31 Ιαν 2014

«Μαθαίνω πριν Σπουδάσω»

Περίπου 1.000 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, βάσει του ενδιαφέροντός τους για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», που διοργανώνει το ..
Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πρόεδροι των τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και άλλα μέλη ΔΕΠ θα ενημερώσουν τους μαθητές αναφορικά με τις σπουδές και τις διαδικασίες φοίτησης στις σχολές και τα τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και τις προοπτικές απασχόλησής τους στη συνέχεια.

Το «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» θα παρακολουθήσουν επίσης εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών που θα παρουσιαστούν, σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Η εκδήλωση διοργανώνεται για πολλοστή φορά από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.

Το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται κάθε χρόνο από τους μαθητές, φανερώνει την ανάγκη τους για ενημέρωση ως προς το περιεχόμενο των σπουδών, τη δομή των προγραμμάτων και των επαγγελματικών προοπτικών μετά την αποφοίτηση, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν ποια σχολή και ειδικότερα ποιο τμήμα θα επιλέξουν για τις τριτοβάθμιες σπουδές τους.

Η ανάγκη, όμως, της ενημέρωσης παραμένει και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Εφόσον επιλέξουν κι επιτύχουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος τους παρέχει την αναγκαία πληροφόρηση για ευκαιρίες μάθησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Ο εθελοντισμός, η πρακτική άσκηση, η συμμετοχή σε συλλόγους και ερευνητικές ομάδες, δράσεις οι οποίες συνδέονται με την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών, θα αποτελούν πλεονεκτήματα στη μετέπειτα αναζήτηση εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης: http://career.uom.gr/node/12294.

Η Πράξη «Γραφείο Διασύνδεσης» υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Πράξη υλοποιείται υπό τη διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας - Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και, μαζί με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας συντονίζεται από την Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), μία δράση η οποία στοχεύει στην αποτελεσματικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγοράς εργασίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη