον οποίο πολλοί στην Ελλάδα τον θεωρούν άγιο, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Σε μια δήλωσή του που έστειλε από τον νοσοκομείο υποστήριξε ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως και η προσωπική περιουσία του αποτελεί εγγύηση για όλα τα δάνεια που έχει λάβει.
Ισχυρίζεται επιπλέον ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, γράφει, μεταξύ άλλων, το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
The Hellenic Information Team
http://www.echedoros-a.gr/2014/01/blog-post_11.html


Επένδυση Έλληνα επιχειρηματία στην πΓΔΜ (Μάρτιος 2011)
Όπως μετέδωσαν τα εγχώρια ΜΜΕ, εταιρεία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά εξαγόρασε από το δημόσιο της πΓΔΜ δύο εκτάσεις οικοδομήσιμης γης στο κέντρο των Σκοπίων, οι οποίες προορίζονται για ανέγερση ξενοδοχείου και κτιρίου που θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου των Σκοπίων.
Η έκταση των δύο οικοπέδων ανέρχεται περίπου στα 6.300 τετραγωνικά μέτρα και η αγορά τους έγινε μέσω διαγωνισμού, στον οποίο πλειοδότησε η εταιρεία "DC Prime Properties SA", θυγατρική στην πΓΔΜ του ομίλου του Κοντομηνά ‘’DEMCO’’, έναντι ποσού 630.000 ευρώ. Η εταιρεία αυτή ήταν η μοναδική που συμμετείχε στο διαγωνισμό τον οποίο διεξήγαγε πριν μερικές ημέρες το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της πΓΔΜ.
Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές των ΜΜΕ της χώρας, στο ένα οικόπεδο θα κατασκευασθεί ξενοδοχείο σε συνεργασία με την αλυσίδα "Marriot", ενώ στο δεύτερο θα ανεγερθεί κτίριο, στο οποίο θα στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου των Σκοπίων, μεγάλο δε μέρος του κόστους κατασκευής του θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία του Έλληνα επιχειρηματία. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την ίδια πάντοτε πηγή, σχεδιάζει να επενδύσει στην κατασκευή των δύο οικοδομημάτων κεφάλαια ύψους 30 έως 50 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η ελληνική εταιρεία έχει την υποχρέωση να εξαγοράσει επιπρόσθετα 514 τετραγωνικά μέτρα που ανήκουν σε ιδιώτη ενώ οφείλει να ολοκληρώσει τα εν λόγω κτίρια το αργότερο σε έξι χρόνια από τη στιγμή της έκδοσης της άδειας κατασκευής. Σύμφωνα ακόμη με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής θα είναι και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ενώ το κτήριο υπηρεσιών θα περιέλθει, όπως προαναφέρθηκε, στο δημόσιο.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι δύο αυτές εκτάσεις οικοδομήσιμης γης βρίσκονται στα όρια της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη