27 Ιαν 2014

Οι προτεραιότητες του Ιωάννη Μοσχούλα για το Δήμο Παύλου Μελά

Aν και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν το έχουμε καταλάβει στους περιφερειακούς Δήμους η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Ας δούμε τις προτεραιότητες του υποψηφίου Δημάρχου Παύλου Μελά Ιωάννη Μοσχούλα όπως τις ανακοινώνει σήμερα σε σχετική ανακοίνωση:  


Σύμφωνα με όσα είπε ο υποψήφιος δήμαρχος ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση κονδυλίων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας, που θα δημιουργηθεί εάν ο συνδυασμός «Έχεις Επιλογή» έρθει πρώτος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Στην κορυφή της ατζέντας ο κ. Μοσχούλας τοποθέτησε επίσης την καταγραφή των οικογενειών του Δήμου Παύλου Μελά που βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία αλλά και την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας με την αξιοποίηση νέων ανθρώπων σε θέσεις του δήμου που αναμένεται να δημιουργηθούν με τη σωστή διαχείριση ευρωπαϊκών-κοινοτικών προγραμμάτων. «Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας στο δήμο μας. Αυτό θα το καταφέρουμε με τη δημιουργία δημοτικού παρατηρητηρίου που στόχο θα έχει τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη ζήτηση».

Ο κ. Μοσχούλας υποσχέθηκε επίσης να δοθεί έμφαση στον τομέα του πολιτισμού ώστε ο δήμος Παύλου Μελά να αποκτήσει τη δική του πολιτιστική ταυτότητα, σε επίπεδο όχι μόνο δήμου αλλά Βαλκανίων. «Η ενεργή συμμετοχή μας στο Δίκτυο της Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ξανά τη μεταφορά της μόνιμης έδρας του Οργανισμού στο Δήμο Παύλου Μελά. Ένα σχέδιο που ξεκίνησε το 2006 αλλά δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από τις επόμενες διοικήσεις. Στο κομμάτι αυτό αναμένεται να αξιοποιηθούν και τα δυο πρώην στρατόπεδα, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, που αναμένεται να αποτελέσουν κοιτίδα πολιτισμού της περιοχής. Σε ό,τι αφορά δε την περεταίρω αξιοποίησή τους και όταν αυτά αποδοθούν στην τοπική κοινωνία  ο κ. Μοσχούλας είπε πως «είναι αδιαπραγμάτευτη θέση του συνδυασμού μας η αύξηση του πρασίνου εντός των στρατοπέδων. Πρέπει να διεκδικήσουμε με πυγμή τα στρατόπεδα. Μέχρι σήμερα έχει χαθεί χρόνος και χρήματα για να γίνουν μελέτες, χωρίς όμως τα στρατόπεδα να παραχωρούνται στους πολίτες. Θα διεκδικήσουμε τους χώρους και μόλις μας αποδοθούν θα λάβουμε σοβαρά την άποψη των συμπολιτών μας για την αξιοποίησή τους. Για όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα του τόπου θα εξαντληθεί κάθε είδος κοινωνικού διαλόγου και θα διεξάγονται τοπικά δημοψηφίσματα. Θα κάνουμε πράξη τη συμμετοχική δημοκρατία μέσα από κανόνες διαφάνειας».

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη διοίκηση. «Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε είναι ιδιαίτερα αυξημένα, χωρίς οι δημότες να απολαμβάνουν αντίστοιχα έργα και υπηρεσίες. Ο τομέας της καθαριότητας είναι προβληματικός, έργα υποδομής δεν υπάρχουν, προβλήματα εξακολουθούν να χρονίζουν. Δεν μας προσφέρεται ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών αντίστοιχο με τα δημοτικά τέλη. Ενώ ο Καλλικράτης έδωσε τη δυνατότητα συγχωνεύσεων ορισμένοι έκαναν το δήμο τσιφλίκι τους» είπε.

Ο κ. Μοσχούλας αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα της παρουσίας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή αλλά και του ΣΜΑ. «Δεν γίνεται η δυτική Θεσσαλονίκη να έχει μετατραπεί σε χωματερή ολόκληρου του νομού» σημείωσε και συμπλήρωσε για το πρώτο ζήτημα πως «πρέπει κάθε δήμος να αναλάβει τη μέριμνα των εξαρτημένων ατόμων που υπάρχουν στα όριά του. Αυτή τη στιγμή γκετοποιούνται γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος δεν έχει γίνει καμία αξιολόγηση. Τα προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία αυτών των παιδιών πρέπει να γίνονται από ολοκληρωμένα κέντρα απεξάρτησης που με τη συνδρομή της πολιτείας θα δημιουργηθούν στον κάθε Δήμο. Μέχρι να συμβεί αυτό απαιτούμε τη μεταφορά του προγράμματος και τη διασπορά του στα υπάρχοντα νοσοκομεία».

«Πρέπει να σταματήσουμε την ανακύκλωση συγκεκριμένων προσώπων που τα συναντάμε τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ήρθε η ώρα τα ηνία του τόπου που γεννηθήκαμε αλλά και της χώρας να τα αναλάβουν οι νέοι άνθρωποι και να πάνε σπίτια τους οι επαγγελματίες πολιτικοί».

Ο κ. Μοσχούλας ανακοίνωσε επίσης δεκαμελή συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού που θα αναλάβει το προσεχές διάστημα να έρθει σε επαφή με φορείς, σωματεία και πολίτες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό και σύγχρονο προεκλογικό πρόγραμμα που θα προκύψει μετά από ένα εκτεταμένο κοινωνικό διάλογο.

Την επιτροπή αποτελούν οι:

1) ΤΑΓΤΑΛΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
2) ΒΑΡΒΕΛΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
3) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΣΟΣ
4) ΣΙΝΑΝΑ ΜΑΡΘΑ
5) ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
6) ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
7) ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8) ΠΑΣΙΑΤΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
9) ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
10) ΜΟΝΟΠΟΡΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Σημειώνεται πως βιογραφικά και φωτογραφίες των μελών της συντονιστικής επιτροπής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης www.exeis-epilogi.gr .

Ανακοινώνεται επίσης πως η επόμενη ανοικτή για όποιον θέλει να την παρακολουθήσει συγκέντρωση του συνδυασμού θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο «Χρήστος Τσακίρης» και ώρα 11.00
Για περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφικό υλικό του κ. Μοσχούλα μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της παράταξης στο www.exeis-epilogi.gr.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη