15 Ιαν 2014

Το απύθμενο θράσος του Τραγάκη

Ο εν λόγω πολιτικός δήλωσε προ ημερών, ως γνωστόν, ότι τα ήξεραν όλα από το 2005 για τον Άκη. Μερικοί τον προέτρεψαν να πάει στον Εισαγγελέα να τα πει.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

[Εκατοστή δέκατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή δεύτερη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και πεντηκοστή πρώτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Ο εν λόγω πολιτικός δήλωσε προ ημερών, ως γνωστόν, ότι τα ήξεραν όλα από το 2005 για τον Άκη. Μερικοί τον προέτρεψαν να πάει στον Εισαγγελέα να τα πει. Δεν είχε, όμως, κανένα λόγο να πάει. Το απαλλακτικό πόρισμα τής υπ’ αυτόν Επιτροπής για ΤΟΡΜ1 κ.λπ. είναι γνωστό στους Εισαγγελείς. Εκείνοι που θα έπρεπε να πάνε στον Τραγάκη και σε όλη την Επιτροπή είναι οι Εισαγγελείς. Έτσι ορίζει ο Ποινικός Kώδικας.
«Υπόθαλψη εγκληματία - ΄Αρθρο 231.
1. ΄Οποιος εν γνώσει ματαιώνει τη δίωξη άλλου για κακούργημα ή πλημμέλημα που διέπραξε ή την τέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε ή του μέτρου ασφάλειας (άρθρα 69 - 76 και 122) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
2. Η υπόθαλψη μένει ατιμώρητη αν ο υπαίτιος την τέλεσε υπέρ κάποιου οικείου του.»
Μέχρι τρία χρόνια, όμως, η ποινή. Άρα πλημμέλημα. Άρα το ανοσιούργημα του Τραγάκη και της παρέας παρεγράφη το 2010.
Έλα, όμως, που ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίουμ ως ο Άκης και άλλοι πολλοί, ων ουκ έστιν αριθμός, λέει κάτι άλλα [α.ν. 1608/1950]:
«1. Στον ένοχο των αδικημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 216, 218, 235, 236, 237, 242, (256), 258, 372, 375 και 386 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον αυτά στρέφονται κατά του Δημοσίου ……. και το όφελος που πέτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δραχμών, επιβάλλεται η ποινή της κάθειρξης και, αν συντρέχουν ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, ιδίως αν ο ένοχος εξακολούθησε επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος ή το αντικείμενό του είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, επιβάλλεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.………..
2. Με τας εν τη προηγουμένη παραγράφω ποινάς, ηλαττωμένας κατά το εν άρθρω 83 του Κώδικος μέτρον, τιμωρούνται και οι ένοχοι των εν άρθροις 231, 232 και 394 πράξεων, εφ’ όσον αύται διαπράττονται εν σχέσει προς αδικήματα περί ων η προηγουμένη παράγραφος».
Η ποινή δε του παραβιάζοντος το άρθρο 231 κατά το άρθρο 83 ΠΚ είναι οπωσδήποτε κάθειρξη. Άρα, η υπόθαλψη [=συγκάλυψη] του κακούργου Άκη είναι κακούργημα [απειλείται κάθειρξη], εξ ου και παραγράφεται στα 15 χρόνια. Μήπως θα έπρεπε οι Εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά των μελών της τότε Εξεταστικής Επιτροπής για υπόθαλψη του Άκη;
Για να δούμε ποιά παιδάκια έκαναν τότε τα στραβά ματάκια:
Ν.Δ: Τραγάκης Ιωάννης, Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης Ιωάννης, Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Ζαγορίτης Ελευθέριος, Ζώης Χρήστος, Καλαντζής Γεώργιος, Κεδίκογλου Συμεών, Κορτσάρης Νικόλαος, Λυκουρέτζος Ανδρέας, Μαγγίνας Βασίλειος, Μακρή Ζέτα, Πολύδωρας Βύρωνας, Τζίμας Μαργαρίτης.
ΠΑΣΟΚ: Ακριβάκης Αλέξανδρος, Βενιζέλος Ευάγγελος, Καρχιμάκης Μιχαήλ, Κοσμίδης Σωκράτης, Κουλούρης Κίμωνας, Λοβέρδος Ανδρέας, Νιώτης Γρηγόριος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Παπαηλίας Ηλίας.
ΚΚΕ: Πατσιλινάκος Ιωάννης
ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ξηροτύρη -Αικατερινάρη Ασημίνα
Ουδείς εξ αυτών ενήργησε τότε ως υπουργός. Άρα, δεν εφαρμόζεται το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τους εξ αυτών βουλευτές [σήμερα], θα ζητηθεί απλώς η άδεια της Βουλής. Λέτε να τη δώσει;
Ασφαλώς και δεν θα τη δώσει, διότι υπάρχει και το άρθρο 61 του Συντάγματος που ορίζει ότι:
«1. O βoυλευτής δεν καταδιώκεται oύτε εξετάζεται με oπoιoνδήπoτε τρόπo για γνώμη ή ψήφo πoυ έδωσε κατά την άσκηση των βoυλευτικών καθηκόντων».
Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα έχει τύχη η σχετική μήνυση που υπέβαλε την 08.01.2014 ο πλωτάρχης ε.α. κ. Σταμάτης με βάση τη δήλωση Τραγάκη.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τραγάκης προέβη στη θρασύτατη αυτή δήλωση φτύνοντας κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό κατάμουτρα.
Για να μην τελειώσω, όμως, το άρθρο τούτο με απαισιοδοξία, σημειώνω το εξής: είναι δυνατόν το άρθρο 61 του Συντάγματος να εννοεί ότι δεν διώκεται ένας βουλευτής, όταν με την ψήφο του διαπράττει ποινικό αδίκημα και δη κακούργημα; Πάντως, δεν κινδυνεύουν όλοι μαζί οι βουλευτές που απάλλαξαν τον Άκη να κατηγορηθούν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διότι το έγκλημα της υπόθαλψης εγκληματία δεν περιλαμβάνεται σε εκείνα, τα οποία πρέπει να επιδιώκουν τρία ή περισσότερα άτομα για να χαρακτηρισθούν ως εγκληματική οργάνωση. Τύποις έτσι είναι από πλευράς ποινικού δικαίου. Ουσία, όμως, στη συνείδηση του λαού;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούσης