30 Ιαν 2014

Επιστολή στήριξης προς τον αγαπημένο μας Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ή ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ;


Ως πιστοί της Μητρόπολής μας διαπιστώσαμε με θλίψη, απορία και σκεπτικισμό την προσπάθεια της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να ελέγξει εάν ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος βρίσκεται εις θέση να επιτελέσει τα διοικητικά του καθήκοντα. Αναθέσανε μάλιστα τη «δουλειά» σε δύο ιατρούς και έναν εκπρόσωπο του ΣτΕ. Έτσι βολεύει σήμερα τους εκκλησιαστικούς ηγέτες να κρίνουν την καταλληλότητα των ποιμεναρχών μας. Στέλνοντας εκπροσώπους της πολιτείας, βγάζοντας οι ίδιοι την ουρά τους απ’ έξω και το γράφω ωμά γιατί υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Ας μας απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος: Τελικά η πολιτεία ανακατεύεται στα της εκκλησίας ή η εκκλησία στα της πολιτείας; Γιατί εάν ισχύει αμφίδρομα έπρεπε να στείλει και ο Αρχιεπίσκοπος ομάδα κληρικών να ελέγξουν εάν είναι στα καλά τους οι κυβερνώντες, γιατί είναι ηθικοί αυτουργοί για τις 6000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών και ανυπολόγιστων μελλοθάνατων.
Είναι πρωτοφανές και ανήκουστο η κορυφή της Ιεραρχίας της Ελλάδος με διαταγή (που αφήνει πρώτα τεχνηέντως να διαρρεύσει στα προσκείμενα ΜΜΕ) να επιδιώκει να απομακρύνει τον Μητροπολίτη για τον οποίο ο καρδιτσιώτικος λαός τρέφει απεριόριστη αγάπη και συμπάθεια, από το Φανάρι ως τα Φάρσαλα. Αλλά δυστυχώς έτσι είναι, γιατί οι άνθρωποι είδαν το φως αλλά αγάπησαν πρώτα το σκότος. Στο σκοτάδι της διανόησής τους δεν υπολογίζουν ότι είναι μόνοι τους ξεκομμένοι από τον λαό που λιμοκτονεί. Εγκατέλειψαν το ποίμνιο αρχικώς, άφησαν τους λύκους να πέσουν στο κοπάδι και τώρα επιδιώκουν να διαλέγουν οι ίδιοι ποιους λύκους θα ρίξουν στο κοπάδι. Όχι κύριοι. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εντολή «ξηλώματος» του σεβασμιότατου κ.κ. Κυρίλλου από τη θέση του Μητροπολίτη, γιατί ο λαός προτιμά να καμαρώνει έναν ηθικό και ελεήμονα βοσκό και ας του έχει στερηθεί η φωνή. Ο Κύριλλος είναι τιμή και σύμβολο για την Μητρόπολή μας σε καιρούς χαλεπούς που βασιλεύει η υποκρισία, η ασυδοσία και το εγώ του καθενός. Ο Σεβασμιότατος δεν είναι απλά «διοικητής της Μητρόπολης» όπως επιδιώκουν να τον παρουσιάσουν και να τον κρίνουν. Διαφορετικά έπρεπε να διορίζανε μάνατζερ που έχει σπουδάσει και το αντικείμενο.
Ήταν ενέργεια εκ των ουκ άνευ η πρόσφατη επιστολή στήριξης προς τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας, των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, απευθυνόμενη στην Ιερά Σύνοδο και τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ανέμενα με προσμονή μια τέτοια κίνηση, γιατί πρέπει να δείξουμε εμπράκτως την αγάπη μας προς τον Μητροπολίτη μας, πρώτα ο Κλήρος και μετά ο Λαός. Ο κλήρος μίλησε.
Ως υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας μετά από έντονη προτροπή των πολιτών που με στηρίζουν σας λέγω ότι και ο λαός συντάσσεται. Βροντοφωνάζουμε στην κορυφή της Ιεραρχίας ότι οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί από τους δελφίνους της εκκλησιαστικής εξουσίας δεν θα λάβουν χώρα στον αγιασμένο τόπο της Καρδίτσας. Αναμένω να ακολουθήσουν σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες και κυβερνητικοί παράγοντες της Καρδίτσας, με δημόσιες επιστολές στήριξης προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου, κοινοποιημένες στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ο σιωπών δοκεί συναινείν.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ Τίκας, που εκατάγετο από τα μέρη μας, γνωρίζοντας τους σκοπούς των μητροπολιτικών μνηστήρων είχε πει πολύ προφητικά: «Τα κοράκια φωνάζουν και κράζουν επειδή περιμένουν τα πρόβατα και τα γελάδια να ψοφήσουν!». Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια.
Παρακολουθούμε τα τελευταία έτη παρελάσεις επίδοξων μνηστήρων από τη Μητρόπολή μας. Είναι οι ίδιοι που περιμένουν τον σεβαστό ποιμενάρχη μας να "τελειώσει" μια ώρα αρχύτερα. Υποθέτουν ότι ο λαός κοιμάται μέσα στα προβλήματά του. Σας πληροφορούμε ότι ο λαός είναι ξάγρυπνος και αναμένει, πολλώ δε μάλλω ο Θεός που ‘σεις αγνοείτε. Ακούστε τη φωνή μας, γιατί αλλιώς θα μας δείτε μπροστά σας κυριολεκτικά. Είστε υποχρεωμένοι να το πράξετε βάσει της παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας την οποία προσπερνάτε σφυρίζοντας αδιάφορα. Η Καρδίτσα έχει Μητροπολίτη φύλακα της Αποστολικής παραδόσεως.
Σεις κ. Ιερώνυμε θέλετε να φέρετε πονηρώς και ευσχημόνως κάποιον "δικόν" σας υποθέτουμε, γιατί πληροφορηθήκαμε ήδη από τους κύκλους σας ποιος θα είναι ο καινούργιος μας μητροπολίτης! Βάλατε στο περιθώριο το Άγιο Πνεύμα. Πώς εκλέγει το Άγιο Πνεύμα όταν εσείς ξέρετε από πριν ποιος θα ‘ρθει; Αυτό είναι σκανδαλώδες για το ποίμνιο.
Εμείς, όμως, δε θα σας αποκαλύψουμε ποιόν ανέφερε όταν ζούσε, ως τον τελευταίο αληθινά Ορθόδοξο Έλληνα Αρχιεπίσκοπο, ο Άγιος Πορφύριος για να μη χάσετε τον ύπνο σας. Και επειδή ο Άγιος Πορφύριος ήταν και Άγιος που αγαπούσε την τεχνολογία και τα κομπιούτερ ως δώρα Θεού, ανοίξτε την διαδικτυακή βιβλιοθήκη wikipedia και αναζητήστε τη λέξη ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Εκεί θα διαβάσετε: "Στην εκλογή νέου επισκόπου επίσης έπαιζε σημαντικό ρόλο και η άποψη του ποιμνίου της εκάστοτε τοπικής εκκλησίας".
Έχουμε γνώση των παραδόσεων της Εκκλησίας μας και είμαστε αποφασισμένοι να τις διαφυλάξουμε ανταποκρινόμενοι στο ύψος των περιστάσεων. Το αυτονόητο απαιτούμε να πράξετε και εσείς.

Μετα λόγου γνώσεως,
Σχορετσανίτης Ηλίας
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη