17 Ιαν 2014

Για να τελειώνουμε με τον κύριο Φάρατζ...

Την πιο σωστή άποψη για τον Βρετανό Ευρωσκεπτικιστή την διάβασα από την Άννα Παναγιωταρέα! Μπορεί πολλοί από εσάς να μην την συμπαθείτε, αλλά σε αυτήν τουλάχιστον την περίπτωση, τα λέει καλά!


Έγραψε λοιπόν η Άννα Παναγιωταρέα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:


Χακούνα ματάτα...


Κάθε φορά που “κομμάτι παίρνουμε επάνω μας” όπως γράφει και ο Κ. Καβάφης , εμφανίζονται κάποιοι αυτόκλητοι “προστάτες”, οι οποίοι “κήδονται” για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού πιο πολύ από ό,τι εμείς ...για τα δικά μας. Στην περίπτωση αυτή ακολουθούν τρία πράγματα: 

Το πρώτο: Από την ξενολατρία, που μας κληροδότησαν οι οπλαρχηγοί με το βρετανικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα, μας έμεινε πως ό,τι λένε “οι ξένοι” έτσι κι είναι. 

Το δεύτερο: Εντελώς αβασάνιστα, χωρίς να αναρωτηθούμε ποιό άραγε συμφέρον έχουν οι εκάστοτε Ντ΄Αρντανιάν ”των λαϊκών συμφερόντων”, άκριτα, υιοθετούμε τις απόψεις τους. 

Το τρίτο: “Πρόθυμα” ΜΜΕ, που επενδύουν στην “καταγγελία”, στην άρνηση , στο "μισογεμάτο”-επιχαίρουν που ασήμαντοι τύποι γίνονται τιμητές , ασκώντας έναν χυδαίο λαϊκισμό.

Παράδειγμα, ο φωνακλάς Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ. Αυτή τη φορά επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ποιος είναι; Αρχηγός ενός-σχεδόν ανύπαρκτου κόμματος- της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, UK Independence Party -UKIP- το οποίο επαγγέλλεται την απόσπαση της Νοτιανατολικής περιοχής, από τη Μεγάλη Βρετανία. Σα να λέμε να αποσπαστεί η Ηπειρος από την Ελλάδα και να αποτελέσει κράτος! 
Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Farage όσο και της μικρής ομάδας του είναι ο ευρω-σκεπτικισμός και η εναντίωση τους στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει εαυτόν ως φιλελεύθερο και συντηρητικό, λόγω της αφοσίωσής του στην Αγγλική Εκκλησία.
Ο Φάρατζ, λοιπόν, απευθυνόμενος στον Ελληνα Πρωθυπουργό είπε:
«Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά... διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή! Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε. Φαντάζομαι ότι χιλιάδες πολίτες πανηγυρίζουν στους δρόμους της Αθήνας. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία”. 
Ωραία η ανέξοδη κριτική και τα πέντε λεπτά δημοσιότητας στα ελληνικά ΜΜΕ, αφού τα βρετανικά τον αγνοούν επιδεικτικά. Πώς να πείσει τους Βρετανούς ότι πρέπει να κατακερματιστεί η Μεγάλη Βρετανία ....
Εμείς, δεν χρειαζόμαστε τον Βρετανό Φάρατζ να μας πεί για το ύψος της ελληνικής ανεργίας, για την απελπισία των νέων, για τους νεοναζί και την τρομοκρατία. Τα ξέρουμε. Θα ενδιέφερε όμως να μας εξηγήσει πώς γίνεται ενώ η Μ. Βρετανία είναι εκτός ευρώ, παρ' όλα αυτά το πρόβλημα της ανεργίας γιγαντώνεται, πώς, ενώ οι Βρετανοί είναι εκτός νομισματικής ένωσης, υποφέρουν οικονομικά, πώς γίνεται και ανεβαίνει το νεοναζιστικό κόμμα και γιατί ο ρατσισμός και η βία σαρώνουν στην Αγγλία.
Είναι κρίμα που ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου και να ρωτήσει:
-Ποιός τα λέει αυτά για την Ελλάδα;
-Εγώ ο Νάιτζελ Φάρατζ, θα απαντούσε.
- Α! Καλά, δεν πειράζει...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη